اقتصادگردان- به گزارش توانیر، مهدی مقیمزاده گفت: تاکنون برای ۱۹ هزار و ۳۵۷ مگاوات ظرفیت نیروگاهی موافقت اصولی صادر شده که تا پایان سال ۱۴۰۵ حدود ۶ هزار مگاوات از این ظرفیت به شبکه سراسری برق کشور متصل خواهد شد.
وی افزود: همچنین ۹۵۹۶ مگاوات نیز متقاضی جدید برای احداث نیروگاه اعلام آمادگی کردند که به این ترتیب مجموع ظرفیت مورد تقاضا به حدود ۳۰ هزار مگاوات افزایش یافته است.
مجری طرح احداث نیروگاه های صنایع انرژی بر با بیان اینکه از این میزان ظرفیت، ۸۰۸۰ مگاوات در دست اجرا یا اجرایی شده، ادامه داد: از این رقم، حدود ۲۳۲۰ مگاوات نیروگاه تاکنون به بهرهبرداری کامل رسیده و ۳۵۷۰ مگاوات دیگر نیز در آستانه آغاز عملیات اجرایی قرار دارد که با احتساب این ظرفیت و ورود آنها به مرحله اجرا، مجموع نیروگاههای در دست اقدام صنایع انرژیبر به حدود ۱۱۵۰۰ مگاوات میرسد.
مقیم زاده خاطر نشان کرد: وزارت نفت به دلیل محدودیت در تامین سوخت، تنها برای ۱۱ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی صنایع را متقبل شده و از اینرو، افزایش ظرفیت فراتر از این میزان باید از طریق توسعه واحدهای بخار در نیروگاههای سیکل ترکیبی موجود انجام شود که امکان تولید ۶ تا ۷ هزار مگاوات برق جدید از این محل بدون مصرف سوخت اضافی وجود دارد.
وی گفت: طبق برنامهریزی، تا پایان سال ۱۴۰۴ حدود ۱۷۶۳ مگاوات نیروگاه جدید و تا پایان ۱۴۰۵ نیز ۲ هزار مگاوات دیگر وارد مدار خواهد شد که مجموع ظرفیت سنکرون شده صنایع انرژی بر با شبکه برق کشور را به ۶ هزار مگاوات خواهد رساند و این موضوع نقش بسیار مهمی در کاهش فشار بر شبکه سراسری برق در سالهای آینده خواهد داشت.
مجری طرح احداث نیروگاه های صنایع انرژی برادامه داد: با تصویب قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق در سال ۱۴۰۱، صنایع انرژیبر مکلف شدند حداقل ۹ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با راندمان حداقل ۵۵ درصد و یکهزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث کنند. بر اساس این قانون، صنایع باید در تعامل با وزارت نیرو، وزارت صمت و سازمان محیطزیست اقدام های اجرایی خود را با سرعت بیشتری دنبال کنند.
ضرورت تسریع در توسعه تجدیدپذیرها
مقیم زاده افزود: از هزار مگاوات ظرفیت تجدیدپذیر مورد نظر، تاکنون تنها ۱۲۰ مگاوات از طریق نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه، ۳۰ مگاوات صنایع ملی مس ایران و ۱ مگاوات توسط فولاد غرب آسیا وارد مدار شده که نیاز به تسریع جدی در این حوزه احساس میشود.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون، صنایعی که به تعهدات خود در احداث نیروگاه پایبند بوده و ظرفیت برق موردنیاز خود را تامین میکنند از محدودیتهای اعمالی در زمان اوج بار به میزان تولید معاف خواهند بود و در مقابل، صنایعی که از اجرای این تکالیف عقب ماندهاند در اولویت محدودیت برق در زمان اوج مصرف قرار میگیرند.
بر اساس ماده ۴ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق، صنایع انرژیبر از جمله صنایع فولاد، مس، پتروشیمی، آلومینیوم و پالایشگاهها موظف هستند به سمت احداث نیروگاههای خودتامین حرکت و نقش موثری در پایداری شبکه برق کشور ایفا کنند.