:
كمينه:۱۰.۷۹°
بیشینه:۱۲.۹۹°
به‌روز شده در: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۵
تعداد نظرات: ۳ نظر
حسن روحانی یازدهمین رئیس جمهور ایران شد

روحانی با 18 میلیون و 313 هزار رای رئیس جمهور منتخب شد, رای مردم کیمیابود، کلید تدبیر حسن روحانی طلا شد، این پیروزی گوارایتان باد!

مشارکت مردم در انتخابات 72.7 درصد بود سایت خبراقتصادی این مشارکت و همت و تلاش و پیروزی را به مردم، حسن روحانی رئیس جمهور منتخب، اصلاح طلبان و جوانان تبریک می گوید این پیروزی گوارایتان باد. به امید بهره مندی از این فرصت برای کاهش مشکلات مردم...
کد خبر: ۱۳۸۶۷
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۰














خبراقتصادی: حضور به موقع مردم در عرصه انتخابات و ریختن رای به صندوق هاو مشارکت بالای رای دهندگان و همچنین توصیه و راهنمایی فعالان سیاسی و رهبران گروه های سیاسی کشور، برای اجماع نامزدها وائتلاف گروه های سیاسی و رای دادن به یک نفر، عامل عمده این حماسه سیاسی تاریخی بود.  شیرینی این پیروزی گوارای مردم، جوانان، رهبران اصلاحات، حزب اعتدال و توسعه و  چهره های شاخصی که تاریخ از آنها به نیکی یاد خواهد کرد...

 حسن روحانی با 18 میلیون و 313 هزار رای رئیس جمهور منتخب و به عنوان یازدهمین رئیس جمهور ایران معرفی شد . 
وزیر کشور  اعلام کرد که از مجموع 50 میلیون و 483 هزار و 192 نفر واجد شرایط، 36 میلیون و 704 هزار و 156 نفر در انتخابات شرکت کردند و مشارکت 72.7 درصدی داشتند 
از این تعداد 35 میلیون و 458 هزار و 747 رای صحیح بوده است و حسن روحانی بیش از 51 درصد آرای را کسب کرد...

وزیر کشور با حضور در جمع خبرنگاران اعلام کرد که مردم حماسه ساز کشورمان با مشارکت 72 و 7 دهم درصد، حسن روحانی، را به عنوان یازدهمین ریاست جمهور ایران انتخاب کردند.
 مصطفی محمد نجار، وزیر کشور با حضور در جمع خبرنگاران، نتایج نهایی شمارش آرای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را اینگونه اعلام کرد:


واجدین شرایط در انتخابات: 50 میلیون و 483 هزار و 192 نفر 

کل آراء ماخوذه: 36 میلیون و 704 هزار و 156 رای

آراء صحیح: 35میلیون 458 هزار و 747 رای

1- حسن روحانی: 18 میلیون و 613 هزار و 329 رای

2- محمدباقر قالیباف: 6 میلیون و 77 هزار و 292 رای 

3- سعید جلیلی: 4 میلیون و 168 هزار و 946 رای

4- محسن رضایی: 3 میلیون و 884 هزار و 412 رای

5- علی‌اکبر ولایتی: 2 میلیون و 268 هزار و 753 رای

6- سید محمد غرضی: 446 هزار و 15 رای


بنابر این با مشارکت 72 و 7 دهم درصد، حماسه سیاسی و خواست رهبر معظم انقلاب اسلامی رقم خود و حسن روحانی یازدهمین رئیس جمهور کشورمان ایران شد.

خبراقتصادی به سهم خود به دکتر حسن روحانی و هواداران ایشان، تبریک می گوید و آرزوی موفقیت و آینده ای روشن برای کشورمان و هم‌میهنان عزیزمان مسئلت دارد.


 

درصد از کل آرای اعلام شده

میزان رای به میلیون 

نام نامزد

51

18.313

 روحانی

15.7

6.077

قالیباف

11.4

4.168

جلیلی

11.16

3.884

رضایی

6.11

2.268

ولایتی

1.2

0.446

غرضی

100 درصد

36.704

جمع










حسن روحانی (متولد ۲۱ آبان ۱۳۲۷ در شهر سرخه) سیاست‌مدار و مجتهد شیعه ایرانی است. وی نماینده مجلس خبرگان رهبری از سال ۱۳۷۸،عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از سال ۱۳۷۰، عضو شورای عالی امنیت ملی از سال ۱۳۶۸ و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک از سال ۱۳۷۱ است.



نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری


حسن روحانی سرانجام به شایعات پایان داد و با شعار «دولت تدبیر و امید» در میان هوادارانش رسماً اعلام کاندیداتوری کرد در این همایش که با حضور جمعی از حامیان و مسؤولین، در روز ۲۲ فروردین ۹۲ برگزار شد، یاسر و فاطمه، فرزندان هاشمی رفسنجانی نیز حضور داشتند. یاسر هاشمی، پیشتر خبر از قطعی شدن کاندیداتوری روحانی داده بود و او را فردی معتدل و بهترین گزینه برای ریاست جمهوری دانسته بود. باتوجه به ارتباط نزدیک هاشمی و روحانی، حمایت هاشمی رفسنجانی از او به عنوان کاندیدای مورد نظرش، دور از ذهن نخواهد بود.

روحانی که پیشتر اعلام کرده بود مستقل می‌آید، در همایش کاندیداتوری خود گفت: رئیس جمهوری باید مسئولیت را به عهده بگیرد که ملی باشد نه حزبی. وی تدوین «منشور حقوق شهروندی» را از جمله اولویت‌های خود در صورت انتخاب برای ریاست جمهوری عنوان کرد و گفت: دولت من، دولت تدبیر و امید است و گفتمان آن، "نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل با جهان" است.








ریاست ستاد انتخاباتی حسن روحانی بر عهده محمدرضا نعمت‌زاده است. نعمت زاده وزیر صنایع و معادن دولت‌های اول و دوم هاشمی رفسنجانی بوده است، همچنین اکبر ترکان قائم مقام و معاون ستاد انتخاباتی روحانی است. وی در دولت اول هاشمی به عنوان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و در دولت دوم به عنوان وزیر راه و ترابری مشغول به کار بوده است.

بخش عمده ای از یاران و اعضای هیات دولت در کابینه هاشمی رفسنجانی و خاتمی، معاونان،اقتصاددانان، کارشناسان بخش های مختلف در تیم انتخاباتی حسن روحانی حضور دارند و در چند سال اخیر، با حضور خود در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، به بررسی موضوعات عمده کشور مشغول بوده اند و با تحقیقات، سخنرانی، میزگرد وهمایش و ارائه نظرات کارشناسی به بررسی مسائل کشور پرداخته اند و آمادگی مناسبی برای ارائه راهکار جهت کاهش مشکلات کشور دارند....




پیشینه و سابقه اجرایی حسن روحانی؛ کاندیدای ریاست جمهوری

روحانی ‌به مدت ۱۶ سال (از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۴) در دوره‌های ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی و سید‌محمد خاتمی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود.

همزمان با آغاز ثبت نام از کاندیدا برای یازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری سرویس سیاسی خبرگزاری شبستان در سلسله یادداشت هایی به معرفی کاندیدهای ثبت نام کرده و سوابق اجرایی آنها می پردازد. در یادداشت زیر با مشخصات فردی و سوابق اجرایی حسن روحانی آشنا می شوید:

