:
كمينه:۱۱.۵۱°
بیشینه:۱۱.۹۹°
به‌روز شده در: ۳۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
اعلام رسمی کاندیداتوری

حسن روحانی آمد/ اولین حضور رسمی نامزد نزدیک به دولت سازندگی و اصلاح طلبان

دولت من دولت تدبیر و امید است و گفتمان آن نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل با جهان است.
کد خبر: ۱۰۶۰۲
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۱:۳۵




خبراقتصادی: حسن روحانی تدوین منشور حقوق شهروندی را از جمله اولویت های خود در صورت انتخاب برای ریاست جمهوری عنوان کرد و گفت: دولت من دولت تدبیر و امید است و گفتمان آن نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل با جهان است.
حسن روحانی پیش از ظهر پنج شنبه 22 فروردین 1392 در همایش دعوت از وی برای کاندیداتوری ضمن اعلام رسمی خود برای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به موضوعاتی مثل شعارهای بی محتوا ، بداخلاقی در جامعه  و ضربه هایی که در سال های اخیر به سرمایه های کشور وارد شده، گفت: نورانیت اخلاق در جامعه کمرنگ شده است. اخلاق در سطح حاکمیت از بین رفته اما امروز با رفتارها و موضع گیری زودگذر ، فقدان تدبیر و آینده شناسی مواجه ایم.

کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری با بیان اینکه تنها نامی از توسعه و پیشرفت در کشور باقی مانده اظهار داشت: متاسفانه توسعه ای که باید در 8 سال گذشته شاهد شکوفایی آن بودیم چیزی از آن باقی نمانده است.

وی با اشاره به اینکه تمام درآمد دولت سازندگی از نفت و گاز کمتر از 24 درصد درآمد این 8 سال بود ادامه داد: تمام ارزی نیز که دولت اصلاحات داشت کمتر از 27 درصد 8 سال گذشته بود.

حسن روحانی افزود: چقدر شرم آور است که بانک مرکزی سکوت کند و آی ام اف  IMF اعلام کند که رشد امسال کشور منفی بوده است.

وی با بیان اینکه در این سالها سخنان و آمار بسیاری درباره کارآمدی مطرح شده است تصریح کرد: اما متاسفانه در این راستا فعالیتی صورت نگرفته است.

روحانی با اشاره به اینکه ایران روزهای حساس و سختی را می گذراند اضافه کرد: حساسیت به سبب چالش های منطقه ای ، تحریم ها، معضلات اقتصادی، اجتماعی، اخلاقی و سوءمدیریت هاست.

وی با بیان اینکه مدیریت اقتصادی به جای اینکه در این شرایط با تکیه بر قدرت مقاومت مردم ایران پیام رشد پایدار به جهان بدهد پیام ضعف به تحریم کنندگان می فرستد گفت: تورم بالای 30 درصد ، کاهش قدرت خرید پول ملی ، بیکاری  و رشد اقتصادی صفر یا منفی از جمله معضلات اقتصادی کشور است.

روحانی با اشاره به اینکه این مشکلات در شرایطی است که درآمد ارزی کشور بالای 700 میلیارد دلار بوده است تصریح کرد: قرار بود نرخ تورم و بیکاری تک رقمی شود اما این اتفاق نیفتاد.

وی با اشاره به اینکه همه ضعف ها را نمی توان به پای تحریم ها نوشت، خاطرنشان کرد: می توانستیم تحریمها را با تدبیر عزتمندانه تقلیل دهیم.

روحانی گفت: این ضعف مدیریت در مواردی مثل انحلال سازمان مدیریت، تعطیلی شورای پول و اعتبار و بی ثباتی در تصمیمات دولت است که نمونه آن را می توان در اتخاذ 60 تصمیم مختلف در خصوص ارز در مدت 5 ماه مشاهده کرد.

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ، جانشین شدن تصمیمات فردی به جای عقل جمعی ، گسستگی نظام اجرایی با نخبگان کشور و عدم استفاده از مشورت فعالان فرهنگی و اجتماعی را از نمونه های بارز سوءمدیریت دانست و گفت: رئیس جمهوری باید مسئولیت را به عهده بگیرد که ملی باشد نه حزبی؛ مستقل ، معتدل ، کارآمد، بین الملل نگر، برنامه محور ، مشورت پذیر و مسئولیت پذیر و پاسخگو باشد.

روحانی با بیان اینکه در این شرایط حساس و ویژه به خاطر احساس مسئولیت شخصی و کسب نظر مشورتی بزرگان نظام وارد این عرصه شده ام افزود: من پیش پای ملت بن بستی نمی بینم، باید تدبیر جای بی تدبیری را بگیرد و خرد جمعی جایگزین تصمیمات فردی شود.

