:
كمينه:۲۰.۴°
بیشینه:۲۰.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹
تعداد نظرات: ۱ نظر

قاضی فدرال، صاحبان ایرانی ساختمان بنیاد علوی در نیویورک را ناقض قانون ایالات متحده آمریکا معرفی کرد

این بنای36 طبقه، نبش تقاطع خیابان پنجم و خیابان 52 غربی واقع شده و چند قدم تا مرکز راکفلر و کلیسای جامع سنت پاتریک فاصله دارد دردهۀ 1970 توسط بنیادی که از سوی شاه ایران راه اندازی شده بود ساخته شد و پس از انقلاب فعالیت آن توسط بنیاد علوی پیگیری شد...
کد خبر: ۱۸۷۲۰
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۳



خبراقتصادی: قاضی فدرال، صاحبان برجی  وابسته به ایران را ناقض قوانین ایالات متحده تشخیص داد
رویترز در گزارش 11 سپتامبر ، 2013 از نیویورک خبرداد که  یک قاضی فدرال روز چهارشنبه حکم  داد که صاحبان آسمانخراش شهر نیویورک، در مناقشه ای طولانی مدت، قوانین ایالات متحده  مبنی بر منع تجارت با ایران را نقض کرده اند .
 این حکم ، که به احتمال زیاد به دادگاه تجدید نظر ارجاع  می شود ، مربوط به ساختمان شمارۀ 650 واقع درخیابان پنجم است ، که توسط دولت  ایالات  متحده توقیف می گردد.
 این حکم تنها چند روز پیش از آن صادر شد که دو جلسۀ  موازی در دادگاه فدرال نیویورک تشکیل شد که طی آن وزارت دادگستری و شاکیان خصوصی به  دنبال اخذ کنترل این ساختمان بودند.
 کاترین فارست قاضی منطقه ای ایالات متحده در یک کنفرانس تلفنی با وکلا روز چهارشنبه گفت: " من آچار فرانسه ای را که خود وارد قضیه کرده ام به خوبی می شناسم. "
  فارست، که به درخواست دادستان های ایالات متحده تصمیم گیری در مورد این پرونده را جلوتر از محاکمه انجام داده ، گفته بود  "چیزی برای بررسی وجود ندارد ".
 فارست متوجه شد که اکثر صاحبان این ساختمان، یعنی بنیاد علوی ، می دانستند که دو صاحب اقلیت این بنا ، در نقض قانون قدرت اقتصادی  اضطراری بین المللی و قوانین پولشویی آمریکا (IEEPA) ، نمایندۀ بانک ملی ایران بوده اند.
  قانون  IEEPA که در سال 1977به تصویب رسیده  ، به رئیس جمهور قدرت می دهد تا  با تهدیدات شرایط اضطراری ملی مقابله کند . همچنین در سال 1995 ، بیل کلینتون رئیس جمهور  وقت ، فرمانی اجرایی مبنی بر ممنوعیت عرضه بسیاری از خدمات ایالات متحده به ایران  را صادر کرد.
  وکلای بنیاد علوی  و صاحبان اقلیت آن،  شرکت پارسیان آسا و آسا با مسئولیت محدود ، روز چهارشنبه به درخواست فوری توضیح در این خصوص پاسخی ندادند.
 سخنگوی بنیاد علوی هم از اظهارنظر در این مورد خودداری کرد. این بنای36 طبقه ، با 382500 فوت مربع معادل116586  متر مربع مساحت ، نبش تقاطع خیابان پنجم و خیابان 52 غربی واقع شده و چند قدمی  ، تا  مرکز راکفلر و کلیسای جامع سنت پاتریک فاصله دارد .

مستأجرین این ساختمان شامل  مزون  زنانۀ مارک جویسی ، بازارهای جهانی شهری و شکلات سازی گودیوا ست.
 طبق متن دادخواست دولت ایالات متحده ، این ساختمان دردهۀ  1970 توسط بنیادی که از سوی شاه ایران راه اندازی شده بود ساخته شده است. پس از  پیروزی  انقلاب اسلامی در ایران، فعالیت های این بنیاد سرانجام توسط بنیاد علوی پیگیری شد.
دولت در طرح دعوی خود در دادگاه مدعی شده که در سال 1989، بنیادعلوی و بانک ملی  ، برای  پوشش فعالیت های غیرقانونی خود از دو شرکت آسا استفاده کرده اند.

 با توجه متن دادخواستی که به دادگاه ارائه شده ، بنیاد  علوی و آسا هر یک خدماتی به ایران عرضه می کردند ، مانند انتقال درآمد اجاره ها  به  بانک ملی ، که ناقض قانون IEEPA بوده است.گویا از سال 1999 تا  پایان سال 2007 ، این ساختمان نزدیک به 39 میلیون دلار در سال درآمد اجاره  داشته  است.

