:
كمينه:۱۶.۵۱°
بیشینه:۱۶.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۵
در گفتگو با ایبِنا اعلام شد:

برنامه‌های حمایتی جدید از صادرکنندگان/ رفع نگرانی تضمین اعتبار تجار

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات برنامه‌های حمایتی از صادرکنندگان در سال جاری را اعلام کرد و گفت: نگرانی صادرکنندگان برای تضمین اعتبار رفع می‌‌شود.
کد خبر: ۹۲۷۸۵
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۷





اقتصادگردان_ سید کمال سیدعلی در گفتگو با خبرنگار ایبِنا درباره برنامه‌های جدید صندوق ضمانت صادرات برای حمایت از صادرکنندگان گفت: برای اولین بار موسسات و صندوق‌هایی مانند صندوق ضمانت صادرات بیش از ۱۰۰ سال پیش ایجاد شدند. این موسسات برای پوشش ریسک صادرکنندگان هستند.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات با اشاره به رفع نگرانی صادرکنندگان از تضمین اعتبار و پول خود توسط صندوق و اینکه به نوعی به عنوان بیمه اعتبار عمل می کند، افزود:‌ اگر صادرکننده‌ای به صورت نقدی و یا نسیه عمل کند، صندوق ضمانت می‌کند که پوشش ریسک آن را انجام دهد؛ چه این صادرکننده توانایی مالی کمی داشته و یا اینکه ورشکسته شده باشد،‌ حتی اگر صادرکننده‌ای تمایل به پرداخت نداشته باشد.
وی ادامه داد: در تمام سرفصل‌های مذکور به دلیل اینکه بیمه صورت گرفته است، پول قابل وصول است و مشابه آن توسط ساچه ایتالیا، ارنست آلمان، کوفاس فرانسه، بی بی سی کانادا و اگزیم بانک آمریکا اتفاق می‌افتد.
سیدعلی عنوان کرد: وظیفه موسساتی مانند صندوق ضمانت صادرات ایران حمایت از صادرکنندگان و پوشش ریسک آنها است. در گذشته بین ۲ تا ۹ درصد کل صادرات مربوط به بخش غیرنفتی بود و دولت نفت را می‌فروخت و درآمد حاصل از آن را نیز به راحتی بدست می‌آورد؛ اما امروزه تقریبا تراز تجاری کشور مثبت شده و صادرات و واردات به یک اندازه شده است و حتی صادرات غیرنفتی از صادرات نفتی پیشی گرفته است و با توجه به این امر اهمیت موسساتی مانند صندوق ضمانت صادرات بیشتر می‌شود.
وی از پوشش ریسک صادرکنندگان در منطقه، در کشورهای آفریقایی و کشورهایی که خریدار کالای ایرانی هستند، خبرداد و عنوان کرد:‌ سرفصل‌های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد که ریسک را پوشش دهد و ابزارهای مختلفی از جمله خرید دین، اعتبار فروشنده و خریدار، خدمات فنی و مهندسی و پوشش ریسک‌های پروژه‌های بلندمدتی که ما در خارج از کشور اجرا می‌کنیم و تامین مالی این نوع قراردادها که توسط بانک توسعه صادرات انجام می‌شود با پوشش صندوق صورت می‌گیرد.
سیدعلی گفت:‌ سرفصل دیگر این است که صادرکنندگان منابع مالی داشته باشند که بتوانند جنس را جمع کرده و به خارج از کشور ارسال کنند که صندوق ضمانت صادرات آن را تضمین می‌کند. به عبارت دیگر صادرکنندگان را مقابل بانک‌ها تضمین می‌کند به این معنا که بانک‌ها به صادرکنندگان پول بدهند و صندوق تمام ضمانت‌های لازم را در این باره انجام می‌دهد.
وی از اعتبارسنجی خریداران خارجی چه دولت، چه بخش خصوصی و چه بانکی که پول را دریافت و پرداخت می‌کند خبرداد و گفت:‌ ممکن است که بانکی در آفریقا باشد ولی سیستم بانکی ما آن بانک را قبول نداشته باشد که در این صورت ریسک آن بانک را پوشش می‌دهیم.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات تصریح کرد: به عنوان مثال با کشور کوبا قراردادی منعقد کرده‌ایم و تامین مالی با این کشور داریم و با آنها کار می‌کنیم. همچنین با کشورهایی مثل تاجیکستان،کشورهای سی آی اس، عراق و افغانستان هم چنین است.
وی گفت: براساس اعتبارسنجی که انجام می‌دهیم اطلاعات مشتری خارجی و خریدار را به فروشنده یا صادرکننده کشورمان ارائه و به آنها میزان پول و پرسنل، وضعیت ساختمان به صورت ملکی یا استیجاری بودن آن را اعلام می‌کنیم.
سیدعلی افزود:‌ همچنین اطلاعات مربوط به نحوه پرداخت‌ها و عدم پرداخت‌ها، قصور در پرداخت‌ها و غیره را ارائه می‌دهیم و یا اینکه به مشتری اعلام می‌کنیم که تا چه میزان می‌تواند برای این مشتری جنس ارسال کند. به هر حال بیمه این صادرات بر عهده ما است و این وظیفه کلی صندوق محسوب می‌شود.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات گفت: در سال گذشته نیز در دو سرفصل خدمات به صادرکنندگان ارائه کردیم؛ به طوریکه یکسری تامین مالی یا تضمین انجام داده‌ایم که بیش از ۷۰۰ میلیون دلار است و در بخش بیمه‌نامه‌هایی که ریسک خریداران را پوشش می‌دهد از ۱۵۰ میلیون دلار به ۸۰۰ میلیون دلار رسیده که حداقل ۴ برابر شده است.