قیمت طلا از نرخ دلار در بازار ایران و اونس در بازار جهانی تاثیر می پذیرد و در حال حاضر، نرخ دلار محاسبه شده برای بازار آزاد تایید شده نیست و غیر رسمی است و اونس به تنهایی بر روی قیمت سکه اثر ندارد، بنابراین تنها با اتکا به رشد اونس جهانی نمیتوان اقدام به خرید سکه کرد و در این زمینه باید دقت کنیم که اگر دلار ارزان شود خرید سکه صرف نمی کند....
خبراقتصادی: دو عامل عمده یعنی نرخ دلار در برابر ریال و نرخ هر اونس در بازار جهانی، عوامل موثر بر قیمت طلا و سکه در بازار ایران هستند. نرخ دلار در بازار ایران متاثر از قیمت نفت، وضعیت صادراتی و درآمد ارزی کشور و اثر تحریم بانکی بر اقتصاد ایران است. نرخ هر اونس طلا در بازار جهانی نیز تحت تاثیر رونق یا رکود و ترس سرمایه گذاران از نوسان شاخص های کلان اقتصادی و وضعیت رونق یا رکود بورس و نرخ بهره است.
در حال حاضر اقتصاد آمریکا و اروپا در حال خروج از بحران مالی چند سال پیش و رکود اقتصادی هستند و دولت های آمریکا و اروپا نرخ بهره را پایین نگه داشته و به نزدیک صفر رسانده اند و اوراق قرضه را بازخرید می کنند تا پول در گردش در بازار افزایش یابد و گردش کند، بیکاری به زیر 9 درصد رسیده و رشد اقتصادی افزایش یافته اما هنوز اثر خود را بر بورس به عنوان بهترین محل سرمایه گذاری نگذاشته، در نتیجه سرمایه گذاران می ترسند که پول زیاد در بازار باعث کاهش ارزش پول آنها شود در نتیجه به سمت خرید طلا متمایل شده اند و این تصور باعث می شود که در یک سال آینده تقاضا برای طلا افزایش یابد.
مگر آن که آمریکا و اروپا نرخ بهره را افزایش دهند اما بعید است که تا انتخابات آمریکا در آبان سال آینده این اتفاق را شاهد باشیم زیرا کاهش بیکاری و بهبود رشد اقتصادی، خوشایند رئیس جمهور اوباما است.
براین اساس، اکثر کارشناسان می گویند که در ماه های آینده احتمالا شاهد افزایش نرخ هر اونس طلا به سطح 2000 دلار خواهیم بود.
برخی نیز پیش بینی کرده اند که با افزایش قیمت نفت به 150 تا 200 دلار بعد از تحریم نفتی ایران، احتمالا نرخ طلا با افزایش یا کاهش متناسب با قیمت نفت و شرایط بازار و نرخ بهره و.... مواجه خواهد شد.
برخی دیگر از کارشناسان، کاهش بیکاری به حدود 9 درصد و بهبود رشد اقتصادی به حدود 3 درصد در آمریکا را نشانه بهبود اعتبار اقتصاد آمریکا و جهان و رونق بورس ها و درنتیجه افزایش قیمت نفت و کاهش تقاضا برای دارایی های سنتی از جمله طلا ارزیابی کرده اند. اما تا آن هنگام و حداقل در یک سال آینده باید شاهد افزایش نرخ طلا تا 2000 دلار و پس از آن کاهش نرخ هر اونس تا 1800 دلار باشیم زیرا بورس های جهان اگر حادثه غیر قابل پیش بینی مانند جنگ را شاهد نباشند با تحرک مثبت مواجه می شوند و نرخ طلا را کاهش خواهند داد....
پیشبینی یک کارگزار معاملات آتی از وضعیت طلای جهانی در سال 2012
اقتصاد اروپا نیز تاحدودی با سامان دادن وضعیت یونان توانسته رونق نسبی را بازگرداند و نرخ اونس طلا در دو هفته گذشته حدود 90 دلار کاهش داشت و به حول و حوش 1700 دلار رسید.
یک کارگزار معاملات آتی با اشاره به روند کاهش قیمت سکه به دلیل نزدیک شدن به تاریخ تحویل نخستین مرحله سکههای پیش فروش در 29 فروردین ماه، گفت: در صورت عدم تغییر نرخ بهره و سیاستهای پولی آمریکا روند اونس جهانی نیز در سال 2012 مثبت خواهد بود.
