گمانه زنی در مورد پشنهادات گروه مشاوران اصلاح طلبان، حزب اعتدال و توسعه، حسن روحانی و آقایان خاتمی، هاشمی رفسنجانی، عارف، ناطق نوری، و نامزدهای رقیب در انتخابات،...
خبراقتصادی: در روزهای اخیر، برخی رسانه ها وافراد به گمانه زنی در مورد کابینه احتمالی آقای حسن روحانی رئیس جمهور منتخب پرداخته اند و نام افراد مختلفی را در این زمینه مطرح کرده اند. خبراقتصادی دو خبر از خبرگزاری تسنیم و سایت خبری حرف نو که بسیاری از اسامی آنها نزدیک به هم است و با واقعیات رایزنی ها نزدیکی بیشتری دارد، را در خبرحاضر منتشر کرده است:
به گزارش سایت خبری "حرف نو"، برخی دیگر از منابع معتقدند که این لیست ها، با آن چه به صورت واقعی در حال بررسی است متفاوت است و پس از آن که مشاوران آقایان خاتمی و هاشمی رفسنجانی، عارف، ناطق نوری، و حتی نامزدهای رقیب آقای روحانی در انتخابات، لیست مورد نظر و برنامه خود را به مشاوران آقای روحانی ارائه دهند، و با آقایان خاتمی، هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری و عارف نیز تبادل نظر شود، به جمع بندی رسیده و لیست نهایی تکمیل می شود.
شنیده های خبرنگار ما به نقل از یک منبع آگاه نزدیک به شورای مشورتی اصلاح طلبان و حزب اعتدال وتوسعه، حاکیست که کابینه ای که مشاوران هاشمی، خاتمی، عارف و ناطق نوری به مشاوران دکتر روحانی پیشنهاد داده اند به قرار زیراست.
1- معاون اول: دکتر محمدرضا عارف
2- دبیرشورای عالی امنیت ملی: علی اکبر ولایتی، خرازی ومحمود واعظی
3- معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی: آقایان صفدر حسینی، روغنی زنجانی، محمد علی نجفی، اکبر ترکان، نوبخت
4- معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید: حسین دهقان، حمید پورمحمدی
5- معاون پارلمانی رییس جمهور: سیدکاظم اکرمی، حجت الاسلام علی عسگری، قدرت الله علیخانی ومجیدانصاری
6- معاون حقوقی رییس جمهور: عبدالواحد موسوی لاری، میرمحمدصادقی
7- معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست: معصومه ابتکار و محسن رضایی
8- معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی وگردشگری: مهرعلیزاده
9- رییس کل بانک مرکزی: صفدر حسینی، طهماسب مظاهری، مجیدقاسمی، محمد حسین عادلی، نوبخت، محمد علی نجفی ومرتضی بانک
10 - رییس دفتررییس جمهور: نعمت زاده، ترکان
11- وزیرخارجه: محمودواعظی، علی اکبرصالحی، علی اکبرولایتی، ظریف، وکمال خرازی
12- وزیرفرهنگ وارشاداسلامی:علی مطهری وهادی خانیکی، سیدرضا صالحی، عبداله ناصری، محمد حسینی، حسین انتظامی، کواکبیان
13- وزیرآموزش وپرورش: محمدعلی نجفی، مرتضی حاجی، رحیم عبادی، حاج بابایی
14- وزیرورزش وجوانان: حسین راغفر، دادکان، محمدحسین قریب، سلطانی فر
15- وزیراقتصادودارایی: صفدرحسینی، طهماسب مظاهری، نوبخت، و دانش جعفری
16- وزیرصنعت، معدن وتجارت: سیدحسین هاشمی، جهانگیری، مهرعلیزاده، محمد شریعتمداری، نهاوندیان
17- وزیرنیرو: بیطرف، پرویزفتاح و بیژن نامدار زنگنه
18- وزیراطلاعات: یونسی، مجیدانصاری
19- وزیرجهادکشاورزی: محمودحجتی، عیسی کلانتری، رسول اف، محمد فروزنده، محسن رضایی
20- وزیرارتباطات: محمود واعظی، نصرالله جهانگرد، معتمدی، رضا تقی پور
