طی چند روز گذشته بهای طلا در بازارهای جهانی نوسانات زیادی را از سر گذراند ابتدا فلز زرد رنگ با کاهش قیمت مواجه شد و از 1340 دلار در ه اونس تا 1324 دلار پایین آمد اما بار دیگر روز گذشته این کاهش قیمت جبران شد و بهای طلا به نزدیک 1338 دلار بازگشت
خبراقتصادی: طی چند روز گذشته بهای طلا در بازارهای جهانی نوسانات زیادی را از سر گذراند.ابتدا فلز زرد رنگ با کاهش قیمت مواجه شد و از 1340 دلار در ه اونس تا 1324 دلار پایین آمد اما بار دیگر روز گذشته این کاهش قیمت جبران شد و بهای طلا به نزدیک 1338 دلار بازگشت با این وجود امروز قیمت جهانی طلا نسبت به روز گذشته بیش از ۴ دلار کاهش داشته است.
قیمت جهانی طلا در لحظه تنظیم این گزارش به 1361 دلار و 90 سنت رسید که نسبت به روز گذشته 4 دلار و 20 سنت کاهش قیمت داشته است. بنابراین گزارش، قیمت جهانی طلا نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 87 دلاری داشته است و نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش 252 دلاری مواجه بوده است.
قیمت هر اونس نقره در بازارهای جهانی 22 دلار و 93 سنت، هر اونس پلاتینیوم 1519 دلار و هر اونس پالادیوم 757 دلار معامله میشود.
در بازار ایران نیز این کاهش قیمت خود را نشان داده است. هر گرم طلای 18 عیار روز گذشته و در آخرین معاملات بازار آزاد تهران 104 هزار و 136 تومان و هر گرم طلای 24 عیار 138 هزار و 814 تومان معامله شد.
هر قطعه سکه طرح جدید یک میلیون و 68500 تومان و هر قطعه سکه طرح قدیم یک میلیون و 35 هزار تومان معامله شد.
همچنین هر قطعه نیم سکه 563 هزار تومان، ربع سکه 363 هزار تومان و سکه گرمی 237 هزار تومان در بازار آزاد تهران معامله شد.
در آخرین معاملات روز گذشته در صرافیهای شهر تهران هر دلار آمریکا 3205 تومان، هر یورو 4250 تومان، هر پوند انگلستان 4920 تومان و هر درهم امارات 876 تومان معامله شد.
تاثیرگذاران بر قیمت طلا
کلاید راسل تحلیلگر بازار رویترز، دلایل خود را برای ناکافی بودن دو خریدار مهم برای نجات طلا را مطرح کرد.
با رکود تقاضا برای طلا به کمترین میزان در چهار سال گذشته در سه ماهه دوم، هند و چین بعنوان دو خریدار بزرگ طلای جهانی بودند. شورای جهانی طلا از تقاضای بالا دو مصرف کننده مهم یعنی چین و هند نوشت.
هند سرب خود را در سراسر چین با خرید 310 تن در سه ماهه دوم در 2012 و 21 درصد بالاتر از خرید سه ماهه اول به دست آورد، تا 71 درصد نسبت به مدت مشابه.
این در حالیست که، با افزایش تقاضا دو غول آسیایی، نمی تواند خروجی قابل توجهی از مبادلات که 402،2 تن محاسبه شده است را جبران کند . چرا که، چین و هند در سه ماهه اول توانستند 176،5 تن طلا را مبادله کنند.
اما حتی با افزایش تقاضا در غول های آسیایی بود به اندازه کافی برای جبران خروجی قابل توجهی از تبادل وجوه معامله (ETFs در)، که 402.2 تن فروش، بیش از دو برابر 176.5 تن که در سه ماهه اول جریان را دیدم نیست.
گزارش شورای جهانی(WGC) طلا نشان می دهد که طلا در سه ماه دومف با بیش از 25 درصد معاملات، قیمت زلا به 1،584،70 سنت در هر انس رسید که در 9 آوریل به 1،180،71 دلار، یعنی به پایین ترین سطح خود در سه سال اخیر کاهش یافت.
در حال حاضر که قیمت طلا بهبود یافته، قیمت فعلی آن حدود 1،368 دلار در هر اونس است،
در مرحله اول، به فرض این که خروجی ETF طلا کاهش خواهد یافت، فروش خالص نسبت به سه ماهه اول کاهش یافته استیکی دیگر از عوامل این کاهش خرید فدرال رزرو می باشد که با 71،1 تن در سه ماهه دوم به پایین ترین سطح در دو سال و نیم اخیر و نیمی از مقدار خرید در سال 2012 داشته است.
با این حال، اگر فرض بر این است که بین آنها جریان تبادل وجوه معامله (ETF) و خرید بانک مرکزی خواهد مؤثر خواهد بود بنابراین سکانداران اصلی بازار طلا هند و چین می باشند.
کلاید راسل معتقد است که تقتضا درهند می تواند به 1،000 تن در سال برسد، در نیمه اول سال به 566،5 تن رسیده است که این امر با توجه به فصل جشنواره ها و مراسم ازدواج غیر منطقی نیست.
با این حال، دولت هند می خواهد واردات طلا به بیش از 850 تن محدود کند. بر اساس این گزارش دولت هند قصد دارد با افزایش تعرفه واردات طلا و کاهش مصرف این فلز گرانبها، کسری تجاری سنگین خود را کاهش دهد. طلا دومین کالای وارداتی مهم هند پس از نفت به شمار می رود. دولت هند در ماه های اخیر به صورت متوالی تعرفه واردات طلا را افزایش داده و اخیرا این رقم را به 10 درصد رسانده است تا مانع از ورود بی رویه طلا به بازار داخلی شود و اقداماتی را برای آن اتخاذ انجام داده است:
این خدمات عبارتند از بالا بردن تعرفه بر واردات به 10 درصد، ممنوعیت واردات سکه و مدال، پرداخت مالیات توسط خریداران و ضروریست که 20 درصد از واردات باید برای صادرات، به عنوان جواهرات استفاده می شود.
دولت هند با قانون سخت خود برای واردات طلا قاچاق آن را تشویق کرده است.
با توجه به اتخاذ سیاست های اقتصادی و مالی در چین که سرمایه گذاران را برای خرید طلای بیشتر تشویق و ترغیب می کند و با توجه به سیاست های محدود کننده دولت هند می توان نتیجه گرفت که چین امسال با پشت سر گذاشتن هند به بزرگترین بازار طلای جهان تبدیل خواهد شد.
میزان مصرف طلای چین در شش ماه نخست امسال با 54 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به بیش از 570 تن رسیده است. این رقم در بازار هند به کمتر از 566 تن رسیده است.
روند صعودی تقاضای طلا در بازارهای هند و چین در آینده نیز ادامه خواهد یافت. چین و هند مجموعا 60 درصد تقاضای جهانی طلا را تشکیل داده اند.
پیش بینی می شود میزان تقاضای طلا در بازارهای هند و چین امسال به بیش از 900 تا 1000 تن خواهد رسید.
مصرف طلای هند سال گذشته به 864 تن رسید و این رقم در بازار چین نیز به بیش از 832 تن رسیده است.