حسن روحانی با شعار «دولت تدبیر و امید» در همایشی که با حضور جمعی از حامیان و مسؤولین، در روز 22 فروردین 92 برگزار شد و فرزندان هاشمی رفسنجانی نیز حضور داشتند، رسما اعلام کاندیداتوری کرد.
 یاسر هاشمی، پیشتر خبر از قطعی شدن کاندیداتوری روحانی داده بود و او را فردی معتدل و بهترین گزینه برای ریاست جمهوری دانسته بود. باتوجه به ارتباط نزدیک هاشمی و روحانی، حمایت هاشمی رفسنجانی از او به عنوان کاندیدای مورد نظرش، دور از ذهن نخواهد بود. حسن روحانی در سال 1327 در شهر سرخه در استان سمنان به دنیا آمد.
 وی تحصیلات دروس ابتدایی را در سرخه و تحصیلات دروس دینی را از سال 1339، ابتدا در حوزه علمیه صادقیه (سمنان) آغاز کرد و سپس در سال 1340 وارد حوزه علمیه قم شد. او همزمان در سال 1348 به دانشگاه تهران راه یافت و در سال 1351 دانشنامه لیسانس خود را در مقطع کارشناسی در رشته حقوق قضایی اخذ کرد. روحانی با ادامه تحصیل در بریتانیا، مدرک کارشناسی ارشد در رشته حقوق عمومی و دانشنامه دکتری در رشته حقوق اساسی را از دانشگاه کلدونیان گلاسکو دریافت کرد.
با پیروزی انقلاب، حسن روحانی در سال 1359 به نمایندگی مجلس شورای اسلامی انتخاب شد و در پنج دوره قانونگذاری به مدت بیست سال (از سال 1359 تا 1379) فعالیت کرد. او نایب رئیس اول مجلس (در دوره‌های چهارم و پنجم) و رئیس کمیسیون‌های دفاع (دوره‌های اول و دوم) و سیاست خارجی (دوره‌های چهارم و پنجم) بود. عضویت و ریاست شورای سرپرستی سازمان صدا و سیما از سال 1359 تا سال 1362 نیز از دیگر مسئولیت‌های وی در دوران پس از انقلاب بوده است.




 در دوران جنگ‌، روحانی مسئولیت‏‌هایی از جمله عضویت در شورای عالی دفاع (از سال 1361 تا 1367)، عضویت در شورای عالی پشتیبانی جنگ و رئیس کمیسیون اجرائی آن (از سال 1365 تا 1367)، معاونت فرماندهی جنگ (از سال 1362 تا 1364)، ریاست ستاد قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (از سال 1364 تا 1366) و فرماندهی پدافند هوایی کل کشور (از سال 1364 تا 1370) را برعهده داشت. روحانی بین سال‌های 1367 تا 1368 به معاونت جانشین فرماندهی کل قوا منصوب شد.
روحانی ‌به مدت 16 سال (از سال 1368 تا 1384) در دوره‌های ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی و سید‌محمد خاتمی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود. ‌دوران تصدی وی در پرونده هسته‌ای تنها 678 روز (از 1382/7/14 تا 1384/5/24) بود. در این دوران ‌‌بود که موضوع هسته‌ای ایران در سطح بین‌المللی مطرح و قطعنامه شدیداللحن آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران صادر شد. وی همچنین به مدت 13 سال (از سال 1368 تا 1376 و از 1379 تا 1384) مشاور امنیت ملی رئیس جمهور وقت بوده است.
روحانی از سال 1370 از سوی مقام معظم رهبری به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب و تاکنون در این سمت فعالیت دارد. وی ریاست کمیسیون سیاسی، امنیتی و دفاعی این مجمع را نیز برعهده دارد. 
حسن روحانی در انتخابات میان‏دوره‏‌ای سومین دوره مجلس خبرگان رهبری در 29 بهمن 1378، از حوزه انتخابیه استان سمنان به نمایندگی مجلس خبرگان رهبری انتخاب ‌و در سال 1385 نیز به عنوان نماینده استان تهران به عضویت دوره چهارم این مجلس برگزیده شد .
سمت‌های وی در مجلس خبرگان، ریاست کمیسیون سیاسی-اجتماعی این مجلس (از 1380 تا 1385 و از 1392 تاکنون) و عضویت هئیت رئیسه و ریاست دفتر دبیرخانه این مجلس در تهران (از 1385 تا 1387) بوده است.



روحانی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در دوره چهارم و دوره پنجم و دبیر شورای عالی امنیت ملی از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۴ بوده است. او در این سمت، رئیس تیم هسته‌ای و مذاکره‌کننده ارشد ایران با سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و بریتانیا در مورد برنامه هسته‌ای ایران بود

در ۲۲ فروردین ۹۲، حسن روحانی با شعار «دولت تدبیر و امید» برای انتخابات ریاست جمهوری رسماً اعلام کاندیداتوری کرد.




