گروه فرهنگی: مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: تا زمانی که اشتغال روستایی ایجاد نکنیم باید شاهد خالی از سکنه شدن روستاها باشیم، به همین منظور میراث فرهنگی با اجرای طرحهایی همچون بومگردی، جشنواره غذاهای سنتی و ... قصد دارد روستاها را احیا کند.
اقتصادگردان_ به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، محمد حسینی، مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی، در نشست خبری جشنواره ملی «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» که امروز یکشنبه، ۱۵ مردادماه در هتل امیرکبیر برگزار شد گفت: هویت هر کشوری با میراث فرهنگی و صنایع دستی ارتباط تنگاتنگی دارد درواقع صنایع دستی هر استان نشان دهنده فرهنگ، رسوم و سبک زندگی آن منطقه است که متاسفانه با جهانی شدن، این فرهنگها رو به فراموشی میرود.
وی در ادامه گفت: ادارهکل میراث فرهنگی استان مرکزی به منظور احیای صنایع دستی کشور و حمایت هر چه بیشتر از صاحبان این صنایع از ۲۳ الی ۲۸ مردادماه اقدام به برگزاری نمایشگاه کشوری صنایع دستی خواهد کرد. در این نمایشگاه از سراسر کشور آثار خود را در معرض دید عموم قرار میدهند. این نمایشگاه در محل نمایشگاه بینالمللی اراک برگزار خواهد شد و استان مرکزی نیز در ارائه صنایع دستی سهم ۵۵ درصدی دارد.
حسینی تصریح کرد: از دیگر اقدامات این ادارهکل مشارکت در برگزاری جشنواره ملی «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» است که علاوه بر استان مرکزی استانهای اصفهان، تهران، البرز، قم مشارکت دارند. درواقع در این نمایشگاه سه پیش غذا، سه غذای اصلی، سه مصلح و سه دمنوش از پنج استان بعلاوه غذاهای سنتی شناسنامه دار هر استان برای عموم و صاحبان صنایع غذایی به نمایش گذاشته خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی با بیان اینکه این جشنواره از تاریخ ۱۶ تا ۱۸ شهریور ماه و به میزبانی اراک در محل هتل امیر کبیر برگزار میشود گفت: متن کامل فرخوان در سایت ادارهکل به آدرس www.markazitourist.ir و سایت جشنواره به آدرس www.arakfoodfestival.ir قابل دسترسی است.
وی عنوان کرد: متاسفانه فرهنگ غذایی کشور دچار تغییرات گستردهای شده است و غذاهای سنتی جای خود را به فست فودها دادهاند، در واقع غذاهای سنتی که بر اساس مزاج، آبوهوا و... هر منطقه تهیه میشود به ورطه فراموشی سپرده شده است.درصد بیماران گوارشی در ایران بسیار بالاست که نشان دهنده دوری از فرهنگ غذایی محلی متنی بر سلامت است.
حسینی در ادامه گفت: علیرغم اینکه گمان میشود سفرهخانههای سنتی در ترویج غذاهای سنتی مؤثر هستند متأسفانه این قبیل غذاها و فضای سنتی در این اماکن جایگاهی ندارند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی تصریح کرد: در گذشته شهرها در تهیه مواد غذایی به روستا محتاج بودند اما امروز این مردم روستا هستند که برای تامین مایحتاج خود به شهرها مراجعه میکنند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بهداشت، خدمات رفاهی و زیر ساختهای انرژی به روستاها اختصاص یافت اما بحث اشتغال مغفول ماند.
حسینی در پایان بیان کرد: تا زمانی که اشتغال روستایی ایجاد نکنیم باید شاهد خالی از سکنه شدن روستاها باشیم. به همین منظور میراث فرهنگی با اجرای طرحهایی همچون بومگردی، جشنواره غذا سنتی و... قصد دارد روستاها را احیا کند.
گفتنی است، در پایان این نشست از پوستر و سایت جشنواره ملی «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» رونمایی شد.