تاکنون، دکتر محسن مهرعلیزاده، به خاطر نوع حضورش در عرصه سیاسی و انتخابات سال 84، سابقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی و مدیریت استانداری های کشور، بیشترین اقبال را از سوی اصلاح طلبان برای شرکت در انتخابات داشته و در صورتی که آقایان هاشمی رفسنجانی و خاتمی، تمایل به حضور در انتخابات نداشته باشند، ....
خبراقتصادی: در صورت عدم حضور آقایان هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی در عرصه انتخابات ریاست جمهوری، محسن مهرعلیزاده به عنوان کاندیدای نهایی اصلاح طلبان معرفی خواهد شد.
مردان دولت خاتمی نامزد انتخابات می شوندبه دنبال تصمیم شورای مشورتی و 46 نفره اصلاح طلبان و بررسی وضعیت بهترین نامزدهای احتمالی، و در صورت عدم حضور آقایان هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی در عرصه انتخابات، آقایان دکتر عارف، دکتر محسن مهرعلیزاده و مهندس اسحاق جهانگیری، و همچنین آقای صفدر حسینی که از سوی جبهه مشارکت مطرح شده، به عنوان بیشترین بخت های انتخاب از سوی اصلاح طلبان شناخته شده اند.
شنیده ها به نقل از یک منبع آگاه حاکی از آن است که تاکنون، دکتر محسن مهرعلیزاده، به خاطر نوع حضورش در عرصه سیاسی و انتخابات سال 84، بیشترین اقبال را از سوی اصلاح طلبان برای شرکت در انتخابات داشته و در صورتی که آقایان هاشمی رفسنجانی و خاتمی، تمایل به حضور در انتخابات نداشته باشند، احتمال انتخاب محسن مهرعلیزاده افزایش خواهد یافت و به عنوان گزینه انتخابی از سوی اصلاح طلبان و شورای مشورتی اصلاح طلبان معرفی خواهد شد و تمام گروه های اصلاح طلب از او حمایت خواهند کرد.
وی تاکید کرد: زمینه رای آوری در انتخاب گزینه نهایی نقش بسیار مهمی دارد و اکثر گروه های اصلاح طلب بر این موضوع تاکید دارند و از آن جا که مهرعلیزاده از سه نامزد مطرح شده دیگر اقبال بیشتری از سوی مردم برای کسب رای دارد لذا به عنوان نامزد نهایی از بخت و اقبال بیشتری از سوی شورای مشورتی اصلاح طلبان برخوردار خواهد بود.
محسن مهرعلیزاده
وی افزود: با توجه به آن که مهرعلیزاده در سال 84 بدون حمایت گروه های سیاسی و به عنوان نامزد مستقل توانست 1 میلیون و 700هزار رای را کسب کرده و در اکثر استان های آذری زبان منتخب اول مردم شود، در نتیجه وی از اقبال و توان رای آوری بیشتری در بین نامزدهای اصلاح طلب فعلی برخوردار است.
بعد از محسن مهرعلیزاده، که معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی در دولت خاتمی بوده و همچنین سال ها سابقه فعالیت در استانداری خراسان و نقاط دیگر کشور را داشته است، برخی چهره های سیاسی، از حضور احتمالی مهندس اسحاق جهانگیری وزیر صنایع و معادن در دولت خاتمی سخن گفته اند. همچنین دکتر عارف معاون اول رئیس جمهور در دولت خاتمی و دکتر صفدر حسینی وزیراقتصاد ودارایی در دولت اصلاحات، مطرح هستند اما گمانه زنی ها در مورد توان جلب آرا و نظر رای دهندگان در جبهه اصلاحات نشان می دهد که مهرعلیزاده از توان بیشتری برای سازماندهی و جلب آرای گروه های سیاسی و رای دهندگان برخوردار است
برخی رسانه ها خبرداده اند که خاتمی به خاطر هزینه هایی که حضور وی در عرصه سیاست خواهد داشت اعلام کرده که راضی به تحمیل این هزینه ها نیستم....