                                      محمد باقر نوبخت معاون اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک 

حسن روحانی در سال ۱۳۲۷ در شهر سرخه در استان سمنان به دنیا آمد. وی تحصیلات دروس ابتدایی را در سرخه و تحصیلات دروس دینی را از سال ۱۳۳۹، ابتدا در حوزه علمیه صادقیه (سمنان) آغاز نمود و سپس در سال ۱۳۴۰ وارد حوزه علمیه قم شد و از دروس و مباحث اساتیدی چون سید محمد محقق داماد، شیخ مرتضی حائری، سید محمدرضا گلپایگانی، سلطانی، محمد فاضل لنکرانی و شیخ محمد شاه‌آبادی بهره برد.
 او همزمان در سال ۱۳۴۸ به دانشگاه تهران راه یافت و در سال ۱۳۵۱ دانشنامه لیسانس خود را در مقطع کارشناسی در رشته حقوق قضایی اخذ کرد

روحانی با ادامه تحصیل در بریتانیا، مدرک کارشناسی ارشد (M.Phil) در رشته حقوق عمومی و دانشنامه دکتری (Ph.D) در رشته حقوق اساسی را از دانشگاه کلدونیان گلاسکو دریافت کرد.

حسن روحانی دارای مرتبه علمی استاد پژوهشی مرکز تحقیقات استراتژیک می‌باشد. وی با کسب پروانه وکالت از کانون وکلای دادگستری مرکز در سال ۱۳۸۶، وکیل پایه یک دادگستری شد.




رد شائبه در مدرک دکتری حسن روحانی

در ۵ و ۸ بهمن ۱۳۹۱، سایت ایران الکشن واچ در خصوص مدرک دکتری حسن روحانی شائبه‌ای را مطرح کرده که براساس استعلام از دانشگاه گلاسکو می‌باشد، در حالی که روحانی با نام خانوادگی قبلی خود "فریدون" در دانشگاه کلدونیان گلاسکو تحصیل کرده که دانشگاه دیگری است. در وب سایت هرالد اسکاتلند، در اخبار آرشیوی، نام حسن روحانی با فامیلی قبلی‌اش (حسن فریدون Hassan Feridon) در لیست دوره‌ای دانش‌آموختگان دانشگاه کلدونیان گلاسکو دیده می‌شود. پایان‌نامه کارشناسی و دکتری او نیز با همین نام، در کتابخانه دانشگاه ثبت شده است







پیش از انقلاب

پاریس، نوفل لو شاتو، ۱۳۵۷

حسن روحانی در آغاز جوانی، فعالیت سیاسی خود را با پیروی ازامام  خمینی آغاز کرد. وی از سال ۱۳۴۴، سفرهای تبلیغی و سخنرانی علیه حکومت وقت را در شهرهای مختلف ایران آغاز نمود و در همان اولین سفر، توسط مأموران حکومتی بازداشت شد. وی در طول سال‌های مبارزه بارها دستگیر و ممنوع‌المنبر شد.

روحانی در آبان ۱۳۵۶، در مراسم بزرگداشت مصطفی خمینی در مسجد ارک تهران، برای نخستین بار لقب «امام» را برای آیت‌الله خمینی (رهبر در تبعید نهضت اسلامی) بکار برد. با تحت تعقیب قرار گرفتن توسط ساواک، به توصیهٔ دکتر بهشتی و استاد مطهری از کشور خارج شد و مدتی به سخنرانی و تبلیغ برای دانشجویان خارج از کشور پرداخت و پس از ورود امام خمینی به پاریس، به او پیوست.

پس از انقلاب جنتی، غفاری و روحانی، اعضای شورای سرپرستی صدا و سیما، بهمن ۱۳۵۹

با پیروزی انقلاب، حسن روحانی در اولین اقدام در سال ۱۳۵۸، به ساماندهی ارتش آشفته و پادگان‌های از هم پاشیده پرداخت. وی در سال ۱۳۵۹ به نمایندگی مجلس شورای اسلامی انتخاب شد و در پنج دوره قانونگذاری به مدت بیست سال (از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۷۹) فعالیت نمود. او نایب رئیس اول مجلس (در دوره‌های چهارم و پنجم) و رئیس کمیسیون‌های دفاع (دوره‌های اول و دوم) و سیاست خارجی (دوره‌های چهارم و پنجم) بود. عضویت و ریاست شورای سرپرستی سازمان صدا و سیما از سال ۱۳۵۹ تا سال ۱۳۶۲ نیز از دیگر مسئولیت‌های وی در دوران پس از انقلاب بوده است.
 




