اقتصاد گردان -
سهند حمزه ای کارشناس رمز ارز در همایش رمز آتی گفت: از به رسمیت شناختن رمزارز و دارایی دیجیتال خوشحالیم و نظارت پذیر کردن آن به معنای پذیرش صنعت ارز دیجیتال قابل تقدیر است اما در عین حال نگران موضوعات دیگر هستیم.
وی افزود: در دنیای امروز بانک های مرکزی صنعت ارز دیجیتال را نظارت پذیر نکرده است. بانک مرکزی عملا محرمانه برخورد کرده و هنوز مفاد سند ارز دیجیتال مشخص نیست تا بررسی حقوقی و کارشناسی انجام دهیم. این درحالیست که بانک مرکزی باید فعالان صنعت ارز دیجیتال را حمایت کند.
وی ادامه داد: هنوز محدودیت هایی مانند سقف تراکنش 25 میلیون تومان برای خرید موجود است و واریز روزانه شبا نیز 200 میلیون تومان محدود است و نمی توان عملا 7 میلیارد تومان پول فروش بیت کوین مشتری را یکباره پرداخت کرد. درحالیکه 400 میلیارد تومان در حساب صرافی نشسته است.
بانکداری ایران سنتی است و هنوز بازل 3 را نمی توانیم اجرا کنیم و صرافی ها در 7 سال اخیر تنها کار کرده اند و بدون به رسمیت شناختن توسط بانک مرکزی کار کرده اند.
محمد مهدی الحسینی کارشناس و عضو پایگاه اقتصاد آنلاین گفت: صنعت رمز ارز در انتظار رونمایی از سند بانک مرکزی است. رمز ارزها 10 سال است که فعالیت دارند و مورد توجه قانون گذار و سیاست گذار و متولی پولی کشور نبوده اند و با بدبینی نسبت به بلاک چین و رمز ارزهاعمل شده است. اما استفاده مردم به حدی افزایش یافته که دیگر نمی توان از آن چشم پوشی کرد.
احسان قاضی زاده نیز گفت: مقاومت ناظر پولی و بانکی در حوزه رمز ارز طبیعی است اما دنیا درحال تغییر است و و متناسب با این تغییرات، سیاست بانک مرکزی و دولت باید تغییر کند. صندوق های ETF برای بیت کوین و تامین مالی مطرح شده و جای خود را باز کرده اند.
در دنیا سه پدیده رمز ارز، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی کل اقتصاد جهان را تغییر می دهد و نباید فرصت ها از دست برود و باید متناسب با تغییرات حرکت کنیم و مبارزه با پولشویی، صدور مجوز نظارت بر صرافی ها و چارچوب قانونی شفاف و سایر موضوعات باید بررسی و مشخص شود. باید سقف تراکنش ها و کنترل خروج سرمایه و نوآوری و استارتاپ ها وکوین ملی و... در دستور کار قرار گیرد.