:
كمينه:۱۶.۷۹°
بیشینه:۱۸.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲
شروع طرح بخشودگی جرایم کارفرمایان

نوربخش مدیرعامل تامین اجتماعی؛ افزایش ارزش دفترچه های درمانی,چالشهای بیمه را می شناسم

دکتر سیدتقی نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از افزایش ارزش دفترچه های بیمه خبر داد و گفت: به بیمه شدگان قول می دهم تا پایان امسال، به طور ملموس شاهد افزایش ارزش دفترچه های درمانی باشند
کد خبر: ۱۹۰۷۴
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۵

خبراقتصادی:مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از افزایش ارزش دفترچه های بیمه خبر داد و گفت: به بیمه شدگان قول می دهم تا پایان امسال، به طور ملموس شاهد افزایش ارزش دفترچه های درمانی باشند.
دکتر سیدتقی نوربخش امشب با حضور در برنامه "نگاه دو" که از شبکه دوم سیما پخش شد با اشاره به اینکه در حال حاضر 35 میلیون نفر بیمه شده اصلی و تبعی و یک میلیون و 900 هزار نفر مستمری بگیر تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند، گفت: مستمری بازنشستگان باید متناسب با نرخ تورم باشد اما متاسفانه نرخی که اعلام می شود متفاوت از آن است که امیدواریم در دولت جدید این رقم دقیق محاسبه شود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص مطالبات این سازمان از دولت، افزود: در حال حاضر بیش از 50 هزار میلیارد تومان تامین اجتماعی از دولتهای قبلی طلبکار هستیم که 15 هزار میلیارد تومان مطالبه جدید نیز در سال 92 ایجاد شده است و طبیعی است که امکان صفر شدن بدهی دولت وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه بهتر است پرداختهای دولت باید مطالبات سازمان تامین اجتماعی نقدی باشد، گفت: با توجه به اینکه تعهدات خود را به بیمه شدگان نقدی پرداخت می کنیم به همین دلیل بهتر است که دولت نیز بدهی خود را به صورت نقدی به ما پرداخت کند تا بتوانم تعهدات خود را به طور کامل انجام دهیم.

نوربخش در خصوص همسان سازی مستمری بازنشستگان نیز گفت: اعتبار مورد نیاز همسان سازی باید از سوی دولت در بودجه سنواتی سازمان در نظر گرفته شود و در این خصوص نیز تنها یک مرحله اعتبار برای همسان سازی اختصاص یافت که مربوط به سال 88 بود و پس از آن نیز دیگر بودجه ای تخصیص داده نشد که امیدواریم در بودجه های آینده این موضوع مد نظر قرار گیرد.

وی به وضعیت معیشتی کارگران نیز اشاره کرد و ادامه داد: معیشت کارگران به طور مستقیم به تامین اجتماعی مربوط نمی شود بلکه بیمه های درمانی این افراد دست سازمان است اما در حقیقت خدمات درمانی که در حال حاضر به این افراد ارائه می شود مورد قبول ما نیست و تلاش می کنیم که ارزش دفترچه های درمانی ارتقاء پیدا کند و در همین رابطه پرداخت مطالبات داروخانه ها و سایر مراکز طرف قرارداد را نیز تسریع کرده ایم.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص افزایش ارزش دفترچه های درمانی نیز گفت: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده راهبردهایی را برای ارتقاء ارزش دفترچه ها تدوین کرده ایم که البته در کوتاه مدت جوابگو نیست.

به گفته وی، بر اساس قانون برنامه سوم، چهارم و پنجم توسعه باید مردم 30 درصد هزینه های درمانی را از جیب پرداخت کنند در صورتی که در حال حاضر این میزان به 70 درصد به گفته وزیر سابق بهداشت رسیده است. بر همین اساس اقدامی که انجام داده ایم این است که بیماریهایی که ریسک بالا دارند با درصد بیشتری تحت پوشش قرار دهیم به طوریکه از مردادماه به بعد 100 درصد هزینه های دارویی بیماران خاص به آنها پرداخت می شود.

نوربخش افزود: با توجه به تفاوت نرخ ارز هنوز به نقطه مطلوبی در این خصوص نرسیده ایم اما سعی می کنیم با تحت پوشش کامل قرار دادن بیماریهای با ریسک بالا ارزش دفترچه ها را بالا ببریم.