فرمان آغاز عملیات کربلای ۵

در دوران جنگ ایران و عراق، روحانی مسئولیت‏های متعددی، از جمله عضویت در شورای عالی دفاع (از سال ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۷)، عضویت در شورای عالی پشتیبانی جنگ و رئیس کمیسیون اجرائی آن (از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷)، معاونت فرماندهی جنگ (از سال ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۴)، ریاست ستاد قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۶) و فرماندهی پدافند هوایی کل کشور (از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۰) را برعهده داشت. روحانی بین سال‌های ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸ به معاونت جانشین فرماندهی کل قوا منصوب شد

بعد از پایان جنگ، حسن روحانی به همراه تعدادی از فرماندهان سپاه و ارتش، نشان درجه دو فتح گرفت و در مراسم دیگری در سالروز آزادسازی خرمشهر، به همراه جمعی دیگر از فرماندهان و مسؤولان پشتیبانی جنگ، نشان درجه یک نصر را از آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده کل قوا، دریافت کرد.

روحانی پس از بازنگری قانون ‏اساسی جمهوری اسلامی ایران و تشکیل نهاد شورای عالی امنیت ملی، سمت نمایندگی آیت‌الله خامنه‌ای را در این شورا تاکنون در اختیار داشته و به مدت ۱۶ سال (از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۴) در دوره‌های ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده است. وی همچنین به مدت ۱۳ سال (از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ و از ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۴) مشاور امنیت ملی رئیس جمهور وقت بوده است.





روحانی دبیر شورای عالی امنیت ملی از زلزله‌زدگان بم، ۱۳۸۲


روحانی از سال ۱۳۷۰ به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب و تاکنون در این سمت فعالیت دارد. وی ریاست کمیسیون سیاسی-امنیتی-دفاعی این مجمع را نیز برعهده دارد.

روحانی در انتخابات میان‏دوره‏ای سومین دوره مجلس خبرگان رهبری در ۲۹ بهمن ۱۳۷۸، از حوزه انتخابیه استان سمنان به نمایندگی مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد. در سال ۱۳۸۵ نیز به عنوان نماینده استان تهران به عضویت دوره چهارم این مجلس برگزیده شد. سمت‌های وی در مجلس خبرگان، ریاست کمیسیون سیاسی-اجتماعی این مجلس (از ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۵ و از ۱۳۹۲ تاکنون) و عضویت هیأت رئیسه و ریاست دفتر دبیرخانه این مجلس در تهران (از ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۷) بوده است.

حسن روحانی در کنار مسئولیت‌های اجرایی، به فعالیت‌های علمی نیز پرداخته است. وی از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۸، عضو هیأت امنای دانشگاه‌های تهران و منطقه شمال بوده و از سال ۱۳۷۱، ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک را برعهده دارد. وی با مرتبه علمی استاد پژوهشی، دارای کتب و مقالاتی به زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی است. سه فصلنامه علمی-پژوهشی به زبان‌های فارسی و انگلیسی (فصلنامه راهبرد، فصلنامه بین‌المللی روابط خارجی و فصلنامه Iranian Review of Foreign Affairs) با مدیر مسئولی وی منتشر می‌شود.

پرونده هسته‌ای

حسن روحانی به مدت ۱۶ سال مسئولیت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را بر عهده داشت؛ سمتی که در دولت هاشمی به او رسید و در دولت خاتمی نیز ادامه یافت؛اما دوران تصدی وی در پرونده هسته‌ای تنها ۶۷۸ روز (از ۱۳۸۲/۷/۱۴ تا ۱۳۸۴/۵/۲۴) بود. این دوران پس از طرح موضوع هسته‌ای ایران در سطح بین‌المللی و صدور قطعنامه شدیداللحن آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آغاز گردید. شورای حکام آژانس، نخست در خرداد ۱۳۸۲ طی یک بیانیه و سپس در شهریور همان سال طی قطعنامه‌ای به پرونده هسته‌ای ایران پرداخته و تلاش کرد تا تعهدات سختی را بر دوش ایران قرار دهد. در این هنگام که مقارن با پیروزی آمریکا در عراق و تشدید فضای جنگ در منطقه بود، جامعه بین‌المللی دچار التهاب و تنش بی‌سابقه‌ای بود و نسبت به روند پیشرفت‌های هسته‌ای ایران نیز حساسیت خاصی به وجود آمده بود.






