:
كمينه:۵.۷۹°
بیشینه:۸.۹۹°
به‌روز شده در: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۵
باهنر: سه سال دیگر می​شود گفت رای رئیس جمهور کهنه شده؟

نوبخت در برنامه دیروز،امروز، فردا : «روحانی» آخرین ورژن از رای مردم است

مشاور رئیس جمهور منتخب در برنامه «دیروز،امروز، فردا» که با حضور محمدرضا باهنر نائب رئیس مجلس و محمدرضا نوبخت نماینده دکتر روحانی حول محور همکاری و تعامل دولت منتخب و مجلس برگزار شد،گفت: آقای روحانی آخرین منتخب مردم هستند و مردم با رای بالایشان به ایشان، نشان دادند که امروز به چه مسائلی احتیاج دارند
کد خبر: ۱۴۶۲۲
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۲

خبر اقتصادی:  به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در برنامه «دیروز،امروز، فردا» که با حضور محمدرضا باهنر (نائب رئیس مجلس) و محمدرضا نوبخت (نماینده دکتر روحانی) حول محور همکاری و تعامل دولت منتخب و مجلس برگزار شد، نوبخت با اشاره به رای مردم به حجت الاسلام  روحانی، افزود: البته نمایندگان مجلس هم همگی منتخب مردم هستند اما رای آن ها متعلق به یک سال پیش است اما رای دکتر روحانی نظر امروز مردم است و فکر می کنم نمایندگان مجلس هم به خواست مردم احترام خواهند گذاشت و با برنامه های دکتر روحانی همراه خواهند بود.

در ادامه باهنر با اشاره به صحبت نوبخت، گفت: آقای نوبخت فرمودند رای مردم به رئیس جمهور آخرین رای ملت است و رای نمایندگان مجلس متعلق به سال گذشته است. آیا سه سال آینده هم می توان چنین حرفی زد و گفت رای رئیس جمهور کهنه شده؟ فکر می کنم این حرف درستی نیست. مردم و مجلس تا آخرین روز مورد اعتماد مردم هستند.

برخی روسای جمهور با مسائل مجلس آشنا نبودند

باهنر در ادامه برنامه با بیان اینکه روحانی پنج دوره نماینده مجلس بودند و با تمام وجود مجلس را می شناسند، گفت: یکی از مشکلات ما با برخی روسای جمهور این بود که با مسائل مجلس آشنا نبودند و وقتی با دولت تفاهم می کردیم می گفتند بروید نظر مجلس را در بیاورید! در حالی که ساز و کار مجلس بر اقناع است و اگر رئیس جمهور می تواند به وزرا امر و نهی داشته باشد، رئیس مجلس باید طبق آیین نامه مجلس را مدیریت کند.
وی گفت: نماینده گان مجلس طبق آیین نامه هر کدام یک رای دارند. هر نماینده یک حوزه نفوذ رای دارند که به قدرت استدلال و... بستگی دارد. وگرنه هیچ کس نماینده تر از دیگری نیست و اختیارات نماینده ها طبق قانون اساسی، مساوی و برابر است.

وی ادامه داد: مجلس نیاز به قانع شدن و تعامل دارد. اگر رئیس مجلس هم رئیس هست، به این دلیل است که اکثریت نمایندگان آن فرد را قبول دارند. رئیس مجلس هم می تواند توسط نماینده ها به صورت سالانه تغییر پیدا کند.

نگاه اعتدالی تداخلی با نگاه اصولگرایی ندارد

در ادامه این برنامه نوبخت با بیان اینکه مجلس اصولگرا نافی نوع نگاه اعتدالی نیست و نگاه اعتدالی هم تداخلی با نگاه اصولگرایی ندارد، تصریح کرد: دولت آقای روحانی هم از ظرفیت اصلاح طلبان و هم اصولگرایان برای پیشبرد امور استفاده خواهند کرد. از این جهت به صورت کلی مانعی وجود ندارد.
وی ادامه داد: همه ما این موضوع را دریافت کرده ایم که در یک ماه گذشته که فرصتی برای شش کاندیدای ریاست جمهوری به وجود آمد، انتخاب یک نفر از نسبت به پنج نفر دیگر به تجزیه و تحلیل مردم برمیگشت. مردم در نهایت به برنامه های آقای روحانی اعتماد کردند. باتوجه به اینکه مجلس هم برخواسته از بطن جامعه است، پیش بینی می کنیم مجلس با دولت منتخب همکاری خوبی خواهد داشت.




