مدیر اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: بازار برای فرشهایی که بدون سفارش قبلی بافته میشوند، راکد است.
اقتصادگردان_ «سیدمحسن جعفری» اظهار کرد: در استان مدتی است که بافت تابلو فرشها رواج پیدا کرده است و این در شرایطی است که این نوع فرش بازار فروش در استان ندارد و بافندگان استان با وجود اینکه هزینه میکنند، زیان میبینند و از بازار فرش خارج میشوند.
این مسئول ادامه داد: وضعیت بازار برای فرش ابریشم نیز مانند تابلو فرش است و با اینکه بازار برای این نوع فرش راکد بوده، اما نسبت به سال قبل بهتر است ولی همچنان بهعلت نبود مصرف داخلی، تولیدکننده بازار مناسبی برای فروش ندارد.
وی با اشاره به سفارشیبافان حوزه فرش، افزود: بافندگانی که بهصورت سفارشی فعالیت میکنند سبب شده که آنان نه تنها متضرر نمیشوند، بلکه مشتریان خاصی را برای خود جذب میکنند و همواره بازاری برای کار دارند.
جعفری خاطرنشان کرد: بافندگانی که بدون سفارش نسبت به بافت فرش اقدام میکنند در ابتدا خود طرح و مواد اولیه خریداری میکنند و پس از بافت نمیتوانند آن را به قیمت مناسبی در بازار بفروشند که یکی از علل آن نبود مشتری برای این نوع فرش است، چون در برههای از زمان بازار از فرش اشباع شده و فرشهای جدید نمیتوانند به بازار وارد شوند و بافنده به شدت متضرر و سبب میشود که بافندگان با وجود ضرر از بازار خارج میشوند.
مدیر اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، یادآور شد: با وجود اینکه این نوع فرش بومی استان نبوده و در گذشته نیز همواره بهصورت سفارشی برای استان تبریز که خاستگاه این نوع فرش است بافته میشد و حال نیز بهعلت طرحها و نقشههایی که استان زنجان بافته میشود، طرحهایی قدیمی است، مشتری کمتری را به خود جذب و رکود را تشدید میکند.
وی تصریح کرد: بیشترین نقشههایی که در استان بافته میشود طرح بیدگینه، طرح قلتوق و طرح ماهی افشار است که در این میان طرح ماهی افشار نیز بیشترین میزان خرید و فروش را به خود اختصاص داده است.
این مسئول با بیان اینکه ذائقه در بافت فرش در استان در حال تغییر است، یادآور شد: بافت به صورت کدبافی در استان بیشتر شده و این سبب شده که سبک بافت در استان با تغییراتی مواجه شود و این تغییر در نوع بافت فرش، سبب تغییر در ذائقه بازار شده است.
منبع: ایسنا