توضیح هادی حیدری درباره کارتون «چشم بندان» در روزنامه شرق:
كارتونی كه دوشنبه ۳ مهرماه ۱۳۹۱ با عنوان «چشمبندان» در روزنامه شرق منتشر كردم، با سوءبرداشت عدهای، در حال تبديل به يك مناقشه است. گروهی از جريانات، با برداشت نادرست از اين كارتون و با سوء استفاده از احساسات مردم شريف ايران نسبت به رزمندگان جنگ، به ايجاد فضای مسموم پرداختهاند.
لازم ميدانم توضيحاتی را به حضور مخاطبان عزيز بنويسم :
یک. كساني كه گذشته مرا و خانوادهام را ميشناسند، از عمق ارادتم نسبت به رزمندگان شجاع جنگ، آگاهند. در هيچ شرايطی حاضر به اهانت به اين بزرگواران كه همهي ما مديون از جان گذشتگيهايشانيم نخواهم بود.
دو. مقصود از اين طرح، نشان دادن «جهل» است كه عدهاي در روز روشن در حال بستن چشمان يكديگرند تا روشنايي آفتاب را نبينند. اگر طراح، بخواهد رزمندگان را به تصوير بكشد، بايد لباس جنگ، سلاح جنگ و فضای جنگ را به تصوير بكشد.
از همه كساني كه شبههای دارند تقاضا ميكنم تا به دور از جوزدگيها و با لحاظ توضيحاتم، طرح را مورد بازبينی قرار دهند.
هادی حيدری - ۵ مهرماه ۱۳۹۱
اولين شماره شرق دوم شهريور سال 82 با مديرمسوولي مهدی رحمانيان منتشر شد.
تحريريه اول اين روزنامه، تحريريه سابق يكي از ضميمه هاي روزنامه همشهري با نام «همشهري جهان» (همشهري دوم) بودند كه با روي كار آمدن دومين دوره شوراي شهر تهران و تغييراتي كه در مديريت روزنامه همشهري به وجود آمد، به روزنامه شرق نقل مكان كردند.
اولین بار به مدت يك روز و در كنار روزنامه «ياس نو» پيش از برگزاري انتخابات مجلس هفتم و به دليل پوشش دادن خبر مربوط به نامه اعتراضي نمايندگان مجلس ششم و همچنين انتشار دادن سخنان وكيل زهرا كاظمي توقيف شد. اما اين روزنامه از سوي شعبه 6 دادسراي ويژه كاركنان دولت رفع توقيف شد و مجدداً فعاليت خود را از سر گرفت. مجدداً در شهريورماه 1385 خبر توقيف آن انتشار يافت كه علت آن چاپ يك كاريكاتور عنوان شد.
تقريباً هفت ماه بعد مجدداً اين روزنامه در اسفند 85 رفع توقيف شد و انتشار مجدد خود را از سر گرفت. اما در مردادماه سال 86 بار ديگر به دستور هيات نظارت بر مطبوعات توقيف شد. علت توقيف آن چاپ مصاحبه يي با ساقي قهرمان یک همجنس گرا اعلام شد.
تا اينكه سرانجام هفت پس از گذشت دو سال جلسه دادگاه آن در شهریور سال 88 در شعبه 76 دادگاه كيفري برگزار شد و پس از مدتی دوباره اجازه انتشار یافت.
این چهارمین باری است که شرق توقیف می شود و این بار به خاطر چاپ یک کاریکاتور که نمایندگان و معترضان، آن را توهین به رزمندگان ارزیابی کرده اند، این روزنامه بار دیگر توقیف شده است.
این روزنامه ۳ بار دور دوران فعالیت خود توقیف شد. اولین بار به مدت یک روز و در کنار روزنامه یاس نو پیش از برگزاری انتخابات مجلس هفتم و بدلیل پوشش دادن خبر مربوط به نامه اعتراضی نمایندگان مجلس ششم به رهبر انقلاب اسلامی پس از رد صلاحیت گسترده ایشان بود و همچنین پوشش دادن سخنان وکیل زهرا کاظمی در جریان دادگاه بود. پس از ارسال نامهای به سعید مرتضوی و عذر خواهی از وی بدلیل انتشار نامه نمایندگان مجلس ششم، شرق توانست فعالیت خود را از سرگیرد.
توقیف دوم
این روزنامه یکبار دیگر در تاریخ ۳۰ دی ۱۳۸۲ از سوی شعبهٔ ۶ دادسرای ویژهٔ کارکنان دولت توقیف و در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۲ رفع توقیف شد و بار دوم در تاریخ ۲۰ شهریور ۱۳۸۵ مجدداً خبر توقیف آن انتشار یافت که علت آن چاپ یک کاریکاتور در صفحه پایانی شماره ۸۵۳ روز پنجشنبه ۱۶ شهریور ۱۳۸۵ عنوان شد
گام سوم و توقیف
این روزنامه مجدداً در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۸۵ رفع توقیف شد. و پس از هشت ماه توقیف از سوی هیأت نظارت بر مطبوعات، انتشار مجدد خود را از روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت از سرگرفت. در دوره جدید انتشار روزنامه شرق، محمد قوچانی (سردبیر سابق) و محمد عطریانفر (رییس سابق شورای سیاست گذاری) از آن جدا شدند و به همراه بخشی از تحریریه سابق شرق به روزنامه تازه رفع توقیف شده هممیهن به مدیر مسئولی غلامحسین کرباسچی رفتند.
روزنامه شرق در ۱۵ مرداد ۱۳۸۶ بار دیگر به دستور هیأت نظارت بر مطبوعات توقیف شد.علت توقیف چاپ مصاحبه با ساقی قهرمان شاعر زن -که مطالبی را در خصوصر همجنسگراها در روزنامههای مختلف به ثبت رسانده است- اعلام شد. شرق دوبار برای انتشار این مصاحبه بصورت غیر عمد، عذر خواهی کرد اما در نهایت توقیف گردید.
پس از توقیف
سایت روزنامه شرق که تا پایان سال ۱۳۸۶ بر روی شبکه در دسترس و قابل استفاده بود، از ابتدای سال ۱۳۸۷ تعطیل شد.مدیر مسئول شرق از یکی از اتهامات وارد شده توسط مدعی العموم که نشر اکاذیب بود تبرئه شد
رفع توقیف و انتشار مجدد
در شهریور سال ۱۳۸۸، شعبه ٧٦ دادگاه كيفري استان تهران پس از رسیدگی به اتهامات رحمانیان مدیر مسئول روزنامه، او را مجرم شناخته ولی مستحق تخفیف در مجازات دانست. در این حکم روزنامه شرق رفع توقیف و مدیر مسئول آن به پرداخت یک میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شد. سيد محمود عليزاده طباطبايي وکیل این روزنامه خبر از انتشار مجدد این روزنامه را داد ولی زمان آن را اعلام نکرد. روزنامه شرق در تاریخ یکشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۸۹ انتشار گسترده را با مدیر مسئولی محمد رحمانیان و سردبیری احمد غلامی آغاز کرد. احمد غلامی بیان کرد که در دور جدید انتشار این روزنامه، بیشتر به مسائل اجتماعی و فرهنگی توجه خواهد شد
و سرانجام روز چهارشنبه 5 مهرماه 1391 برای بار چهارم توقیف شد.