روحانی آخرین ورژن از نماینده مردم است!

وی ادامه داد: من معتقدم آقای روحانی آخرین ورژن از نماینده مردم هستند. مجلس هم باتوجه به علاقمندی به خواست مردم است، این کار را انجام می دهد. کما اینکه دولت آقای روحانی با دریافت پیام انتخاب مردم، با دولت دهم هم همکاری خواهد داشت.

باهنر در ادامه این برنامه تلویزیونی گفت: وقتی یک وزیر می خواهد مسولیت اجرایی یک دستگاه موثر را در اختیار بگیرد، باید هم از سوی رئیس جمهور انتخاب شود و مورد قبول وی باشد و هم مورد اعتماد مجلس قرار بگیرد. مسیر کاملاً مشخص است. رئیس جمهور حق دارد هر فردی که می خواهد برای وزارتخانه ها انتخاب کند و به مجلس معرفی کند و مجلس نیز به او رای اعتماد بدهد. این مسیر می تواند خیلی رسمی و بدون هیچ مشکلی طی شود. با مواضع اعلام شده از سوی آقای روحانی، مراجعات زیادی به ایشان هست و ایشان هم قطعاً رایزنی های متعددی خواهند داشت.

باهنر: علاقمندم کابینه روحانی رای بیاورد
وی افزود: یک وقتی هست که آقای رئیس جمهور به یکسری شخص قطعی می رسند و علاقمند هستند که اکثر این افراد مورد اعتماد مجلس قرار بگیرند. در این مسیر می توان با مجلس مشورت و تعامل داشت. بنده به صورت جدی علاقمندم که کابینه اولیه آقای روحانی بدون هیچ کم و کاستی رای بیاورند و دولت در اسرع وقت مستقر شوند.
وی همچنین گفت: بنده بیش از 25 سال است که در مجلس حضور دارم و بهغیر از دولت اول مقام معظم رهبری که در مجلس حضور نداشتم، تا امروز با همه دولت ها کار کرده ام. هم دولت زمان جنگ، هم دولت آقای هاشمی هم دولت جناب آقای خاتمی و هم دولت آقای احمدی نژاد. تا قبل از دولت نهم کمتر این اتفاق می افتاد که اکثریت کابینه رای اعتماد نیاورند. علتش هم رایزنی هایی بود که با مجلس انجام می شد. خیلی کم پیش می آمد که قبل از اعلام رسمی اسامی به مجلس، اسامی وزرا به مجلس اعلام نشود.

به هاشمی گفتم تفاهم را به هم نزنید
نایب رئیس مجلس افزود: در دولت دوم اقای هاشمی ما روی همه وزرا به توافق رسیده بودیم. در مورد وزارت بازرگانی به توافق رسیده بودیم که آقای آل اسحاق معرفی شود. در دقایق آخر آقای هاشمی تصمیم گرفتند آقا محمدخان را معرفی کنند. من به خدمت ایشان رسیدم و گفتم هر دو نفر برای ما قابل احترام هستند ولی تفاهم ما آقای آل اسحاق هستند لطفاً تفاهم را برهم نزنید. ایشان هم پذیرفتند و آقای محمدخان را معرفی نکردند.