اولین مذاکره هسته‌ای با سه کشور اروپایی، تهران (سعدآباد)، ۲۹ مهر ۱۳۸۲

با تشدید تنش‌ها و باتوجه به اختلافات موجود میان وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی، با پیشنهاد کمال خرازی وزیر امور خارجه و موافقت رئیس جمهور و همچنین سایر اعضای جلسه سران نظام، تصمیم گرفته می‌شود تا با تشکیل یک هسته قوی کارآمد سیاسی-فنی-حقوقی، مسئولیت مذاکرات برعهده حسن روحانی گذاشته شود تا با اختیارات ویژه، برنامه جامعی برای ادامه کار تهیه کند و هماهنگی لازم بین ارگان‌های ذی‌ربط را برقرار نماید. بدین ترتیب با حکم سید محمد خاتمی و تأیید مقام معظم رهبری، حسن روحانی در تاریخ ۱۳۸۲/۷/۱۴ مسئول پرونده هسته‌ای می‌شود و از آن تاریخ، این پرونده بطور کامل به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی محول می‌گردد. متعاقباً مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی از تهران (سعدآباد) شروع و در ماه‌های بعد در بروکسل، ژنو و پاریس ادامه می‌یابد.

روحانی و تیم او که متشکل از دیپلمات‌هایی بودند که ولایتی و خرازی آنان را به عنوان بهترین‌های وزارت امور خارجه معرفی کرده بودند، به دلیل شرایط سیاسی-امنیتی و تبلیغاتی که علیه ایران بود، تاکتیک خود را بر گفت‌وگو و اعتمادسازی استوار کردند. بدین صورت که در گام اول از گسترده‌شدن اتهامات و مجموعه مسائلی که علیه ایران مطرح می‌شد، ممانعت کردند تا از ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل جلوگیری شود. از این رو در مسیر اعتمادسازی، در چند مقطع، برخی فعالیت‌های هسته‌ای ایران بصورت داوطلبانه تعلیق شد.

اگرچه همزمان با اعتمادسازی، تثبیت حقوق ایران، کاستن فشارهای بین‌المللی، ایجاد شکاف در غربی‌ها و دور شدن از ارجاع پرونده به شورای امنیت، ایران توانست چرخه سوخت خود را تکمیل کرده و پیشرفت‌های قابل توجهی بکند
ولی بعداً به تصمیمات دوران مسئولیت روحانی انتقادات فراوانی مطرح شد.

بعد از روی کار آمدن دولت احمدی‌نژاد، حسن روحانی در تاریخ ۱۳۸۴/۵/۲۴ از سمت دبیری شورای عالی امنیت ملی، بعد از ۱۶ سال کناره‌گیری کردو علی لاریجانی به عنوان دبیر جدید منصوب شد و مسئولیت پرونده هسته‌ای را برعهده گرفت. او نیز با سیاست‌های دولت جدید کنار نیامد و در تاریخ ۱۳۸۶/۷/۲۸ استعفا داد و سعید جلیلی جایگزین وی شد.