 وکلای علوی در اسناد دادگاه ، استدلال کرده اند که  این ساختمان از سال 1995به بعد - یعنی از زمانی که تحریم های ایالات متحده  اجرایی  شده - تحت  اختیار ایران نبوده است.

 علوی بنیادی غیر دولتی و انتفاعی است که فرهنگ اسلامی  و زبان فارسی را تبلیغ و ترویج می کند. این بنیاد - با توجه به وب سایت این  موسسه-  در سال 2012 بیش از 1.5 میلیون دلار از درآمد  خود را به مراکز فرهنگی همچون مدرسۀ علوم دینی هارتفورد ، دانشگاه هاروارد و  موسسه  مطالعات زنان مسلمان اهدا کرده است.

شاکیان خصوصی، قربانیان حملاتی که بنا بر ادعای  خودشان با کمک ایران صورت گرفته هم ، در دادگاه طرح دعوا کرده و خواستار توقیف  اموال و دارایی های مرتبط برای اخذ غرامت شده اند.
 فارست گفت ، حکم روز چهارشنبه شامل هفت مورد مایملکی  که فقط به نام بنیاد علوی ثبت شده  نمی گردد،
گویا شاکیان خصوصی برای توقیف این اموال به محاکمی مراجعه کرده اند که بدون  حضور هیئت  منصفه تشکیل می شود. دفتردادستانی منهتن نیز ، از اظهار نظر در این مورد  خودداری کرد.





خلاصه ای از تاریخچه بنیاد علوی



بنیاد علوی یک سازمان غیرانتفاعی خصوصی در ایالات متحده است. این سازمان در سال ۱۹۷۳ توسط محمدرضا پهلوی با نام بنیاد پهلوی تأسیس شد. درسال ۱۹۸۱ به نام بنیاد مستضعفان تغییر نام داد ولی در سال ۱۹۹۲ نام بنیاد علوی برای آن در نظر گرفته شد.

بنیاد علوی هدف خود را تبلیغ فرهنگ اسلامی و زبان، ادبیات و تمدن فارسی از طریق کمک‌های مالی خیریه و انسان‌دوستانه در قالب برنامه‌های آموزشی، مذهبی و فرهنگی اعلام می‌کند. این برنامه‌ها شامل اعطای پژوهانه به دانشکده‌ها و دانشگاه‌ها، کمک مالی به مدارس فارسی زبان، وام به سازمان‌های اسلامی، توزیع رایگان کتاب‌های اسلامی، کمک به صندوق‌های اعانه، حمایت از فعالیت‌های هنری، تحقیقات دانشگاهی و بورس تحصیلی می‌شود.

برخی معتقدند فعالیت‌های بنیاد علوی فراتر از برنامه‌های خیریه اسلامی است. راشل ارنفلد رئیس مرکز آمریکائی برای دمکراسی در مقاله‌ای در مجله فوربس از مشارکت‌های مالی ۲۵ هزار دلاری و ۵۰ هزار دلاری این بنیاد به بنیاد کلینتون در سال ۲۰۰۸ اشاره می‌کند. دادستان فدرال نیویورک هم در سال ۲۰۰۹ بنیاد علوی را ویترین جمهوری اسلامی ایران و یک نهاد صوری معرفی کرده و افزوده‌است که از دو دههٔ پیش ریاست این بنیاد را مقامات مختلف ایرانی، از جمله نمایندگان جمهوری اسلامی در سازمان ملل برعهده داشته‌اند.

در سال ۲۰۰۹ پلیس فدرال آمریکا رئیس بنیاد علوی را در ارتباط با یک پرونده مالی مربوط به بانک ملی ایران بازداشت کرد. وی متهم بود سعی در نابود کردن اسنادی داشته که ثابت می‌کند این بنیاد اجاره‌بهای ساختمان‌های متعلق به خود را از طریق شرکت آسا در اختیار بانک ملی ایران گذاشته‌است.
دادستان فدرال نیویورک بر همین اساس درخواست ضبط دارایی‌های بنیاد علوی را که شامل حساب‌های بانکی به ارزش بیش از ۵۰۰ میلیون دلار، یک ساختمان ۳۶ طبقه در خیابان پنجم نیویورک، چهار مسجد شیعه در نیویورک، مریلند، کالیفرنیا و هیوستون، و مراکز اسلامی آن در مریلند، ویرجینیا، کالیفرنیا و تکزاس می‌شود، داده‌است


نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
پروانه عزت پناه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۲
0
0
با سلام و احترام
بنياد علوي كه ازش گفتيد و با بنياد علوي كه در ايران هست و زير مجموعه بنياد مستضعفان به اشتباه در هم گفتيد .
لطفا خبرها را اصلاح و يا با آگاهي بيشتر درج نماييد.