براین اساس، عده ای از ناظران پیش بینی کرده اند که خاتمی در انتخابات حضور نخواهد یافت.
محسن مهرعلیزاده: برای کاندیداتوری نظر خاتمی و اجماع اصلاح طلبان را ملاک میدانممحسن مهرعلیزاده، معاون رئیس جمهور دولت اصلاحات در این زمینه،در گفتگو با خبرنگار مهر با معرفی 5 گزینه جایگزین خاتمی که از سوی شورای مشورتی 46 نفره اصلاح طلبان معرفی شده اند، گفت: من و برخی دوستان اصلاح طلب منتظر هستیم تا آقای خاتمی به عنوان گزینه از همه نظر مطلوب برای کشور و اصلاح طلبان در انتخابات حضور پیدا کند که در این صورت خیلی از مسائلی که نگران آن هستیم حل خواهد شد.
وی افزود: تقریبا سعی همه دوستان دلسوز که در این مملکت کار کرده و علاقه مند به حاکمیت عقل ، عقلانیت و برنامه ریزی دقیق در کشور هستند این است که آقای خاتمی را برای اعلام کاندیداتوری در انتخابات پیش رو مجاب کنند ولی اگر به هر دلیلی وی به کاندیداتوری رضایت ندهد من قطعا کاندیدا خواهم شد و با تمام وجود در صحنه حضور خواهم داشت.
معاون رئیس جمهور دولت اصلاحات در عین حال تصریح کرد که همچنان منتظر اعلام نتیجه نهایی اجماع اصلاح طلبان برای اعلام کاندیداتوری هستم و نظر رئیس جمهور دولت اصلاحات نیز یکی از موضوعات تعیین کننده در اعلام کاندیداتوری بنده خواهد بود.
خبرنگار مهر پرسید که برای معرفی کاندیدای نهایی اصلاح طلبان فکر نمیکنید که زمان گذشته است چرا که اعلام کاندیداتوری، تشکیل ستاد مرکزی، ستادهای استانی، سفرهای انتخاباتی و ... را در پی خواهد داشت. با توجه به از دست رفتن زمان، شکل تبلیغات اصلاح طلبان در انتخابات آتی چگونه خواهد بود؟ که وی پاسخ داد: همانطور که اشاره کردید و درست هم است بنده و مابقی اصلاحطلبان هم قبول داریم که برای اعلام کاندیداتوری و انجام فعالیتهای انتخاباتی دیر شده است.
صفدر حسینی - خرازی - جهانگیری
شیوه متفاوت اصلاح طلبان در تبلیغاتمهرعلیزاده ادامه داد: بر همین اساس اصلاحطلبان حتما در تبلیغات انتخاباتی شیوهها و رویکردهای متفاوتی را دنبال خواهند کرد و شاید به این شیوه ای که کاندیداها شهر به شهر برای تبلیغات می روند عمل نکنیم چرا که شرایط و زمان برای دنبال کردن این نوع تبلیغات از سوی اصلاح طلبان وجود ندارد.
وی با بیان اینکه البته شرایط بسیاری از کاندیداها هم شبیه به کاندیدای اصلاح طلبان است تصریح کرد: یک سری مسائلی پیش آمد که گروههای مختلف و افراد نخواستند تا فرا رسیدن موعد قانونی کار را شروع کنند و طبیعتا تا ایام نوروز هیچ کس به آن صورت فعالیت انتخاباتی انجام نداد.
نظر خاتمی احتمالا این هفته اعلام می شودمعاون رئیس جمهور دولت اصلاحات اضافه کرد: به نظر می آید دلیل تاخیر آقای خاتمی در اعلام کاندیداتوری این است که هنوز به قطعیت برای کاندیداتوری در انتخابات آینده نرسیده است . بر همین اساس قرار است وی در این زمینه اعلام نظر کند و به زودی این مسائل را روشن خواهد کرد. بر اساس این اعلام موضع آقای خاتمی، حرکت بعدی اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری انجام خواهد شد.
