:
كمينه:۱۱.۵۱°
بیشینه:۱۱.۹۹°
به‌روز شده در: ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۳
نماینده آستانه اشرفیه در مجلس:

واردات برنج خارجی به ضرر تولید داخلی است، مجلس پیگیر حفظ حقوق برنجکاران

نماینده آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه واردات بی‌رویه برنج خارجی نه تنها به ضرر تولید داخلی است، بلکه کشاورزان را نیز با مشکل جدی مواجه می‌کند، گفت: مجلس پیگیر است که واردات برنج به‌طور اصولی و مدیریت‌شده انجام شود تا از حقوق برنجکاران حمایت شود. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که دلال‌ها از یک‌سو برنج داخلی را به قیمت ارزان از کشاورزان خریداری کنند و از سوی دیگر واردات بی‌رویه برنج خارجی را به‌عنوان ابزاری برای فشار به دولت و بازار استفاده کنند.
کد خبر: ۲۲۵۶۹۳
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۵

اقتصادگردان- ابراهیم نجفی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص مصوبه هیات وزیران مبنی بر واردات برنج خارجی اظهار کرد: بر اساس قانون مقررات در جهت حمایت از شالیکاران و کشاورزان واردات برنج در ماه‌های منتهی به برداشت محصول شامل مرداد، شهریور، مهر و آبان ممنوع است اما با تصمیم هیات وزیران حکم مربوط به ممنوعیت فصلی واردات برنج در سالجاری لغو شد.

وی افزود: در حالی‌که دولت اجازه ندارد با یک مصوبه قانون مجلس را زیرسوال ببرد. در این راستا در صحن صحبت کردم و تذکری هم به آقای عارف دادم چون عملا مصوبه هیات وزیران را ابلاغ کردند.

نماینده آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی گفت: وظیفه کمیته تطبیق مجلس این است که همه مصوبات هیات وزیران را با قانون مطابقت می‌دهد و هر جایی که مغایر با قانون باشد، ایراد می‌گیرد، در این خصوص هم کمیته تطبیق رسما به مصوبه هیئت وزیران به استناد قانون ایراد گرفته است.

نجفی بیان کرد: یکی از اعتراضات نمایندگان این مصوبه هیئت وزیران بود، اعتراض دیگر ما این است که فروشگاه‌های زنجیره‌ای وقتی محصول برنج برداشت می‌شود در کارخانجات شالیکوبی با حداقل قیمت از کشاورز خریداری اما با قیمت نجومی در بازار عرضه می‌کنند؛ سال گذشته برنج را کیلویی ۸۰ الی ۹۰ هزار تومان خریدند اما امروز همان فروشگاه‌ها برنج را کیلویی بیش از ۳۰۰ هزار تومان می‌فروشند!

وی ادامه داد: آیا واقعا دستگاه‌های نظارتی مثل تعزیرات، صنعت، معدن و تجارت و جهادکشاورزی نمی‌توانند بر این موضوع نظارت داشته باشند، با وجود سامانه جامع انبارها به راحتی قابل استعلام است که چه میزان برنج خریداری و عرضه یا اصلا احتکار شده است.

نماینده آستانه اشرفیه در مجلس بیان کرد: متاسفانه این یک شیوه مرسوم شده که برنج داخلی را از کشاورزان زحمتکش با قیمت حداقلی خریداری می‌کنند سپس با قیمت بالا می‌فروشند تا دولت را تحت فشار بگذارند و بتوانند با ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان مجدد واردات انجام دهند، به نوعی از هر طرف کاسبی می‌کنند زیرا از یک طرف با ارز ترجیحی وارد می‌کنند و از یک طرف برنج داخلی را هم با قیمت ارزان جمع می‌کنند.

نجفی ادامه داد: شرکت دولتی بازرگانی ایران (GTC) ظرفیت ۱۵۰ هزار تن ذخایر استراتژیک دارد، اگر چالش برنج داریم چرا با این ظرفیت به بازار تزریق نمی‌کنند تا به راحتی بازار اشباع شود.

وی بیان کرد: کل تولید برنج داخل حدود ۲ و نیم میلیون تن است، نیاز صرف ما ۳.۲ میلیون تن است، یعنی حدود ۷۰۰ هزار تن نیاز به واردات داریم و نباید بیش از این میزان وارد کنیم.

نماینده مردم آستانه اشرفیه در خانه ملت تاکید کرد: اگر واردات و توزیع برنج در ماه‌های منتهی به برداشت مرداد، شهریور، مهر و آبان اتفاق بیافتد و کشاورزان ما با وجود چالش کم آبی متضرر شوند، نمایندگان مجلس استیضاح وزیر جهادکشاورزی را طرح می‌کنند.

نجفی تصریح کرد: وظیفه دولت است که به گونه‌ای سیاست‌گذاری کند تا حامی تولیدکننده و مصرف کننده باشد، نه اینکه شرایط به گونه‌ای شود که واسطه و دلال نفع ببرند.

وی گفت: در حال حاضر هم مصرف کننده و هم کشاورز ناراحت هستند و فقط سود را واسطه می‌برد لذا وظیفه دولت است که قیمت‌گذاری و واردات برنج خارجی را مدیریت کند. نمایندگان مردم در مجلس در پی اصلاح سیاست‌ها برای حمایت از تولید داخل و حفظ منافع کشاورزان پیگیر موضوع هستند.