رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به اینکه بازار تابلو فرش اشباع شده است، گفت: گیلان باید پایگاه فرش دستباف ابریشمی شود.
اقتصادگردان_ فرهاد دلق پوش در دومین همایش فرش دست بافت گیلان در سالن همایش بانک ملی برگزار شد، گفت: گیلان بیش از 13هزار و 400 نفر بافنده فرش دارد و 58 کارگاه فرش بافی در استان فعال هستند.
وی افزود: بنا داریم با توجه به قدمت صنعت نوغانداری در گیلان، هنر صنعت فرش را بیش از بیش با ابریشم آمیخته کنیم و تا گیلان به عنوان پایگاه فرش دستبافت ابریشمی در دنیا بدرخشد.
دلق پوش ادامه داد: وجود بازار 400 میلیون نفری در جوار گیلان به دلیل همسایه بودن با کشورهای حاشیه خزر ظرفیتی مهم و ارزشمند برای صادرات فرش دستباف است و به زودی با راه اندازی راه آهن گیلان شاهد کسب بازارهای جدیدتر خواهیم بود.
رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان، ایران جزء کشورهای ثروتمند دنیا دانست و گفت: علیرغم وجود منابع مختلف سهم کشور از اقتصاد جهانی ناچیز است و پرداختن به توسعه فرش دستباف میتواند میزان قابل توجهی از این سهم رادر بخش صادرات غیرنفتی کشور افزایش دهد.
دلق پوش با اشاره به اینکه بانوان گیلان در صنعت فرش دستباف حضور پررنگی دارند، اعلام کرد: حمایت از بانوان و مردان فعال در این صنعت جزء اولویتهای کاری ما محسوب میشود.
فرهاد دلقپوش گفت: در حال حاضر بازار تابلو فرش اشباع است و لازم است فرشبافان گیلان به سمت تولید فرش دستباف ابریشمی بروند، تا بتوانیم فرش دست باف ابریشمی گیلان را درخشان به دنیا معرفی کنیم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان افزود: عصر امروز نمایشگاه فرش دستباف نیز در گیلان افتتاح میشود.
افزایش تولید فرش دست باف نماد بارز اقتصاد مقاومتی است
سرپرست سازمان برنامه ریزی گیلان گفت: فرش دستباف نماد بارز اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش ایسنا، کاووسی در دومین همایش فرش دست بافت گیلان در سالن همایش بانک ملی برگزار شد، گفت برگزاری چنین همایشهایی منجر به افزایش و استمرار اشتغال استان در بخش فرش میشود.
وی افزود:در حال حاضر بیش از 4میلیون نفر در کشور به طور مستقیم در تولید فرش اشتغال دارند و طبق مطالعات انجامشده، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی این بخش میتواند 30فرصت شغلی ایجاد کند و ما باید در گیلان از این فرصت بهره ببریم.
سرپرست سازمان برنامه ریزی گیلان با بیان اینکه هزینه ایجاد شده برای این شغل تقریبا یک دهم دیگر صنایع است، خاطرنشان کرد: 60 درصد محصول فرش دستباف به 80کشور دنیا صادر میشود و این امر حاکی از آنست که فرش دست باف نماد بارز اقتصاد مقاومتی است.
کاووسی خاطر نشان کرد: صنعت فرش صنعتی اشتغالزا با سرمایه گذاری حداقلی و ارزشافزوده بالا است و باید تامین مالی و نهادسازی برای فرش بافان استان جدی گرفته شود.
وی تصریح کرد: برای معرفی فرش گیلان به دنیا و حمایت از فرشبافان استان اقداماتی در شأن بافندگان این هنر صنعت ارزشمند انجام شود.
منبع: ایسنا