وی با اشاره به اینکه باید باور کنیم که مردم باید در کشور حاکم باشند، تاکید کرد: زمان، زمان فداکاری است و باید از آبروها هزینه شود.

روحانی به برخی مشکلات درون کشور از جمله نیروهای انسانی تحصیلکرده و مبتکر اما بیکار ، سرمایه های صنعتی گسترده اما تعطیل و موقعیت منطقه ای بی نظیر ولی بی استفاده اشاره کرد و گفت: تنها چیزی که ما کم داریم مدیریت کارآمد و متواضع است.

وی در ادامه سخنان خود سیاست خارجی را علم و هنر توامان دانست و اظهار داشت: ما نیازمند دانشمندی هنرمند هستیم که تجربه لازم را در این زمینه داشته باشد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت خاطرنشان کرد: باید دوران جدید مدیریت کشور اما نه بر پایه ستیزه جویی ، تناقض و حذف ظرفیت های داخلی بلکه با وحدت ، وفاق و جذب همه انسانهای صادق و کارآمد آغاز شود.

روحانی با اشاره به اینکه دولتی موفق خواهد بود که فراجناحی باشد چرا که نمی توان با یک جناح کشور را اداره کرد ادامه داد: کشور را ملت اداره می کند نه یک حزب و جناح . باید از همه انسانهای کارآمد استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور باید بداند امانتدار مردم است و احساس مالکانه را کنار بگذارد اظهار داشت: ملاک شایستگی است نه وابستگی.

روحانی فرهنگ پویا، سیاست راهگشا و اقتصاد شکوفا را سه معیار اساسی برای اداره کشور دانست و گفت: اداره کشور بر اساس برنامه با حضور نیروهای صدیق صورت می گیرد. همه مردم در کشور باید احساس عدالت داشته باشند. عدالت یعنی فرصت برابر.

وی تدوین منشور حقوق شهروندی را از جمله اولویت های خود در صورت انتخاب برای ریاست جمهوری عنوان کرد و گفت: دولت من دولت تدبیر و امید است و گفتمان آن نجات اقتصاد ، احیای اخلاق و تعامل با جهان است.

حسن روحانی، رئیس فعلی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام،  دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مذاکره‌کننده ارشد پیشین ایران در پرونده هسته‌ای در جمع هوادارانش، ضمن انتقاد از عملکرد دولت کنونی گفته است برای رفع مشکلات جاری باید رئیس‌جمهوری بر سر کار بیاید که "ملی بیاندیشد نه حزبی. معتدل باشد، کار آمد باشد، بین‌الملل شناس باشد، مسئولیت پذیر و پاسخگو باشد."
او گفته است: "روزگار روزگار فداکاری است. بیایید آبروها را هزینه کنیم."
در سخنرانی اعلام نامزدی حسن روحانی برخی از وزرا و مسئولان سابق دولتی چون علی یونسی، اکبر ترکان، فاطمه هاشمی، محمدباقر نوبخت و حسن غفوری‌فرد حضور داشته‌اند.
 



حسن روحانی با اشاره به رشد منفی اقتصاد کشور گفت: این اولین‌بار است از زمان انقلاب اسلامی رشد اقتصادی کشور منفی شده است در حالیکه این همه درآمد نفتی وجود دارد.

وی افزود: از کارآمدی می‌گویم که فعالیت‌های زیربنایی در آن کمتر دیده می‌شود،‌ دیگر از قانون‌مداری نمی‌گویم که چه بر سر آن آمد. امروز به سمت بی‌اعتمادی و عدم رضایت در حرکت هستیم. از گسترش نا امنی شغلی و کرامت و منزلت انسانی که نادیده گرفته شد، دیگر سخن نمی‌گویم.

کاندیدای انتخابات ریاست‌ جمهوری در بخش دیگری از سخنانش در گردهمایی حامیان خود، با حساس خواندن موقعیت کشور و تشریح دلایل آن گفت:‌ ایران روزهای حساسی را سپری می‌کند؛ حساسیت به‌دلیل چالش‌های منطقه‌ای و تحریم و معضلات اقتصادی و سوء‌مدیریت‌هاست.

روحانی افزود: مدیریت اقتصاد کشور به جای آنکه با تکیه بر مقاومت و ایستادگی مردم پیام رشد پایدار به مردم بدهد پیام ضعف به تحریم‌کنندگان ارائه می‌دهد.