پوریا ارژنگ در خصوص وضعیت بازار آتی اظهار داشت: با نزدیک شدن به تحویل نخستین مرحله تحویل سکههای پیش فروش شده در 29 فروردین ماه سال آینده پیشبینی می شود روند قیمتها در مجموع رو به پایین باشد.
وی با اشاره به اینکه قیمت نقدی سکه در روز گذشته 760 هزار تومان بود و موجب شد قیمت آتی طی این مدت منفی شود، افزود: با توجه به این شرایط معتقدم تا فروردین ماه قیمت سکه به دلیل تحویل سکههای پیش فروش رو به پایین باشد، مگر اینکه در اونس یا دلار تغییری ایجاد شود.
به گفته وی، با توجه به اینکه اونس این هفته مثبت خواهد بود چرا که افت خود را در هفته گذشته ثبت کرده است، افزود: اما در مجموع تا فروردین ماه به دلیلی که گفته شد اونس جهانی کاهشی خواهد بود.
ارژنگ در خصوص وضعیت اونس جهانی اظهار داشت: پیش بینی میشود اونس طی این هفته و هفته آینده مثبت باشد ولی به صورت کلی نمیتوان پیش بینی کرد در آینده اونس چه تغییری ایجاد میکند.
ارژنگ تصریح کرد: هفته گذشته رئیس بانک مرکزی آمریکا اعلام کرد که احتمالا سیاست پولی گذشته خود را اعمال نکند یا تغییراتی در آن ایجاد کند.
در صورت تغییر سیاست پولی آمریکا می توان انتظار افزایش نرخ بهره را داشت که در این صورت طلای جهانی کاهش خواهد یافت.
این کارگزار معاملات آتی در پاسخ به این سؤال که قرار بود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را تا سال 2014 ثابت نگه دارد، امکان افزایش نرخ بهره چقدر است، تصریح کرد: اگر نرخ بهره افزایش نیابد اونس صعودی خواهد بود.
در یک هفته گذشته که طلای جهانی کاهش یافت به دلیل ترس از تغییر سیاست پولی امریکا و احتمال افزایش نرخ بهره بود.
وی در پایان اعلام کرد: درست است که وضعیت اقتصادی امریکا بهتر شده ولی طبق سخنرانیهایی که پیش از این مقامات امریکایی انجام داده بودند فکر نمیکنم امریکا برنامهای برای افزایش نرخ بهره در سال جاری میلادی داشته باشد و بر این اساس امسال نیز برای اونس روند رو به رشدی را پیش بینی میکنم.
پیش بینی هر اونس 2000 دلار در 3 ماه آیندهفرزان سهرابی کارشناس مسائل اقتصادی وضعیت طلای جهانی برای سه ماه آینده را تشریح کرد و گفت: سه دلیل برای افزایش اونس جهانی وجود دارد ولی این مسئله تأیید کننده افزایش نرخ سکه نیست.پس از افتی که اواخر هفته گذشته طلای جهانی با آن رو به رو شد، از جمعه روند آن تغییر کرد و با افزایش 14 دلاری با نرخ 1714 دلار بسته شد. با بازگشت 14 دلاری طلا، به سه دلیل طلای جهانی در حال ثبت رکورد 2012 است. نخست ثابت ماندن نرخ بهره آمریکا بین صفر تا 0.25 درصد(پایینترین نرخ ممکن) تا پایان 2014، افزایش نرخ بیکاری به 8.3 درصد و شروع بازخرید اوراق قرضه کوتاه و بلند مدت و سوم نیز بالا بودن شاخص تورم و شاخص تولید کننده است.
به گفته وی، آمریکا برای بازسازی اقتصادی خود اقدام به بازخرید اوراق قرضه کوتاه و بلند مدت خواهد کرد.
این کارشناس اقتصاد بینالملل خاطرنشان کرد: در سهشنبه هفته جاری (13 و 14 مارس) بانک مرکزی آمریکا در خصوص سیاستهای اقتصادی سال 2012 تصمیمگیری و چگونگی و نحوه بازخرید این اوراق را اعلام میکند.
سهرابی با بیان اینکه افزایش قیمت طلا بر اساس این سه دلیل ۱۰۰درصد است، گفت: ولی از نظر تکنیکالی و فنی این افزایش به دو عامل بستگی دارد. یکی اینکه اگر تاپایان هفته یعنی 5 شنبه اونس از مرز 1750 عبور کند میتوان متصور شد که تا یک ماه آینده طلا به بالاترین قیمتی که تاکنون دیده 1930 دلار برسد.
وی تصریح کرد: اگر تا یک ماه آینده اونس عدد 1930 را مجدد تجربه کرد میتوان انتظار داشت تا سه ماه آینده(ماه ژوئن میلادی) طلا 2 هزار دلار را تجربه کند.
