اقتصاد گردان - بهرغم رکود بازار داخلی، صنعت مبلمان و دکوراسیون با نگاه به بازارهای خارجی، توسعه فناوری و طراحی صنعتی، جایگاه خود را در زنجیره اقتصاد حفظ کرده است و سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت مبلمان فرصتی تازه برای نمایش این توانمندیها در سطح منطقهای و جهانی خواهد بود.
دکتر حسن احمدیان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران با اشاره به فضای اقتصادی حاکم بر کشور، اظهار داشت: اقتصاد ایران در شرایطی بهسر میبرد که هم از منظر کلی و هم بهصورت خاص در حوزه صنعت، با چالشهایی کمسابقه مواجه است. نوسانات نرخ ارز، استمرار تحریمها و شرایط ناپایدار منطقهای، تأمین مواد اولیه را برای فعالان صنعت مبلمان و دکوراسیون دشوار و پرهزینه کرده است.
وی در ادامه افزود: از سوی دیگر، کاهش قدرت خرید خانوارها باعث شده تا بازار داخلی با افت نسبی تقاضا روبهرو شود. اما در همین بستر نامساعد، فعالان این حوزه با تکیه بر ظرفیتهای داخلی، توسعه فناوری و ارتقای کیفیت تولید، توانستهاند مسیر تازهای به سوی بازارهای منطقهای و جهانی باز کنند.
احمدیان تصریح کرد: صنعت مبلمان و دکوراسیون ایران در سالهای اخیر با نوسازی زیرساختها و حرکت به سوی استانداردهای جهانی، نهتنها در رقابت با محصولات خارجی عقب نمانده، بلکه توانسته بخش قابلتوجهی از نیاز داخل را تأمین کند و مانعی جدی در برابر واردات و خروج ارز از کشور باشد.
وی خاطرنشان کرد: توسعه این صنعت میتواند هزاران فرصت شغلی پایدار ایجاد کند، چه در تولید، چه در طراحی، چه در فروش و صادرات. این مسئله در شرایط فعلی که اشتغال یکی از دغدغههای اصلی کشور است، باید جدی گرفته شود.
وی تأکید کرد: توجه به کپیرایت، خلق طرحهای بومی و ثبت برند از الزامات صادرات پایدار است. باید از صادرات بینام و نشان و بدون شخصیت تجاری فاصله بگیریم.
احمدیان در پایان ابراز امیدواری کرد که سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی مبلمان، با وجود همه دشواریهای اقتصادی، به محفلی برای تبادل تجربیات، ایجاد پیوندهای تجاری و تقویت بنیه صادراتی کشور بدل شود.
نمایشگاه مبلمان فرصتی برای احیای تقویت تولید و توسعه صادرات
حسین نوروزی، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران و مدیرعامل شرکت پیشگامان صنعت مبلمان پرشیا (فیپکو)، از برگزاری سیوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی تخصصی صادراتی صنعت مبلمان کشور از تاریخ ۸ تا ۱۱ مردادماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران خبر داد.
وی با اشاره به فراهم شدن شرایط مناسب برای ازسرگیری فعالیتهای نمایشگاهی، اظهار داشت: برقراری نسبی پروازهای داخلی و خارجی، همچنین تسهیلات ارائهشده از سوی شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی در حمایت از کسبوکارهای نمایشگاهی و تولیدکنندگان، زمینه را برای برگزاری نمایشگاهی موفق فراهم کرده است.
نوروزی در ادامه افزود: شرکت پیشگامان صنعت مبلمان پرشیا (فیپکو) بهعنوان بازوی اجرایی اتحادیه، تمام تلاش خود را بهکار بسته تا این نمایشگاه، همچون ادوار گذشته، به اصلیترین گردهمایی فعالان این صنعت تبدیل شود.
حرکت در مسیر پایداری صنعت مبلمان با نگاهی مسئولانه و حمایتی
کتایون اسکندریکیا، مدیر اجرایی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی مبلمان نیز گفت: در این دوره از نمایشگاه، با وجود تمام چالشهایی که طی سالهای اخیر بنگاههای اقتصادی تجربه کردهاند، تلاش کردیم تعداد قابل قبولی از مشارکتکنندگان داخلی و خارجی را گرد هم بیاوریم.
وی با اشاره به گستردگی فضای نمایشگاه، تصریح کرد: سالنهای غربی نمایشگاه بینالمللی تهران تحت پوشش قرار گرفتهاند و تمام توان خود را بهکار گرفتیم تا فضای نمایشگاهی در شأن فعالان صنعت مبلمان فراهم شود. این صنعت در عین ظرفیت اشتغالزایی بالا، میتواند با توسعه صادرات و تأمین نیاز بازار داخلی، از خروج ارز نیز جلوگیری کند.
وی در ادامه افزود: در فرآیند ثبتنام و جانمایی غرفهها، با وجود چالش های متعدد ، تسهیلاتی برای مشارکتکنندگان در نظر گرفتیم تا بخشی از فشارهای اقتصادی کاهش یابد.
اسکندریکیا همچنین با اشاره به درخواستهای متعدد برای تغییر زمان برگزاری نمایشگاه، خاطرنشان کرد: با وجود تلاشها، به دلیل محدودیتهای تقویم نمایشگاهی، این امکان فراهم نشد، اما با برنامهریزی دقیق، نمایشگاه از هشتم تا یازدهم مردادماه برگزار خواهد شد.
مدیر اجرایی نمایشگاه از افزایش ساعات بازدید و ارتقاء سطح خدمات اطلاعرسانی و رفاهی خبر داد و تأکید کرد: ما خود را عضوی از این صنف میدانیم و برگزاری نمایشگاههایی از این دست میتواند صدای بخش خصوصی را به نهادهای تصمیمگیر برساند.
وی در پایان گفت: نمایشگاه صنعت مبلمان نهتنها با معرفی توانمندیهای خود به رشد و توسعه این صنعت کمک میکند، بلکه محرکی برای اقتصاد ملی محسوب میشود. حمایت از این نمایشگاهها میتواند به افزایش تولید ناخالص داخلی، ارزآوری و اشتغالزایی منجر شود.