وی با اشاره به اینکه منابع و مصارف در سازمان بیمه گر حرف اصلی را می زند گفت: نباید از سازمان بیمه ای انتظار حمایتی داشته باشیم و این در هیچ جای دنیا مرسوم نیست.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص کسری بودجه سازمان نیز ادامه داد: در سال جاری با مقداری کسری بودجه روبرو هستیم به همین دلیل مجبوریم از ذخایر برای هزینه های جاری هزینه کنیم و این نقطه مطلوبی نیست که امیدواریم با کنترل مصارف و پیدا کردن منابع جدید به نقطه تعادلی برسیم که از سال 87 به هم ریخته است.

نوربخش در مورد منابع جدید نیز گفت: طبیعتا با تعامل بهتر با کارفرمایان و سیستمهای نظارتی بهتر می توانیم بخشی از بیمه های بلاوصول را مطالبه کنیم و بر همین اساس نیز طرح بخشودگی جرایم را شروع کرده ایم به طوریکه کارفرمایان فرصت دارند بدهی خود را تا 19 دی ماه سال تقسیط کنند و در این صورت تمام جرایم آنها بخشیده می شود.

وی در مورد سلیقه ای عمل کردن کمیسیونهای پزشکی نیز گفت: چنین چیزی درست نیست بلکه پزشکان معتمد بر اساس آئین نامه و قانون در کمیسیونهای پزشکی رای گیری کرده و در مورد درصد بیماری افراد قضاوت می کنند البته ممکن است فردی هم ناراضی باشد اما این به معنای قضاوت اشتباه نیست.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: واحد پاسخگویی 142 آماده دریافت مشکلات بیمه شدگان است و امیدواریم به سازمانی پاسخگو تبدیل شویم.

نوربخش در مورد طرح بیمه 10 ساله که از سوی شورای نگهبان به آن ایراد گرفته شد نیز گفت: این مصوبه به نفع تامین اجتماعی و بیمه شدگان نیست و شورای نگهبان نیز به دلیل عدم تعادل منابع و مصارف در دو ماده آن را رد کرد.

وی تاکید کرد: خرید سنوات در یک سازمان بیمه ای امر مطلوبی نیست و حقوق کسانی که سالها حق بیمه داده اند در این صورت تضییع می شود اما در نهایت هر آنچه قانون تایید کند محترم است و آن را اجرایی می کنیم و باید این طرح سیر قانونی خود را طی کند.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص شرکت سرمایه گذاری شستا نیز گفت: بر اساس برنامه پنجم توسعه ، سازمانهای بیمه گر باید از بنگاهداری خارج و به سمت بازار سرمایه حرکت کنند و ما هم سعی می کنیم در این سمت جهت گیری و حرکت کنیم که طبیعتا در کوتاه مدت نتیجه نخواهد داد.

نوربخش افزود: تعهدات سازمان تامین اجتماعی 450 تا 500 هزار میلیارد تومان است و نکته مهم اینکه میزان تعهدات ما بیش از سرمایه های سازمان است و این نقطه ای است که باید هشدار داده شود و با مدیریت بهتر منابع بتوانیم آن را به حالت تعادل برسانیم.

وی با اشاره به اینکه 10 راهکار اساسی در برنامه 100 روز ارائه خواهد شد، تصریح کرد: از بدو ورود در تامین اجتماعی کمیته های راهبردی با استفاده از مدیران و افراد صاحب نظر  تشکیل شده است که در بخشهای بیمه ای، مطالبات، سطح بندی نیازها، استفاده از ظرفیتهای بیمارستانی بلااستفاده و... از جمله این راهکارها خواهد بود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه ورشکستگی در تامین اجتماعی معنا ندارد، خاطرنشان کرد: نکته مهم ما این است که با توجه به اینکه امکانات دولتها محدود است روزی نتواند سه درصد حق بیمه سهم خود را پرداخت کند و ما به عنوان کارشناس در این خصوص هشدار لازم را به دولت می دهیم که با تکالیف سازمان و با پرداخت به موقع مطالبات می توانیم این فاصله را کمتر کنیم وگرنه در سازمان بیمه ای ورشکستگی معنا ندارد.

نوربخش تاکید کرد: قول می دهیم در سال جاری به طور ملموس مردم پیشرفتهایی را در خصوص افزایش ارزش دفترچه های بیمه لمس کنند و در این خصوص گامهای خوبی برداشته خواهد شد.

وی در خصوص همراهی دولت نیز گفت: در طول یک و نیم ماه گذشته از فعالیت دولت جدید، با اقداماتی که در سازمان بیمه گر و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده مشخص است که دولت حمایت و همراهی خوبی با ما داشته و البته انتخاب مدیر سازمان از بدنه آن اقدام مناسبی است که مورد توجه است.