وی در پاسخ به این سؤال که این افزایش قیمت در طلای جهانی چه اثری بر روی قیمت سکه خواهد داشت، تأکید کرد: افزایش قیمت طلای جهانی نمیتواند تأییدی بر افزایش نرخ سکه باشد زیرا نرخ دلاری که برای تبدیل قیمت سکه استفاده میکنند رقم بالایی بود و نرخ دلار بازار ازاد برای آینده تأیید شده نیست.
به گفته وی، قیمت دلار محاسبه شده تایید شده نیست و غیر رسمی است و اونس به تنهایی بر روی قیمت سکه اثر ندارد، بنابراین تنها با اتکاء به رشد اونس جهانی نمیتوان اقدام به خرید سکه کرد.
سهرابی در پایان اعلام کرد: پس از افزایش انس جهانی در سه ماه آینده، باید انتظار کاهش شدید تا مرز 1800 دلار را داشت. افت قیمت سکه در بازار داخل طی دیروز و امروز به دلیل کاهش دلار بود، زیرا روند کاهش انس در آخرین ساعات معاملات جمعه برگشت و 14 دلار مثبت شد ولی این بازگشت در نرخ سکه به چشم نمیخورد و دلیل آن همان طور که گفته شد قیمت دلار است.
پیش بینی تحلیلگران بلومبرگ از افزایش قیمت طلا در هفته آیندهتوجه به اشتياق بي سابقه سرمايه گذاران به خريد طلا و افزايش شرط بندي درباره سود اين فلز گران بها، پيش خريد طلا در ميان دلالان اين فلز گران بها در چهار ماه اخير ركورد زده است.
16 تحليلگر از 23 تحليلگري كه در نظرسنجي بلومبرگ شركت كردند افزايش قيمت طلا را در هفته آينده پيش بيني كردند. يكي از تحليلگران بي طرف بود. سرمايه گذاران به پشتوانه طلا ميزان دارايي هاي خود را افزايش داده اند و هم اكنون 2407 تن طلا به ارزش 131 ميليارد دلار در اختيار دارند.
در حالي كه رهبران اروپا به دنبال مهار بحران بدهي اين منطقه هستند دولت هاي كشورهاي ديگر از آمريكا گرفته تا انگليس نرخ بهره را به منظور تقويت رشد اقتصادي شان در پايين ترين سطح ممكن نگاه داشته اند و در نتیجه تقاضا براي خريد طلا رو به افزايش است.
به گزارش بلومبرگ، بانك مركزي آمريكا و بانك مركزي انگليس بدهي ها را خريداري كرده اند و بانك مركزي اروپا وام هاي سه ساله نامحدود به وام دهندگان اين منطقه پيشنهاد كرده است؛ اقداماتي كه برخي سرمايه گذاران را براي حفاظت از دارايي هايشان در برابر نرخ تورم به خريد طلا ترغيب كرده است.
ماريو دراگي رئيس بانك مركزي اروپا اعلام كرد رشد اقتصادي منطقه يورو احتمالا در سال 2012، 0.1 درصد كاهش مي يابد و اين در حالي است كه اين بانك در پيش بيني قبلي خود رشد اقتصادي 0.3 درصدي اين منطقه را اعلام كرده بود.
وي در فرانكفورت گفت: نرخ تورم احتمالا امسال از رقم 2 درصدي كه اين بانك به عنوان سقف تعيين كرده است بيشتر مي شود.
بعد از اظهارات نه چندان اميدواركننده بن برنانكي رئيس بانك مركزي آمريكا درباره روند بهبود اقتصادي اين كشور، بهاي طلا در بازار معاملات سلف 4.3 درصد افزايش يافت.
دلایل چهارگانه افت قیمت سکه در بازار شب عید
پیشبینی کاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی حداقل در یک دوره کوتاهمدت، نزدیک شدن به زمان سر رسید سکههای پیشفروش شده از سوی بانک مرکزی، مداخله ارزی در بازار و فروش انبوه سکه و ارز با هدف تبدیل کردن به پول نقد از سوی مردم در آستانه عید، چهار عامل تاثیرگذار در کاهش قیمت از سوی فعالان بازار اعلام شده است.
با وجود افزایش 20 دلاری بهای جهانیطلا، بازارهای داخلی به چهار دلیل از جمله کاهش نرخ ارز و تزریق سکه گرمی و سایر سکه ها از سوی بانک مرکزی، روند کاهشی خود را ادامه دادند.