وی با اینکه همه ناکارآمدی‌ها را نمی‌توان پای تحریم نوشت، گفت: همین مدیریت بود که تحریم را به سخره می‌گرفت و آن را کاغذپاره می‌دانست در حالی که تحریم‌ها را می‌توانستیم قابل اجتناب و یا حداقل تقلیل کنیم.

روحانی افزود: مگر سازوکارهای اندیشه‌ای در نظام اجرایی کشور منحل نشد؟ مگر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی منحل نشد و مگر در کمیسیون‌های دولت شاهد این همه تصمیمات ناهماهنگ نبودیم؟ تصمیمات بی‌ثباتی که در عرض 5 ماه شاهد 6 تصمیم مختلف در حوزه ارز بود.

وی با اشاره به نقاط ضعف دولت خاطرنشان کرد: جانشین شدن تصمیمات فردی به جای عقل جمعی، از بین رفتن جرأت و اختیار در میان مدیران عالی کشور، عدم استفاده از مشورت فعالان فرهنگی، اقتصادی است و همچنین بازگشت به عقب در رویکرد تصدی‌گرانه دولت در اقتصاد را شاهد بودیم.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک با اشاره به وظیفه حساسی که در این روزها احساس می‌کند، گفت: به عنوان فرزند ایران و سرباز انقلاب وظیفه‌ای را احساس می‌کنم، مگر آنچه من در حوزه آموختم با سرمایه ملی نبوده است. حال در این شرایط حساس چه باید کرد،‌آیا نباید رئیس‌جمهور بار مسئولیت را بر دوش بگیرد و جمعی بیاندیشد نه حزبی،‌ مستقل و معتدل و کارآمد و بین‌الملل‌نگر باشد،برنامه محور و مشورت پذیر باشد، مسئولیت‌پذیر و پاسخگو باشد و در یک کلمه رئیس‌جمهور به مثابه رئیس جمهور باشد کسی که می‌خواهد جمهور مردم را ریاست کند.

وی افزود: در این شرایط حساس و ویژه من به خاطر احساس مسئولیت شخصی و فردی‌ام و با نظر مشورتی بزرگان نظام-بزرگانی که همواره برای من مورد احترام بودند- و همه آنهایی که با زبان‌های مختلف به من گفتند که تو وظیفه داری حضور یابی و بار مشکلات را بر دوش بکشی،به این میدان آمدم.

روحانی حضورش در انتخابات را به خاطر امیدی که دارد دانست و گفت: من در پیش پایم بن‌بستی را نمی‌بینم، باید خرد جمعی جای تصمیم فردی را بگیرد و باور کنیم که مردم باید حاکم باشند، پس نخبگان و فرهیختگان این مردم باید نظر بدهند و از نظرات آنها استفاده شود.

کاندیدای ریاست جمهوری یازدهم این روزها را روزگار فداکاری خواند و گفت:‌ بیایید آبروها را هزینه کنیم، کمر همت ببندیم، ظرفیت ایران بالاست، نیروهای انسانی تحصیل کرده اما بیکار. سرمایه‌های صنعتی گسترده اما تعطیل، سرمایه‌های عظیم کشاورزی که به خاطر بی‌تدبیری از استفاده حداکثری از آنان محروم هستیم. موقعیت منطقه‌ای بی‌نظیر اما بی‌استفاده و بدون برنامه‌ریزی، ما همه چیز داریم و تنها یک مدیریت کارآمد و متواضع کم داریم، مدیریتی کارآمد و متواضع با استفاده از تمام توان کارشناسی که بتوان بی تکبر و با تواضع دست مردم را در عمل ببوسد.

وی با اشاره به سیاست خارجی تصریح کرد: روابط بین‌الملل باید از موضع عزت و شرافت ملی باشد  و مهارت در مذاکراتی که ایران را  در مسیر برد برد قرار دهد، سیاست خارجی شعار نیست، علم است، هنر است و ما نیازمند به دانشمندی هنرمند در سیاست خارجی داریم.

روحانی در جمع حامیان خود خاطرنشان کرد: باید دوران جدید مدیریت کشور آغاز شود، البته نه بر پایه ستیزه‌جویی و کنار گذاشتن ظرفیت‌ها بلکه با گردهمایی‌ها، وحدت‌ و جذب همه انسان‌های کارآمد و مخلص.

وی در ادامه دولتی را موفق خواند که فراجناحی باشد و گفت: مگر می‌شود با یک جناح کشور را اداره کرد، کشور را ملت اداره می‌کند و نه یک حزب و جناح. ما باید همه انسان‌های کارآمد را به کار بگیریم. چرا با دلایل واهی بخش بزرگی از مدیران و نخبگان کشور را منزوی می‌کنید؟شما مگر حق دارید سرمایه‌های ملی را که تمام عمرشان خدمت به نظام بوده است با تهمت و افترا منکوب کنید.