21- وزیرتعاون، کارورفاه اجتماعی: علی ربیعی، مرتضی بانک، سهیلا جلودارزاده، مرتضی لطفی
22- وزیرراه وشهرسازی: عباس آخوندی، قالیباف وعبدالعلی زاده
23- وزیردادگستری: شوشتری، میرمحمدصادقی
24- وزیردفاع: حسین دهقان، محسن رضایی، علی شمخانی، اکبر ترکان، محمدنجار
25- وزیربهداشت: پزشکیان وخانم وحید دستجردی
26- وزیرعلوم: توفیقی، عباسپور تهرانی، محمدعلی ظریفیان، جواد اطاعت
27- وزیرکشور: یونسی، مجیدانصاری، جواد اطاعت
28- وزیرنفت: ترکان، نژادحسینیان، نعمت زاده و بیژن نامدار زنگنه
29- مشاوررییس جمهور و رییس مرکزمشارکت بانوان: خانم جلودارزاده، زهرا شجاعی، زهرا پیشگاهی فرد
30- معاون اجرایی ودبیرشورای عالی مناطق آزاد: اسحاق جهانگیری
31- معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی: صالحی، عباسی
32 - گفته شده که آقای نعمت زاده به عنوان رئیس دفتر رئیس جمهور منتخب، به زودی کار خود را آغاز خواهد کرد
نکته جالب این است که از اسامی علی اکبر ولایتی، محسن رضایی و محمد باقر قالیباف که رقیب حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری بودند به عنوان اعضای کابینه دولت آتی نام برده می شود.
اسامی ۲۴ گزینه احتمالی کابینه حسن روحانی
خبرگزاری تسنیم نیز در خبری اسامی 24 گزینه احتمالی را اعلام کرده و تاکید کرده:خبرگزاری تسنیم، به برخی از گزینههای احتمالی اعضای کابینه که همچنان در دست بررسی هستند، دست یافته است. با این وجود هنوز هیچکدام از اعضای کابینه بهطور قطعی مشخص نشدهاند و رایزنیها با این افراد و همچنین بررسیهای حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در این زمینه همچنان ادامه دارد.
آنچه در ذیل میآید گزینههای احتمالی 24 سمت مهم دولتی است:
1- معاون اول رئیسجمهور: محمدرضا عارف، محمدعلی نجفی و محسن مهرعلیزاده؛ (در این زمینه محمدرضا عارف بیشترین شانس را دارد ولی اگر به هر دلیل وی به این سمت منصوب نشود، نجفی بیشترین شانس را خواهد داشت و اگر نجفی به سازمان برنامه و بودجه برود مهرعلیزاده محتملترین گزینه برای تصدی معاونت اولی دولت حجتالاسلام روحانی است.) از آلاسحاق و جهانگیری نیز یاد شده است.
2- وزارت اطلاعات: حجتالاسلام علی یونسی و حجتالاسلام مصطفی محقق داماد مطرحترین گزینه برای این وزارتخانه هستند؛ (در صورت ماندن یونسی در دفتر تحقیقات و مطالعات استراتژیک، احتمالاً محقق داماد تنها گزینه تصدی وزارت اطلاعات خواهد بود و در صورت اینکه محقق داماد رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک شود، یونسی وزیر اطلاعات خواهد شد). در این بخش از حجت الاسلام شفیعی معاون اسبق وزارت اطلاعات نیز ذکری به میان آمده است.
3- وزارت امور خارجه: محمود واعظی، علیاکبر صالحی و کمال و صادق خرازی گزینههای مطرح برای این وزارتخانه هستند که در این میان شانس محمود واعظی از دیگران بیشتر است.
4- وزارت کشور: حجتالاسلام ناطق نوری، مجید انصاری و اسحاق جهانگیری مطرحترین گزینهها برای تصدی این وزارتخانه مهم در دولت حسن روحانی هستند. گفته میشود بهاحتمال قوی، ناطق نوری تصدی این وزارتخانه را نمیپذیرد، و از این روی شانس جهانگیری بسیار بیشتر از دیگران خواهد بود.
