اولین واکنش بازار طلا و ارز پس از تحلیف حسن روحانی، کاهش قیمت دلار و سکه بود. بهای هر دلار که به حدود 3 هار و 270 تومان رسیده بود در میانه های هفته گذشته و پس آغاز رسمی دوره ریاست جمهوری حسن روحانی، خط مقاومت 3 هزار و 200 تومان را شکست و تا 3 هزار و 180 تومان پایین آمد
خبراقتصادی: کاهش قیمت ارز از ابتدای سال جاری ابتدا با اندکی افزایش مواجه شد اما از اواخر خردادماه رو به نزول گذاشت.
اولین واکنش بازار طلا و ارز پس از تحلیف حسن روحانی، کاهش قیمت دلار و سکه بود. بهای هر دلار که به حدود 3 هار و 270 تومان رسیده بود در میانه های هفته گذشته و پس آغاز رسمی دوره ریاست جمهوری حسن روحانی، خط مقاومت 3 هزار و 200 تومان را شکست و تا 3 هزار و 180 تومان پایین آمد. این موضوع قیمت انواع سکه را نیز با کاهش مواجه کرد به طوری که سکه بهار آزادی نیز از یک میلیون و 86 هزار تومان به حدود یک میلیون و 65 هزار تومان بازگشت.
فعالان بازار، امید به بهبود اوضاع اقتصادی را تنها دلیل کاهش بهای دلار و سکه عنوان می کنند. بازار ارز که پس از انتخابات ریاست جمهوری به دوران بحرانی و هیجانی خود پایان داده است، در این ایام به کوچکترین نشانه ها برای بهبود شرایط، واکنش مثبت نشان می دهد. کارشاناسان اقتصادی معتقدند که انتظار برای کاهش قیمت ارز این روزها جای پیش بینی های دوره ملتهب بازار را گرفته است. آن زمان به دلیل آنکه تورم انتظاری در این بخش به شذت افزایش یافته بود، کوچکترین موضوعی می توانست هیجان بازار را در جهت رشد قیمت ها افزایش دهد و موج تقاضا را به بازار هدایت کند. ا
این روند منفی که از سال 91 در بازار طلا و ارز و با ایجاد بی ثابتی در اقتصاد آغاز شده بود، نقدینگی های سرگردان را به بازار طلا و ارز کشانده بود و این موج میان بازار دلار و سکه با کوچکترین شایعه، جابجا می شد. این روند هیجانی موجب شده بود تا قیمت دلار فاصله کمتر از یک سال از یک هزار و 200 تومان به 4 هزار تومان برسد که بی سابقه ترین میزان رشد قیمت دلار در سال های پس از انقلاب را رقم زد.
رویه ملتهب بازار اما پس از انتخابات ریاست جمهوری سرانجام متوقف شد تا این بار امید به بهبود شرایط اقتصادی و حتی کاهش فشار تحریم های غرب، موج کاهش قیمت را در بازار به راه بیاندازد. این چنین بود که در کمتر از دو ماه بهای دلار از 3 هزار و 700 تومان تا مرز 3 هزار تومان پایین آمد. در این دوره زمانی نرخ رسمی دلار در بانک مرکزی نیز به 2 هزار و 500 تومان تغییر کرد تا امید برای تک نرخی شدن ارز افزایش یابد. در حال حاضر فاصله میان قیمت دلار در بازار آزاد و بانک مرکزی به حدود 700 تومان رسیده است که به نظر می رسد در آینده شرایط برای کاهش بیشتر بهای دلار در بازار آزاد فراهم خواهد شد تا این دونرخ بیشتر به یکدیگر نزدیک شوند. فعالان بازار پیش بینی می کنند که با ادامه این روند دلارهای خانگی که زمانی حجم آن 18 میلیارد دلار اعلام شده بود به بازار ارز بازگردد.
کاهش قیمت دلار موجب شده تا دارندگان ارز برای جلوگیری از کاهش سرمایه خود و برای حفظ ارش دارایی ریالی خود، داشته های ارزی خود را به ریال تبدیل کنند که این روند خود در افزایش عرضه ارز به بازار تاثیرگذار بوده و شرایط را برای کاهش بیشتر بهای دلار فراهم می کند. در این شرایط کارشناسان اقتصادی انتظار دارند تا خط مقاومت 3 هزار تومانی دلار به زودی بشکند و قیمت ارز فاصله خود را با نرخ رسمی کمک کند تا با اعمال سیاست های اقتصادی منطقی از سوی دولت جدید نظام ارز تک نرخی بار دیگر به اقتصاد ایران بازگردد.
تبليغات واخبار شما هم هيچ تاثير عملي بر بازگشت دلار هاى خانگى نداشته و هنوز توانسته شك در كاهش دارايی را بر كسانى كه دلار ذخيره كردن ايجاد كند.
با سپاس از زحمات شما
به لحاظ تحلیل تکنیکالی نمودارها عرض کردم.