:
كمينه:۱۱.۵۱°
بیشینه:۱۱.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۹
یک کارشناس اقتصادی:

افزایش نرخ ارز ناشی از فضای هیجانی و نگرانی بازار است

یک کارشناس اقتصادی معتقد است آنچه این روزها به رشد نرخ دلار دامن زده، بیش از هر موردی ریشه در انتظارات تورمی و فضای روانی ناشی از اخبار مربوط به مکانیسم ماشه دارد؛ بنابراین جهش نرخ ارز را نمی‌توان ناشی از کمبود عرضه یا تقاضای واقعی دانست بلکه باید آن را بازتابی از فضای هیجانی بازار و نگرانی‌های عمومی تلقی کرد.
کد خبر: ۲۲۶۴۷۲
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۵

اقتصادگردان- جواد عشقی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نوسانات اخیر بازار ارز گفت: افزایش نرخ ارز ناشی از کمبود عرضه یا تقاضای واقعی نیست و افزایش نرخ ارز در این ایام به دلیل انتظارات تورمی است.

وی اظهار کرد: قطعی شدن مکانیسم ماشه می‌تواند آثاری برای اقتصاد ایران داشته باشد؛ آثاری که اثر آن پیشاپیش در ذهن فعالان اقتصادی و خانوارها دیده می‌شود و به نوعی اثرات آن در بازار پیشخور شد.

این تحلیلگر اقتصادی راه خروج از بحران‌های اقتصادی را گشایش در روابط و تجارت خارجی و برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های مغفول مانده دانست.

به عقیده وی، هرگونه تغییر مثبت در عرصه دیپلماسی می‌تواند جو روانی حاکم بر بازار ارز را تعدیل کند و در نتیجه، اقتصاد ایران به سمت ثبات نسبی و آرامش بیشتر حرکت کند.

عشقی‌نژاد در پایان تأکید کرد: انتظارات تورمی و نرخ ارز پدیده‌ای شکننده است و همان‌طور که با یک خبر منفی شعله‌ور می‌شود، با یک اتفاق مثبت نیز می‌تواند به سرعت فروکش کند؛ بنابراین باید مراقب بود در شرایط بازار هیجانی، مبادرت به خرید و فروش نکنیم تا از ضررهای احتمالی جلوگیری شود.