قیمت دلار و سکه در تداوم مسیر نزولی هفته گذشته بار دیگر با تنزل روبهرو بود. پیشبینی کاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی حداقل در یک دوره کوتاهمدت، نزدیک شدن به زمان سر رسید سکههای پیشفروش شده از سوی بانک مرکزی، مداخله ارزی در بازار و فروش انبوه سکه و ارز با هدف تبدیل کردن به پول نقد از سوی مردم در آستانه عید، چهار عامل تاثیرگذار در کاهش قیمت از سوی فعالان بازار عنوان میشود.
هرچه به روزهای پایانی سال نزدیک میشویم قیمت سکه در بازار داخلی ارزانتر میشود. این در حالی است که قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی اگرچه بارها به زیر 1700 دلار فروافتاده، اما مجددا از این سطح بالاتر آمده است. افت قیمت سکه در روزهای پایانی سال در چند سال اخیر تقریبا به رویهای در بازار تبدیل شده که افزایش عرضه سکههای پس انداز شده برای تامین هزینههای پایان سال دلیل اصلی این افت قیمت است.
در سالهای گذشته این شرایط کاملا برعکس بود. در واقع با نزدیک شدن به ایام پایانی سال تقاضاهای انباشته برای خرید سکه و اعطای عیدی و هدیههای سال نو توسط اشخاص حقیقی و حقوقی به بازار سرازیر میشد. با آغاز به کار دولت نهم و ممنوعیت اعطای هدیه در قالب سکه توسط سازمانها و ادارات دولتی و توجه به برخی شعارهای جدید، بخش عمده ای از تقاضای شب عید از بازار سکه حذف شد. تا جایی که کمکم فرارسیدن مناسبتها و اعیاد بر تقاضا و قیمت سکه بیتاثیر شد. در عوض افزایش تورم و تقاضا برای سرمایهگذاری یک تقاضای ثابت را متوجه بازار کرد. کاهش قدرت خرید در پی افزایش قیمت آن به مرور تقاضا را به ربع سکه کشاند. اینکه قیمت ربع سکه در حال حاضر نسبت به قیمت معادل با سکه بهار آزادی از سطح بالاتری برخوردار است، نشاندهنده همین ادعا است.
شرایط سال جاری اما با شرایط سالهای گذشته به مراتب تفاوت دارد. در این سال چندین عامل مهم قیمت سکه را در روزهای پایانی سال تحت اختیار گرفته است.
اول اینکه پیش فروش 9.3 میلیون قطعه سکه برای تحویل از اواخر فروردین سرمایهگذاران را با تهدید افت قیمت مواجه کرده است. این عامل خود از سویی موجب عرضه بیشتر سکه برای در امان ماندن از افت قیمتهای آتی شده است.
دوم اینکه بازار ارز به نوعی با مداخله نامحسوس همراه است. این روزها در بازار بازگشت دلارهای خریداری شده برای تامین هزینههای ریالی ایام تعطیلات پایان سال بازار را با افزایش عرضه ارز مواجه کرده که خود به خود ضمن کاهش قیمت دلار، قیمت سکه و حتی طلا را نیز با کاهش روبهرو کرده است.
سوم اینکه کاهش بخشی از نیاز بازار ارز با در اختیار قرار گرفتن دلارهای 1226 تومانی و قیمتهایی پایینتر از قیمت بازار موجب افت تقاضا در این بازار شده و به صورت خطی بر افت قیمت سکه هم موثر واقع شده است.
چهارم اینکه قیمت طلا در بازارهای جهانی زمینهای برای افزایش شدیدتر از سطح فعلی 1700 دلار و تکرار رکورد تاریخی 1923 دلار خود ندارد. اگرچه خبرهای مثبتی از شرایط اعطای وام به یونان منتشر شده، اما با توجه به چشم انداز افت نرخ رشد اقتصادی در جهان به ویژه کشورهای نوظهور مانند چین و هند انتظار برای افزایش قیمت طلا از منظر برخی کارشناسان بیجا است.
قیمت سکه که در بهمن ماه امسال تا 835 هزار تومان نیز افزایش یافته بود در روزهای اخیر تا 775 هزار تومان (بر اساس نرخهای سایت اتحادیه طلا) افت کرده است. قیمت دلار آمریکا نیز در این شرایط به زیر 1900 تومان کاهش یافته و تمایل به کاهش بیشتر آن نیز وجود دارد و به اصطلاح صرافان بازار قدری «شل» است. البته در این میان برخی که دلار را به قیمتهای بالایی خریده اند حاضر به فروش آن با قیمتهای کمتری نبوده و مترصد فرصتی برای فروش با نرخهای بالاتری هستند. فرصتی که معلوم نیست کی به دست میآید. این دلایل چهارگانه سبب شده بازار فعلا در روند نزولی قرار گیرد و شیب قیمتها رو به پایین باشد.