خاطرات هسته‌ای

نوشتار اصلی: امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای

کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای که شرح عملکرد و نیز خاطرات دوران تصدی حسن روحانی به عنوان مسئول پرونده هسته‌ای ایران و در مقام دبیری شورای عالی امنیت ملی است، چگونگی تصمیم‌گیری در ساختار سیاسی ایران، نقش نهادهای عالی‌رتبه در پرونده هسته‌ای و تمام مراحل مذاکرات با اروپایی‌ها را با ذکر مستندات روایت می‌کند. این خاطرات، جزئیات خواندنی و مهمی را شامل می‌شود که قضاوت درباره عملکرد این گروه و تصمیم‌هایی که مقامات و رهبران بلندپایه ایران طی آن گرفته‌اند را ممکن می‌سازد
انتشار این کتاب در دورانی که روحانی و تیم وی به «وادادگی در برابر کشورهای غربی» متهم می‌شوند و درحالیکه شاهد تشدید دامنه تحریم‌ها و مشکلات سیاسی-اقتصادی ناشی از رویکرد اتمی و تصمیمات جانشینان او هستیم، نوعی پاسخ به تاریخ و حضور در برابر هیأت منصفه افکار عمومی است.
کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای، در دوازده فصل و هفت پیوست در ۱۲۰۹ صفحه نگارش شده و اولین کتاب جامع در موضوع انرژی هسته‌ای ایران است که تا به حال منتشر شده و در زمره کتب تاریخ شفاهی ایران قرار می‌گیرد.

استقبال از این کتاب منجر به چاپ مکرر آن در مدت کوتاهی شده و در زمستان ۱۳۹۱ برای بار پنچم تجدید چاپ شده است. گزیده‌ای از این کتاب نیز تحت عنوان «روایت تدبیر و امید» همراه با تصاویری از مذاکرات در ۵۵۲ صفحه، در اسفند ۱۳۹۱ منتشر شده است.






شیخ دیپلمات

گرچه حسن روحانی به عنوان رئیس شورای سرپرستی سازمان صدا و سیما، رئیس کمیسیون‌های دفاع و سیاست خارجی مجلس و پس از آن با مقام نایب رئیسی مجلس و دبیری شورای عالی امنیت ملی، در نقش یک دیپلمات، ظاهر شده و دیدارها و مذاکرات متعددی را با مقامات کشورهای خارجی تجربه کرده بود ولی ریاست و حضور او در مذاکرات هسته‌ای بود که عنوان "شیخ دیپلمات" را برایش به ارمغان آورد.

این عنوان برای اولین بار در آبان ۱۳۸۲ در تیتر صفحه اول روزنامه نوپای شرق نقش بست و بعد از آن بارها در رسانه‌های داخلی و خارجی فارسی‌زبان تکرار شد و به نظر برای همیشه برای او ماندگار شد. روحانی تنها شیخ عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران تا به امروز بوده است.




آثار

از آثار منتشرشده حسن روحانی می‌توان به کتب زیر اشاره کرد:

    امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای (۱۳۹۰)
    امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران (۱۳۸۹)
    اندیشه‌های سیاسی اسلام؛ جلد اول: مبانی نظری (۱۳۸۸
    اندیشه‌های سیاسی اسلام؛ جلد دوم: سیاست خارجی (۱۳۸۸)
    اندیشه‌های سیاسی اسلام؛ جلد سوم: مسائل فرهنگی و اجتماعی (۱۳۸۸)
    خاطرات دکتر حسن روحانی؛ جلد اول: انقلاب اسلامی (۱۳۸۷)
    روایت تدبیر و امید (۱۳۹۱)
    مقدمه‌ای بر تاریخ امامان شیعه (۱۳۹۱)
    سن اهلیت و مسئولیت قانونی (۱۳۹۱)
    آشنایی با کشورهای اسلامی (۱۳۸۷)
    انقلاب اسلامی؛ ریشه‌ها و چالش‌ها (۱۳۷۶)
    مبانی تفکر سیاسی امام خمینی (ره) (۱۳۷۸)
    نقش حوزه‌های علمیه در تحولات اخلاقی و سیاسی جامعه (۱۳۹۰)
    امنیت ملی و سیاست خارجی (آماده چاپ)
    امنیت ملی و محیط زیست (آماده چاپ)
    خاطرات دکتر حسن روحانی؛ جلد دوم: دفاع مقدس (آماده چاپ)
   
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
Saba
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۵
0
0
اقاي روحاني افرين خيال خوش حالم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۵۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۱
هنوزم خوشحالی؟؟؟؟
ناشناس
|
United States of America
|
۰۳:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
0
0
اعلام روز 24 اسفند وحذف نام میدان انقلاب تبدیل به سومین حماسه که ملت افریدند
24 اسفند روز چاپ اسکناس 100 هزار تومانی