مهرعلیزاده در پاسخ به این سئوال که چه زمانی قرار است آقای خاتمی درباره انتخابات اعلام نظر کند خاطرنشان کرد: می دانم که به زودی وی نظرش را در خصوص چگونگی حضور در انتخابات اعلام خواهد کرد.
وی در پاسخ به این سئوال که قطعا با توجه به نزدیکی شما به آقای خاتمی از زمان اعلام موضع ایشان در خصوص چگونگی حضور در انتخابات مطلع هستید، گفت: این زمان خیلی دور نخواهد بود و ممکن است در همین هفته باشد البته در صورت اجماع اصلاح طلبان و نظر مثبت آقای خاتمی بر کاندیداتوری بنده اعلام کاندیداتوری خواهم کرد.
این کاندیدای احتمالی اصلاح طلبان یادآور شد: من فکر می کنم که تنها برنامه و اقدامات تجربه شده 8 ساله دولت خاتمی و اصلاح طلبان است که منجر به استقرار عقلانیت، حاکمیت فکر و اندیشه، برنامه ریزی در عرصه های مختلف بویژه در خصوص مسائل اقتصادی، قیمت ها، ارزانی ، مهار تورم لجام گسیخته و ... می شود. این اقدامات در نهایت منجر به این خواهد شد که شرایط خاص مورد نظر مردم به آنها بازگردانده شود و شرایط بین المللی هم به نفع جمهوری اسلامی ایران و مردم کشورمان تغییر پیدا می کند.
آرامش، عزت، معیشت آسان و ارزانیها را باز می گردانممهرعلیزاده در پاسخ به این سئوال که در صورت انتخاب شما به عنوان کاندیدای نهایی اصلاح طلبان چه رویکردی را دنبال خواهید کردگفت: اعتقاد دارم که می توانم آرامش ، عزت مردم و جایگاه کشور را در عرصه بین المللی ، معیشت آسان و ارزانی ها را به کشور بازگردانم. اغلب مشکلات موجود مربوط به عدم اشراف مسئولان و برنامه ریزان به نیازهای واقعی مردم است به ویژه این که اغلب مدیران فعلی سابقه اجرایی موفق و کافی در زمینه معیشتی ، اقتصادی و برنامه ریزی را نداشتند.
خبرنگار مهر از مهرعلیزاده پرسید: باخبر شدیم شورای مشورتی 46 نفره اصلاح طلبان قرار است سناریوی دومی را در صورت عدم کاندیداتوری آقای خاتمی دنبال کند که آن هم معرفی آقایان مهرعلیزاده، نجفی، جهانگیری ، صفدرحسینی و عارف به عنوان گزینه های بعدی این جریان و انتخاب یک نفر از این افراد است. شما از این موضوع اطلاعی دارید؟ که وی پاسخ داد: من چون واقعا عضو این شورا نیستم از چند و چون تصمیمات آن اطلاعی ندارم، اما این موضوع را همانطور که شما نقل کردید پیش از این شنیده ام.
اعلام جزئیات تصمیم انتخاباتی شورای مشورتی اصلاح طلبانمهرعلیزاده افزود: شنیده ام در شورای مشورتی اصلاح طلبان تعداد زیادی از مدیران، دوستان، مشاوران و نزدیکان اهل فکر آقای خاتمی عضویت دارند و به وی مشورت می دهند. این گروه دائما اخبار را رصد می کنند و پس از بررسی مسائل سیاسی به نتایجی می رسند. بنده هم شنیده ام که در صورت عدم کاندیداتوری خاتمی از بین افراد یاد شده قرار است گزینه نهایی اصلاح طلبان انتخاب شود.
وی با بیان اینکه در حقیقت افرادی که شما نام بردید به عنوان یک آلترناتیو در صورت عدم کاندیداتوری آقای خاتمی از سوی شورای مشورتی اصلاح طلبان در نظر گرفته شده اند. بر این اساس اگر نظر نهایی آقای خاتمی بر این باشد که به طور قطعی کاندیدا نشود در آن صورت یک نفر از بین 3-4 گزینه نهایی اصلاح طلبان برگزیده خواهد شد.