5- وزارت اقتصاد: گفته میشود در حال حاضر محمدباقر نوبخت تنها گزینه وزیر اقتصاد است و احتمالاً "نیلی" که هم اکنون مشاور وی است، بهعنوان مدیرکل مناطق آزاد اقتصادی معرفی میشود.
6- دبیر شورای عالی امنیت ملی: شنیده شده است که علیاکبر ولایتی بهعنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی منصوب خواهد شد.
7- وزارت دفاع: حسین دهقان، علی شمخانی و اکبر ترکان گزینههای تصدی وزارت دفاع هستند که در این میان شانس حسین دهقان بیشتر از دیگران است.
8- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: گفته میشود علی مطهری تنها گزینه این وزارتخانه است و احتمالاً سلطانیفر بهعنوان معاون وی در این وزارتخانه انتخاب خواهد شد.
9- وزارت دادگستری: از حجتالاسلام شوشتری بهعنوان گزینه مطرح برای وزارت دادگستری نام برده میشود و در عین حال گفته میشود که احتمال دارد حجتالاسلام روحانی مرتضی بختیاری وزیر فعلی دادگستری را برای ابقا در سمت خود به مجلس معرفی کند.
10- وزارت ورزش و جوانان: محمد دادکان و سعید فائقی گزینههای اصلی تصدی این وزارتخانه هستند.
11- وزارت نفت: از بیژن نامدار زنگنه و سیدکاظم وزیری هامانه بهعنوان اصلیترین گزینههای تصدی این وزارتخانه کلیدی نام برده میشود.
12- ریاست سازمان انرژی اتمی: علیاکبر صالحی وزیر فعلی امور خارجه، غلامرضا آقازاده و حسین فریدون شانسهای اصلی تصدی ریاست انرژی اتمی هستند.
13- وزارت رفاه و امور اجتماعی: مرتضی بانک و صفدر حسینی گزینههای اصلی تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند.
14- وزارت ارتباطات: از نصرالله جهانگرد بهعنوان گزینه اصلی تصدی این وزارتخانه نام برده میشود.
15- وزارت علوم: جعفر توفیقی، عبدالله جاسبی و جواد اطاعت گزینههای اصلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند که در این میان شانس جعفر توفیقی از دیگران بیشتر است. جعفر توفیقی سابقه تصدی وزارت علوم در دولت خاتمی را هم دارد.
16- وزارت بهداشت و درمان: گفته میشود صلاحالدین دلشاد و مسعود پزشکیان گزینههای اصلی این وزارتخانه هستند.
17- وزارت راه و شهرسازی: از علی عبدالعلیزاده و علیاکبر آقایی بهعنوان گزینههای تصدی این وزارتخانه نام برده میشود.
18- وزارت صنعت، معدن و تجارت: گفته میشود محمد نهاوندیان رئیس فعلی اتاق بازرگانی ایران از جمله افرادی است که بهاحتمال زیاد برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت به مجلس معرفی خواهد شد.
19- مشاور ارشد رئیسجمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری: گفته میشود محمدرضا نعمتزاده که رئیس ستاد انتخابات حسن روحانی بود، بهعنوان مشاور ارشد رئیسجمهور و سرپرست نهاد ریاستجمهوری منصوب خواهد شد.
20- مشاور و رئیس دفتر رئیس جمهور: حسین فریدون گزینه اصلی تصدی سمت ریاست دفتر رئیسجمهور است.
21- رئیس مرکز امور مشارکت زنان: زهرا پیشگاهیفر بهاحتمال فراوان به سمت ریاست مرکز امور مشارکت زنان منصوب خواهد شد.
22- معاون پارلمانی رئیس جمهور: حجت الاسلام قدرتالله علیخانی و حجت الاسلام تیمورعلی عسگری از جمله افرادی هستند که بیشترین شانس را برای تصدی معاونت پارلمانی رئیسجمهور دارا هستند.
23- معاونت اطلاعرسانی دولت: شنیده شده است که علیرضا الفت به سمت معاون اطلاعرسانی دولت منصوب خواهد شد.
24- معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: از معصومه ابتکار بهعنوان اصلیترین گزینه ریاست سازمان حفظ محیط زیست نام برده میشود.