:
كمينه:۲۰.۴°
بیشینه:۲۰.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹

ادامه مخالفت هند با کاهش واردات نفت از ایران

کد خبر: ۱۰۱۹
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۲
خبراقتصادی: منابع آگاه آمریکایی اعلام کردند: دولت هند با پیشنهاد واشنگتن برای کاهش واردات نفت از ایران مخالفت کرده است.
خبرگزاری فارس: ادامه مخالفت هند با کاهش واردات نفت از ایران

به گزارش بلومبرگ، منابع آگاه دولت آمریکا که خواستند نامشان فاش نشود، اعلام کردند: دولت هند میزان واردات نفت از ایران را کاهش نداده است و اگر این روند طی ماههای آینده نیز ادامه یابد، دهلی نو با تحریمهای یک جانبه دولت باراک اوباما روبرو خواهد شد.

بر اساس این گزارش، دور تازه و جدید تحریمهای آمریکا بر ضد شرکای تجاری ایران قرار است، از 28 ژوئن اعمال شود و اگر هند به واردات نفت از ایران ادامه دهد، شرکتهای این کشور مشمول تحریمهای آمریکا خواهند شد .

آوی جوریش کارشناس پیشین وزارت دارایی آمریکا در این باره تاکید کرد: با توجه به حجم مبادلات تجاری ایران و هند و به خصوص واردات نفت دهلی نو از تهران ، آمریکا می‌تواند دستیابی هند به بازارهای مالی بین المللی را مورد تحریم قرار دهد و این کشور را برای کاهش بیشتر واردات نفت از ایران تحت فشار قرار دهد.

بر این اساس، تحریمهای یک جانبه آمریکا بر ضد کلیه کشورهایی اعمال خواهد شد که میزان واردات نفت از ایران را طی شش ماه نخست 2012 میلادی به طور چشمگیری کاهش نداده باشند.

منابع آمریکایی افزودند: اگر هند واردات نفت از ایران را کاهش ندهد، سیستم مالی و بانکی این کشور نخستین هدف تحریمهای آمریکا خواهد بود.

ایران دومین صادر کننده بزرگ نفت به هند پس از عربستان به شمار می‌رود و دولت دهلی نو از پالایشگاههای این کشور نخواسته است، تا واردات نفت از ایران را کاهش دهند .

پالایشگاههای هندی با ایران قرار داد دارند و نمی توانند طی سال 2012 میلادی واردات نفت از ایران را به طور چشمگیری کاهش دهند . هند در شش ماه نخست 2011 روزانه بیش از 328 هزار بشکه نفت از ایران خریداری کرده است و سومین مشتری بزرگ نفت ایران پس از چین و ژاپن بوده است.

شرکت پالایشگاهی مانگلور هند قصد دارد، از ابتدای ماه آینده میلادی واردات نفت از ایران را کاهش دهد.

این در حالی است که مقامهای ارشد هندی تا کنون بارها بر عزم دهلی نو برای ادامه واردات نفت از ایران تاکید کرده‌اند.

هند برای تامین نیازهای انرژی خود به واردات نفت از ایران نیاز دارد. سید اکبر الدین سخنگوی وزارت خارجه هند تاکید کرد: دهلی نو از تحریمهای سازمان ملل بر ضد ایران پیروی و تبعیت می کند، ولی لزومی برای پیروی از تحریمهای یک جانبه کشورهای دیگر وجود ندارد، چرا که این تحریمها بر مبادلات تجاری و اقتصادی هند با ایران تاثیر منفی خواهد داشت.

یک مقام آگاه شرکت مانگلور هند نیز گفت میزان واردات نفت این شرکت از ایران در سال مالی منتهی به مارس 2013 میلادی به کمتر از 120 هزار بشکه در روز خواهد رسید که این رقم 15 درصد کمتر از سال قبل خواهد بود.

اتحادیه اروپا در حالی قصد دارد واردات نفت از ایران را از ابتدای جولای 2012 تحریم کند که قیمت نفت برنت دریای شمال از ابتدای امسال 17 درصد رشد داشته است.

منابع آگاه اعلام کردند مقامهای آمریکایی با کشورهای عربستان ، امارات و کویت برای جبران کمبود تولید و صادرات نفت ایران به توافق نهایی رسیده اند.

منابع آگاه افزودند: عربستان، کویت و امارات آمادگی خود را برای افزایش تولید و عرضه نفت در بازارهای جهانی انرژی و تامین کاهش احتمالی تولید و صادرات نفت ایران اعلام کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، مقامهای رسمی آمریکا تاکید کردند، عربستان و امارات ظرفیت تولید کافی نفت را برای جبران کاهش احتمالی تولید و صادرات نفت ایران در اختیار دارند.

سازمان بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد: میزان ظرفیت مازاد تولید نفت سه کشور عربی خلیج فارس به 2.47 میلیون بشکه در روز رسیده است که این رقم برای جبران کاهش 3.5 میلیون بشکه ای تولید نفت ایران کافی نخواهد بود.

اتحادیه اروپا و آمریکا قصد دارند، از ابتدای جولای تحریمهای بیشتری را بر ضد صادرات نفت ایران اعمال کنند.

اتحادیه اروپا قصد دارد، از ابتدای جولای واردات نفت از ایران را متوقف کند.

کایل کوپر کارشناس ارشد انرژی تاکید کرد: عربستان در شرایط سختی قرار گرفته است و مقامهای این کشور نمی خواهند بار دیگر نفت 150 دلاری را در بازارهای جهانی انرزی تجربه کنند.

عربستان به تنهایی قادر به جبران کمبود تولید و صادرات نفت ایران نیست و این مساله به شدت بازار جهانی انرژی را نگران کرده است. قیمت نفت برنت دریای شمال از ابتدای امسال تا کنون تحت تاثیر تحریمهای بین المللی بر ضد ایران بیش از 18 درصد رشد داشته است. ایران نیز در برابر تهدیدات غرب تهدید کرده است تنگه هرمز را مسدود خواهد کرد .

روزانه بیش از 17 میلیون بشکه نفت از طریق تنگه هرمز به بازارهای بین المللی ترانزیت می شود .

البته افزایش تولید نفت لیبی نیز می تواند به بازارهای جهانی در برابر کاهش احتمالی تولید نفت ایران کمک کند .

عبدالکریم الکیب وزیر نفت لیبی تاکید کرد: میزان تولید نفت این کشور طی ماه فوریه به بیش از 1.2 میلیون بشکه در روز رسیده است که این رقم معادل 75 درصد تولید عادی و طبیعی تولید نفت لیبی پیش از آغاز تنشهای سیاسی و درگیری های داخلی است.