معاون رئیس جمهور دولت اصلاحات درباره مکانیزم انتخاب نهایی گزینه مورد اجماع اصلاح طلبان از بین خود، محمد علی نجفی، اسحاق جهانگیری، صفدرحسینی و محمدرضا عارف گفت: گروه مشورتی اصلاح طلبان برای انتخاب کاندیدای نهایی در نهایت با این افراد صحبت خواهند کرد و بر حسب آمادگی شان برای کاندیداتوری ، داشتن برنامه و تیم اجرایی ، کاندیدای نهایی اصلاح طلبان را معرفی خواهند کرد. قطعا این موضوع یک ایده و شیوه عاقلانه است.
کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: به هر حال آنهایی که به نمایندگی از جریان اصلاحات برای کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری آینده اعلام آمادگی کرده اند همین افرادی هستند که مورد اشاره قرار گرفتند. اینها جزو دوستان و یاران آقای خاتمی نیز محسوب می شوند.
کاندیداهای منفرد شانسی برای پیروزی در انتخابات ندارندمهرعلیزاده در پاسخ به این سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه با توجه به سخنان شما افرادی نظیر آقایان کواکبیان، شریعتمداری و روحانی در چارچوب بررسی های شورای مشورتی قرار نخواهند گرفت اظهار کرد: یک تجربه ای که اصلاح طلبان داشته و دارند و سالهای گذشته آن را به وضوح لمس کرده اند این است که به صورت منفرد و جداگانه اگر وارد انتخابات شوند هیچ شانسی برای پیروزی نخواهند داشت.
وی اضافه کرد: بنده در فاصله زمانی 7-8 ماه مانده به انتخابات در جمع اصلاح طلبان این موضوع را مورد اشاره قرار دادم که به صورت منفرد و جدا کاندیدا شدن برای هر کدام از کاندیداهای اصلاح طلب اصلا به صلاح نیست و علاوه بر چند پاره شدن رای، به ضرر طیف اصلاح طلب خواهد بود و یک سری مسائل را در رقابت در پی خواهد داشت. علاوه بر اینکه جامعه امروز ما نسبت به سالهای گذشته بصیرتر و عاقل تر شده و شرایط سیاسی جامعه به شکلی است که کاندیدای مستقل از پس رقابت در این عرصه برنخواهد آمد.
صفدر حسینی
جریانات با تقسیم کار بهتر از عهده مسائل کشور بر می آیندمعاون رئیس جمهور دولت اصلاحات گفت: حال که کشور نیاز به کار و فعالیت ویژه دارد تا مشکلات برطرف شود، روی کار آمدن یک فکر و اندیشه معین و تعریف شده و کاندیدایی که از این اندیشه و فکر بیرون بیاید می تواند به حل مشکلات کشور کمک کند. قطعا در این صورت در اجرا، میزان اشراف، مدیریت، نحوه برخورد با امور، قاطعیت، سرعت عمل، دقت نظر و ... از سوی فرد منتخب می تواند تقسیم کار شود و امور از سوی یک جریان ادامه پیدا کند.
وی در پاسخ به سئوال مهر درباره اینکه با این احتساب آقایان کواکبیان، شریعتمداری و روحانی هیچ شانسی برای معرفی به عنوان گزینه مورد اجماع اصلاح طلبان ندارند تصریح کرد: من در مورد هیچ کدام از کاندیداهای حاضر اظهار نظر نمی کنم. سخن من کلی است که شامل خودم و بقیه کسانی که خود را عضوی از گروه اصلاحطلبان میدانند، می شود. همکاران و یاران آقای خاتمی که همچنان رویه اصلاح طلبی را مشکل گشای جامعه کنونی می دانند مخاطب این توصیه بنده هستند و اشاره من به فرد خاصی نیست.
