علي صالح آبادي از آمادگی این بانک برای سرمایهگذاری و نوسازی ماشینآلات و تجهیزات خبر داد و گفت: قرارداد عاملیت که با صندوق توسعه ملی به امضا رسیده به مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار است که تا پایان سالجاری برای متقاضیان قابل استفاده است
اقتصادگردان_ به گزارش اگزيم نيوز، دکتر صالحآبادی در نشست با صادرکنندگان استان مرکزی که در اتاق بازرگانی اراک برگزار شد به بیان خدمات، تسهیلات و خطوط اعتباری جدید این بانک پرداخت وگفت: قرارداد خط اعتباری 25 میلیون یورویی بانک توسعه صادرات ایران با بانک تجارت پاریس منعقد شده که قابل استفاده در کل قاره اروپا میباشد.
رئیس هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران گفت: با اگزیم بانک کره جنوبی خط اعتباری کوتاهمدتی به ارزش ۱۰۰ میلیون یورو منعقد شده است.
وی افزود: بانک توسعه صادرات ایران با اکو بانک ترکیه خط اعتباری دیگری را به ارزش 75 میلیون یورو به تفاهم رسیده که در حال نهایی شدن است.
آقای دکتر صالح آبادی در ادامه با اشاره به ضرورت حمایت این بانک از تامین مالی صادرات کالاهای ایرانی به عراق از اعطای خط اعتباری در قالب اعتبار خریدار به کشور عراق خبر داد و گفت: مبلغ این خط اعتباری ۱۸ میلیون یورو است و میزان تامین مالی آن تا ۱۰۰ درصد مبلغ قرارداد تجاری است که دوره بازپرداخت آن حداکثر دو سال طی چهار قسط متوالی شش ماهه و براساس نوع کالاهای صادراتی خواهد بود.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران افزود: مراحل استفاده از خط اعتباری نیز براساس انعقاد قرارداد تجاری میان صادرکننده ایرانی و خریدار عراقی و نیز ارائه درخواست تامین مالی توسط خریدار عراقی به بانک البلاد عراق خواهد بود.
• آمادگی برای ایجاد خطوط اعتباری جدید بر اساس نیاز صادرکنندگان
وی با اعلام آمادگی برای ایجاد خطوط جدید اعتباری با بانکهای خارجی گفت: اگر صادرکنندگان با هر بانکی در هر کشوری که کار میکنند نام بانک را به ما اعلام کنند بانک توسعه صادرات ایران آمادگی دارد تا خط اعتباری جدیدی را با آن بانکها ایجاد کند. وی افزود: بر این اساس، بانک خارجی پول نقد از ایران میگیرد تا به خریدار کالای ایرانی پرداخت کند و تا دو سال آینده پول بانک توسعه صادرات ایران را برمیگرداند.
• منابع جدید صندوق توسعه ملی برای بانک توسعه صادرات
مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران در این نشست اعلام کرد: قرار است از سوی صندوق توسعه ملی، منابع جدیدی در اختیار بانک توسعه صادرات ایران برای حمایت و اعطای تسهیلات به صادرکنندگان قرار بگیرد.
رئیس هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران افزود: در بسته حمایت صادرات غیرنفتی برای سالجاری مقرر شده است که از محل صندوق توسعه ملی منابع قابل توجهی در اختیار بانک قرار بگیرد.
در این نشست صادرکنندگان استان با ابراز رضایت از رئیس و کارکنان شعبه بانک توسعه صادرات ایران در استان مرکزی به بیان سوالات خود پرداختند.
• 2 درخواست صادرکنندگان از صندوق توسعه ملی
تعدادی از صادرکنندگان با بیان اینکه اگر کسی تسهیلاتی از صندوق توسعه ملی بگیرد دیگر نمی تواند از تسهیلات صندوق استفاده کند در حالی که در سالهای بعد نیاز به سرمایه در گردش دارد خواهان رفع این مشکل از سوی هیات امنای صندوق توسعه ملی شدند.
همچنین درخواست تعیین سقف اعتباری برای صادرکنندگانی از سوی صندوق توسعه ملی که قرارداد عاملیت با بانک توسعه صادرات ایران دارد از دیگر خواستههای صادرکنندگان بود.
آقای دکتر صالحآبادی در سفر یکروزه خود به استان مرکزی، به همراه آقای مزده، عضو هیاتمدیره و تنی چند از مدیران بانک، از پروژههای صادراتی استان بازدید به عمل آورده و نشستهای جداگانهای را با آنها برگزار کردند. شرکت آبیار ماشین پارس، تولیدکننده لوازم وتجهیزات ماشینهای آبیاری مزارع، شرکت صنعتی گام اراک، تولید و صادرکننده سازهها و برجهای انتقال نیرو در حوزه صنابع برق و مخابرات و همچنین شرکت صنایع ریختهگری پرلیت آسیا، صادرکننده نمونه و شرکت فعال در حوزه قطعات یدکی خودرو از جمله این شرکتها بودند.