روز دوشنبه 22 اسفند90 نیز ، سکه های گرمی امروز نیز 105 هزار تومان محاسبه شد. هر گرم طلای 18 عیار 77 هزار و 325 تومان و هر گرم طلای 24 عیار 103 هزار تومان برآورد شده است
ذخایر ارز و طلای ایران در مرز 110 میلیارد دلارسازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ذخایر ارز و طلای ایران را اعلام کرد که بر این اساس ذخایر ارز و طلای ایران با رشد 30 میلیارد دلاری در یک سال گذشته به مرز 110 میلیارد دلار رسیده است. بر اساس این گزارش ذخایر ارز و طلای ایران که در پایان سال 2010 میلادی 78.9 میلیارد دلار بوده است، در پایان سال 2011 میلادی به 109 میلیارد و 700 میلیون دلار رسیده است.
گزارش سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا حاکی است، بین 175 کشور بزرگ دنیا، ایران رتبه 22 جهان را از لحاظ حجم ذخایر ارز و طلا در اختیار دارد. چین با 3316 میلیارد دلار ارز و طلا رتبه اول دنیا را دارد، ژاپن با 1063 میلیارد دلار ذخیره ارز و طلا در رتبه دوم است و عربستان سعودی نیز با 556 میلیارد دلار رتبه سوم را در اختیار دارد. ذخایر ارز و طلای آمریکا 132 میلیارد دلار است و این کشور در رتبه 19 قرار دارد.
این گزارش همچنین بدهی خارجی ایران را در پایان سال 2011 میلادی 17.9 میلیارد دلار اعلام کرد که در مقایسه با بدهی خارجی 22.1 میلیارد دلاری ایران در پایان سال 2010 میلادی حدود 4.2 میلیارد دلار کاهش نشان می دهد و ایران نیزاز لحاظ بدهی خارجی در رتبه 81 جهان قرار دارد.
همچنین مجموع سرمایه گذاری مستقیم خارجی جذب شده در ایران تا پایان سال 2011 میلادی بیش از 18 میلیارد دلار اعلام شد که این رقم در پایان سال 2010 میلادی 16.8 میلیارد دلار بوده است و ایران نیز از این لحاظ رتبه 72 را دارد. حجم سرمایه گذاری خارجی ایران که در دیگر کشورها صورت گرفته است نیز در پایان سال گذشته میلادی به دو میلیارد و 425 میلیون دلار رسید که 350 میلیون دلار نسبت به پایان سال 2010 میلادی افزایش داشته است.
تورم 22.5 درصدی در ایراننرخ تورم یکی دیگر از آمارهای مهم سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا است که برای سال 2011 میلادی حدود 22.5 درصد اعلام شده است که تقریباً با آمارهای بانک مرکزی که نرخ تورم را در سه ماهه سوم سال 90 بیش از 20 درصد اعلام کرده است، همخوانی دارد. این سازمان رتبه ایران را در نرخ تورم 219 اعلام کرده است که رتبه قابل قبولی نیست.
بر اساس این گزارش، نرخ تورم در ایران در سال 2010 میلادی 12.4 درصد بوده است که افزایش قیمت حاملهای انرژی در پی اجرای قانون هدفمندی یارانه ها بخشی از رشد تورم در سال 2011 را توجیه می کند هر چند به نظر می رسد رشد بی سابقه قیمت ارز در سال 90 سهم بسزایی در رشد تورم داشته باشد.
یکی از آمارهایی که در این گزارش توجه را جلب می کند، نرخ رشد منفی 0.5 درصدی تولید محصولات صنعتی در سال 2011 میلادی است که البته آمار نفت از آن مستثنی شده است و ایران از این لحاظ در رتبه 153 دنیا قرار دارد.
سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در این گزارش تراز حساب جاری ایران را در سال 2011 میلادی مثبت 42 میلیارد دلار اعلام کرد که در مقایسه با رقم 24 میلیارد دلاری سال 2010 میلادی حدود 18 میلیارد دلار افزایش نشان می دهد و ایران از این لحاظ در رتبه دوازدهم دنیا قرار دارد.
من میخوام طلا بفروشم البته تا اوایل بهمن.بنظر شما الان اقدام کنم بیشتر میخرن یا اوایل بهمن؟