انشاء الله بتوانیم از ظرفیت احمدی نژاد استفاده کنیم
باهنر ادامه داد: اما آقای دکتر احمدی نژاد که زحمات زیادی هم کشیدند و انشالله موفق باشند و بتوانیم از ظرفیت هایشان در ادامه هم استفاده کنیم؛ اصولاً به اینطور رایزنی ها و تفاهم ها اعتقادی نداشتند و به مر قانون اساسی عمل می کردند. ایشان افرادشان را انتخاب و معرفی می کردند و مجلس هم به وزرا رای اعتماد می دادند. برای اینکه به یک رای اعتماد کامل به وزرا برسیم، یک سری رایزنی ها لازم است.
نوبخت هم درادامه گفت: اینطور که از صحبت های آقای روحانی برای مردم خوب و شریف ایران قابل برداشت هست این است که ایشان رایزنی با مجلس را قطعاً انجام خواهند داد. البته ایشان این موضوع را شرط کافی می دانند نه شرط لازم! اساساً برای فرآیند انتخاب برای معرفی به مجلس همه رایزنی هایی که باید با مراجع صاحب نظر داشته باشند را انجام می دهند. فکر می کنم اگر الزاماتی که برای انتخاب و معرفی یک وزیر به مجلس وجود دارد، به درستی انجام شود و بدون نگاه های جناحی و با توجه به توانایی ها انتخاب صورت بگیرد، بخش کفایت آسان تر انجام می شود.

نوبخت همچنین گفت: چون فرآیند تصمیم سازی و انتخاب اعضای کابینه به خوبی انجام خواهد شد، ما پیش بینی می کنیم کمترین چالش را در پیش خواهیم داشت. آقای روحانی در اولین فرصتی که برای صحبت با مردم پیدا خواهند کرد، به تفصیل توضیح خواهند داد که از لحظه ای که مشخص شد باید این مسولیت را برعهده داشته باشند، چه کار طاقت فرسایی در حال انجام است.
خبر حضور رئیس جمهور منتخب در مجلس واقیعیت نداشت
باهنر در پایان برنامه اظهار داشت: بر حضور رئیس جمهور منتخب در مجلس بیشتر رسانه ای بود اما واقعیتش این است که چنین خبری واقعیت نداشت. رفت و آمدها باید زمانی رسمی شود که تنفیذ و تحلیف انجام شود. ارتباط دیگر بیشتر عاطفی است تا ارتباط رسمی. دوازده مرداد حکم رئیس جمهور منتخب توسط رهبری تنفیذ می شود. عرف هم بر این است که یک روز یا دو روز بعد از تنفیذ مراسم تحلیف هم برگزار شود. پیشنهاد ما روز 13 مرداد است.

روحانی به طور کلی انسان معتدلی است
وی ادامه داد: من شهادت می دهم که آقای دکتر روحانی بحث های اعتدال گرایی را به خاطر تبلیغات انتخاباتی انجام ندادند. فلز آقای روحانی از جنس اعتدال است و ایشان به طور کلی انسان معتدلی است. ایشان در مجلس هم همیشه سعی می کردند از افراد معتدل استفاده کنند و جلسات سومی به نام جلسات عقلا در مجلس شکل می دادند تا کارها پیش برود. ما در اصولگرایان رادیکال داریم، معتدل هم داریم. مجلس نهم، مجلس اصولگرای معتدلی است. در مجلس رقابتی بین دو جریان اصوالگرایی بود که در نهایت انتخاب مردم، اعتدال اصولگرایی است. من فکر می کنم نه مجلس و نه رئیس جمهور رفتارهای رادیکالی را نخواهند پذیرفت.

نوبخت هم در پاسخ به سوالی در مورد خبر حضور روحانی در مجلس گفت: تعداد زیادی از نمایندگان مردم در مجلس درخواست ملاقات با دکتر روحانی را ارائه دادند. ایشان هم علاقه زیادی به انجام این دیدارها داشتند اما اگر قرار باشد آقای روحانی با تمام نمایندگان که دوستشان هم دارند کارها کند پیش خواهد رفت. چون دیدیم امکان انجام این دیدارها به صورت تک به تک نیست،قرار شد در تشکل های عمده مجلس این کار به انجام برسد. آقای روحانی علاقمند بودند که این دیدار به سرعت انجام شود اما ایشان دچار کسالت شدند و قرار شد بلافاصله بعد از تعطیلات تابستانی مجلس، درخواست های نمایندگان مجلس را سازماندهی کنیم.
وی در پایان گفت: طی هشت سال گذشته در تمامی ماه های مبارک رمضان اقای روحانی با نمایندگان مجلس دیدارهایی داشتند.