مهرعلیزاده در پاسخ به این سئوال که اگر خروجی شورای مشورتی اصلاح طلبان نباشید باز هم در عرصه رقابت به عنوان کاندیدا حضور خواهید داشت یا نه، عنوان کرد : بارها و بارها گفته ام که فقط در صورتی که اجماع اصلاح طلبان و نظر موافق آقای خاتمی در مورد کاندیداتوری بنده همراه باشد در عرصه انتخابات به عنوان کاندیدا حاضر خواهم بود.
اسحاق جهانگیری
به نظر می رسد خاتمی کاندیدا نشودکاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سئوال که با توجه به شناخت و نزدیکی شما با آقای خاتمی و اینکه اشاره کردید وی به زودی درباره کاندیداتوری اعلام موضع خواهد کرد، پیش بینی شما چیست؟ فکر می کنید که در نهایت خاتمی کاندیدا می شود یا تصمیم به حمایت از یک کاندیدای اصلاح طلب می گیرد گفت: از تاخیری که برای اعلام آمادگی آقای خاتمی به منظور کاندیداتوری در انتخابات تاکنون صورت گرفته و صحبت هایی که با ایشان داشته ام به نظر می رسد خاتمی به قطعیت برای حضور خود در عرصه انتخابات به عنوان کاندیدا نرسیده است.
خاتمی - عارف
هاشمی قطعا کاندیدا نمی شودوی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه نظرتان درباره چگونگی حضور هاشمی در انتخابات آتی چیست و فکر می کنید که وی طرفدار و حامی چه جریانی در انتخابات آینده باشد خاطرنشان کرد: فکر می کنم از مجموعه صحبت هایی که آقای هاشمی به صورت صریح داشته است، وی قصد کاندیداتوری در انتخابات را ندارد و قطعا هم کاندیدا نخواهد شد.
مهرعلیزاده در عین حال تاکید کرد که جایگاه هاشمی در جامعه و توقعی که مردم در شرایط مختلف در طول سالهای بعد از انقلاب از وی داشته اند مطمئنا باعث خواهد شد که هاشمی یک فرد بی تفاوت در انتخابات آتی نباشد و همانطور که خودش پیشتر اشاره کرده است قطعا نقش موثری در شکل گیری جریان سیاسی آینده کشور و در قضیه انتخابات خواهد داشت.
قطعا هاشمی از اصلاح طلبان حمایت می کندوی افزود: من فکر می کنم که آقای هاشمی تاکنون نشان داده است در راستای جانبداری از حاکمیت حق ، عقلانیت، مدیریت و برنامه محوری حرکت می کند که این موضوع هم در جریان اصلاح طلبی وجود دارد لذا ایشان حتما در انتخابات آینده از اصلاح طلبان حمایت خواهند کرد.
دوم این که قادرند از توان کارشناسی کشور و مدیران دولت های قبلی بهره مند شوند همان طور که خاتمی به عنوان وزیر ارشاد دولت هاشمی رئیس جمهور شد و از توان وزرا ومدیران آن دوران بهره برد.
سوم این که باید طبق قانون اساسی طرفدار گردش آزاد انتخاب مدیران کشور باشیم و اجازه دهیم که بعد از هاشمی و خاتمی، حالا افراد توانمند دیگری پابه عرضه سیاست بگذارند.
چهارم این که مردم انتظار دارند که فضای انتخابات با نشاط همراه شود و حداقل فایده این نوع حضور ان است که دیدگاه های مختلف مطرح می شود و انتقاد از نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت مطرح خواهد شد. مردم انتظار دارند که مشکل تورم و بیکاری و سایر مشکلات ریشه ای حل شود و همان طور که در دولت های هاشمی و خاتمی مورد توجه بود پیگیری شود.
بلکه باید به نقد وبررسی دیدگاه ها پرداخت و در فضای پر شور و نشاط انتخابات، که مدیران گوش شنوایی پیدا می کنند و مردم به رای گیری و دیدگاه ها توجه دارند به بررسی موضوعات ودیدگاه هابپردازیم تا عواید و برآیند این نظرات نصیب کشور شود....