:
كمينه:۱۴.۸۴°
بیشینه:۱۵.۷۹°
به‌روز شده در: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۵
در ملایر چه می گذرد؟

اخراج کارگران و تعدیل نیرو در کارخانه های ملایر, سوءمدیریت علت اصلی مشکلات

اخراج کارگران قراردادی شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس، تعدیل نیرو و تعطیلی 50 درصد واحدهای تولیدی لرستان، اخراج 42 کارگر فردیسی و تعدیل نیرو در استان های مختلف خبری است که در اواخر عمر دولت دهم در استان های مختلف بسیار زیاد منتشر شد
کد خبر: ۱۷۲۲۲
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۷

خبراقتصادی: کارگران ذوب‌آهن آلیاژی ملایر چندین ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند و هم‌‌اکنون کارخانه به صورت نیمه جان افتاده است و کارگران این کارخانه دیگر دغدغه عیدی، پاداش و تسهیلات را ندارند بلکه دغدغه اصلی آنها کار و زندگی‌شان است و هر روز کارگران به دلیل کاهش امنیت شغلی استرس از دست دادن کارشان را دارند، مسئولان باید در نظر داشته باشند که دود بی‌توجهی و سوءمدیریت‌شان به چشم تمامی شهروندان جامعه خواهد رفت و این امر تمامی افراد جامعه را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.
همشهری آنلاین نوشت: اخراج کارگران قراردادی شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس، تعدیل نیرو و تعطیلی 50 درصد واحدهای تولیدی لرستان، اخراج 42 کارگر فردیسی و تعدیل نیرو در استان های مختلف مانند فارس، ایلام، قم، اصفهان و... از جمله تیتر اخبارهایی بود که در اواخر عمر دولت دهم در استان های مختلف بسیار زیاد منتشر شد، در حال حاضر نیز نتیجه ماه ها تلاش و کوشش و میراث مسئولان دولت نهم و دهم در حال نمایان شدن است، طبق گفته رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان همدان هم اکنون 300 کارگر شاغل کارخانه ذوب آهن آلیاژی ملایر چهارماه حقوق دریافت نکردند و از سوی دیگر این کارخانه 50 نفر نیز تعدیل نیرو داشته است به نوعی می توان گفت این کارخانه به صورت نیمه جان ، کارخانه های از این دست در ملایر و استان های مختلف کشور بسیار زیاد است که میراث دولت دهم برای دولت تدبیر و امید است، نمونه آن کارخانه سیم کابل ملایر است که طبق گفته «علی نعمت چهاردولی» نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، تعداد کارگران این کارخانه از 250 نفر به 30 کارگر رسیده است، دولت روحانی حالا حالاها باید شاهد تبعات سوءمدیریت، نبود مدیر متخصص و بومی، واردات بی رویه و بی توجهی به دغدغه های واحدهای تولیدی در دولت نهم و دهم باشد.


کاهش امنیت شغلی در واحدهای تولیدی

کارگران ذوب آهن آلیاژی ملایر چندین ماه است که حقوق دریافت نکرده اند و هم اکنون کارخانه به صورت نیمه جان افتاده است و کارگران این کارخانه دیگر دغدغه عیدی، پاداش و تسهیلات را ندارند بلکه دغدغه اصلی آنها کار و زندگی شان است و هر روز کارگران به دلیل کاهش امنیت شغلی استرس از دست دادن کارشان را دارند، مسئولان باید در نظر داشته باشند که دود بی توجهی و سوءمدیریت شان به چشم تمامی شهروندان جامعه خواهد رفت و این امر تمامی افراد جامعه را تحت الشعاع قرار خواهد داد.


سوءمدیریت، علت اصلی مشکلات 

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه برخی از واحدهای تولیدی ملایر با سوءمدیریت مواجه است، افزود: برخی از افراد به دنبال سود و منافع شخصی خود هستند و توجهی به دغدغه و مشکلات صنعت و کارگران ندارند. «احمد آریایی ن‍‍ژاد» با اشاره به انتقال و واگذاری برخی از واحدهای تولیدی از دولتی به بخش خصوصی، اضافه کرد: مدیران برخی از واحدهای بخش خصوصی کار خاص قابل توجهی در دوره مدیریت شان نداشته اند و فقط قیمت زمین این کارخانه ها چند برابر شده است و عده ای هر روز پولدارتر می شوند و همین افراد از کارگران برای پولدارتر شدن خود استفاده می کنند. 

وی با تاکید بر اینکه درد جامعه کارگری باید از طریق رسانه ها منعکس و به گوش مسئولان برسد، تصریح کرد: کارگران قشر زحمتکش جامعه هستند باید از این قشر به خوبی حمایت کنیم به دلیل اینکه هر مشکلی برای واحدهای تولیدی اتفاق بیفتد فشار آن بر دوش جامعه کارگری است. نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هم اکنون برخی از واحدهای تولیدی در ملایر با سوءمدیریت و رکود مواجه هستند، ادامه داد: نظارت و مدیریت دستگاه های متولی باید نسبت به گذشته افزایش یابد و همچنین شرایط برای حضور سرمایه گذاران در ملایر فراهم شود تا شاهد رونق اقتصادی این شهرستان باشیم. آریایی نژاد تصریح کرد: مدیران برخی از واحدهای تولیدی قصد دارند مشکلات خود را با فشار بر دوش دولت حل کنند، در صورتی که خیلی از مشکلات با مدیریت و برنامه ریزی صحیح حل خواهد شد.



تعدیل نیرو در کارخانه های ملایر

یکی دیگر از نمایندگان مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تعدیل نیرو در برخی از کارخانه ها مانند کارخانه سیم کابل ملایر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد کارگران کارخانه دارای 250 کارگر به 30 رسیده است. «علی نعمت چهاردولی» ادامه داد: ملایر دارای جوانان توانمند و مستعدی است که هم اکنون برخی از این جوانان بیکار هستند. لذا مدیریت و برنامه ها ریزی ها باید به گونه ای باشد که این ظرفیت ها و توانایی ها به خوبی استفاده شود. رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان همدان در مورد تعدیل نیرو 50 نفر از کارگران کارخانه ذوب آهن آلیاژی ملایر گفت: قرارداد این کارگران در خرداد ماه سال جاری به اتمام رسید که از سوی مدیران کارخانه تمدید نشد و تعداد کارگران این کارخانه از 350 به 300 نفر رسید، از سوی دیگر حدود 300 نفر از کارگران این کارخانه نیز 4 ماه حقوق دریافت نکرده اند.
 
«احمد معبودی» با اشاره به سوءمدیریت مدیران این کارخانه، اضافه کرد: یکی از علت های تعدیل نیرو در این کارخانه نبود مدیریت صحیح است که کارفرمای این مجموعه نبود نقدینگی را بهانه اخراج و پرداخت نکردن حقوق، عیدی و پاداش کارگران عنوان می کند. وی با بیان اینکه کارگران اخراج شده هم اکنون از بیمه بیکاری استفاده می کنند، تصریح کرد: در حال حاضر این کارگران به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اخراج شان اعتراض کردند و این کارگران امیدوار به بازگشت به کار هستند. رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان همدان ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی این کارخانه کمبود مواد اولیه است که این کارخانه را به حالت نیمه تعطیل درآورده است، با توجه به روی کار آمدن دولت جدید امیدوار هستیم که در دولت جدید به دغدغه و مشکلات واحدهای تولیدی توجه جدی صورت گیرد تا کارگران از امنیت شغلی خوبی برخوردار باشند.