کاندیدای  ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه کشور ملک شخصی نیست،‌تصریح کرد: رئیس دستگاه اجرایی باید ایمان داشته باشد که صرفاً یک امانت‌دار است و باید احساس مالکانه را کنار بگذارد.

وی افزود: با چه حقی هر روز دست به جیب مردم می‌بریم و نصف پول آنان را می‌گیریم؟ ارزش پول ملی را نصف کردند و هنوز شعار می‌دهند.

حسن روحانی با اشاره به اینکه دوران جدید مدیریت شروع شده است، خاطرنشان کرد: در این شرایط ملاک شایستگی‌هاستی نه وابستگی. دوران جدید مدیریت کشور از موضع توانایی باید راه حل اختلافات بین‌المللی را با ابتکار ارائه کند و تحقق بخشد، اینها با تدبیر و شجاعت شدنی است.

وی افزود: ما نیاز به فرهنگ پویا، اقتصاد شکوفا و سیاست راهگشا داریم. اداره کشور بر اساس برنامه است نه شعار.

دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی عنوان کرد:‌همه مردم ایران باید احساس عدالت کنند، عدالت یعنی فرصت برابر شیعه، سنی، کرد و همه اقوام. حتی اقلیت‌های دینی باید عدالت را احساس کنند.

روحانی با اشاره به اینکه اگر مردم مسئولیت اجرایی کشور را بر دوش او بگذارند منشور حقوق شهروندی را تدوین می کند،‌گفت: در منشور حقوق شهروندی تمام مردم احساس برابری خواهند کرد. دولت من دولت تدبیر و امید خواهد بود به تدبیرش امید ساحلی است.

وی همچنین در این سخنرانی گفتمان خود را چنین اعلام کرد:‌ گفتمان من نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل با جهان خواهد بود. من دولت راستگویان و درستکاران را تشکیل خواهم داد، آمده‌ام تا برای ایران اسلامی و برای نجات اقتصاد ایران و تعامل سازنده با جهان دولت تدبیر و امید را تشکیل دهم.

کاندیدای ریاست جمهوری اظهار امیدواری کرد که ما حماسه سیاسی را به فرمان رهبری در 24 خرداد خواهیم آفرید و با تدبیر حماسه اقتصادی را رقم خواهیم زد.

وی همچنین درباره شعارش که تدبیر و امید بود چنین گفت: مسلمانان مرا وقتی دلی بود /که با وی گفتمی گر مشکلی بود/ به گردابی چو می‌افتادم از غم/ به تدبیرش امید ساحلی بود.

روحانی سخنرانیش را با گفتن زنده باد اخلاق، زنده باد صداقت، زنده باد حقوق شهروندی، زنده باد اعتدال و تدبیر و امید به پایان برد.

حسن روحانی از چهره‌های نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی است

حسن روحانی عضو جامعه روحانیت مبارز، و از چهره‌های نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام است. سرپرستی مذاکرات هسته‌ای ایران مهم‌ترین مسئولیت آقای روحانی به شمار می‌رود.
برخی منتقدان حسن روحانی معتقدند که موضع ایران در مذاکرات دوره آقای روحانی به اندازه لازم محکم نبوده است. او در گفتگویی که امروز با وبسایت خبرآنلاین داشت، از شیوه خود در پیش بردن مذاکرات دفاع کرده و گفته است: "اولین دستاورد ما این بود که کشور را از جنگ دور کردیم."
آقای روحانی در این مصاحبه همچنین مواضع خود را به اکبر هاشمی رفسنجانی و علی‌اکبر ناطق نوری، رئیس پیشین مجلس ایران نزدیک دانسته است.





حسن روحانی درباره احتمال نامزدی محمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی گفته است که بعید می‌داند آنها اعلام نامزدی کنند.
انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ۲۴ خرداد ماه انجام می‌شود.


نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۳
0
0
حسن روحانی جمعی از مدیران اقتصادی و سیاسی دوران خاتمی و هاشمی رفسنجانی را در مرکزتحقیقات استراتژیک به کار گرفته است و اگر رئیس جمهور شود توان انتخاب مدیران با لیاقت و با تدبیر را دارد. اگر شرایط به او اجازه دهد در عرصه سیاست و اقتصاد و امور خارجه شاهد بهبود خواهیم بود واز توان دولت های سازندگی و اصلاحات استفاده خواهد کرد....