خبر اقتصادی:توقف تولید و توزیع مجموعه «قلب یخی» در شبکه نمایش خانگی باردیگر ثابت کرد تجربه سریالسازی برای توزیع در شبکه ویدئویی کشور تجربه شکست خورده و غیرقابل ترمیم است.
«قلب یخی دوباره جان میگیرد» این تیتر یکی از سایتهای غیررسمی مرتبط با مجموعه «قلب یخی» است که در تازهترین پست خود در تاریخ 3 اسفندماه خبر از آغاز توزیع سری نهم از فصل سوم این سریال در آینده نزدیک میدهد. خبری که البته علی اسدزاده در مقام پخش کننده این سریال اعلام کرده بود و طبیعتاً باید منتظر تحقق آن میبودیم.
یک هفته از آن تاریخ گذشته است و هنوز خبری از سری نهم این سریال نیست. توزیع مجموعه بهطور کامل متوقف شدهاست و اخبار غیررسمی هم کمتر نشانی از امیدواری برای از سرگیری توزیع آن درآینده نزدیک دارد.
عدم استقبال مخاطبان از این سریال که در دور جدید تولید و توزیع ترکیبی کمنظیر از ستارههای سینما را گردهم آورده بود و به تبع افت فروش شدید این مجموعه احتمالاً فشار اقتصادی غیرقابل توجیهی را متوجه تولیدکنندگان کرده و به همین دلیل ناگزیر از توقف تولید شدهاند.
داستان از کجا آغاز شد؟
همه چیز از زمانی آغاز شد که تب استقبال از سریالهای خارجی همچون "لاست" و "فرار از زندان" در میان مخاطبان ایرانی فراگیر شد و این تولیدات در شبکه غیررسمی توزیع محصولات فرهنگی گردش مالی حیرتانگیزی را به نام خودثبت کردند. همین اقبال هم جمعی از اهالی سینما و تلویزیون را به فکر انداخت که چرا از این ظرفیت خودمان بهرهمند نشویم؟
این بود که طرح تولید و توزیع سریال در شبکه نمایش خانگی مطرح شد و برای این کار هم محمد حسین لطیفی و مهران مدیری پیش قدم شدند. حکایت مهران مدیری و مجموعه "قهوه تلخ" که امروز به حکایت بارها خوانده تبدیل شدهاست. حکایت لطیفی و مجموعه "قلب یخی" اما اندکی متفاوت است.
اثر ماندگاری که ماندگار نشد!
«اثری ماندگار از محمدسین لطیفی» این جملهای بود که از همان نخستین قسمت توزیع شده از مجموعه «قلب یخی» روی بستههای آن خودنمایی میکرد و نشان میداد لطیفی تا چه اندازه بر روی کیفیت اثر خود وسواس بهخرج داده و به حاصل آن ایمان دارد.
از مهمترین ویژگیهای قسمتهای ابتدای مجموعه هم عبور موکد از خطوط قرمز مرسوم در تولیدات تلویزیونی بهویژه در زمینه پوشش و آرایش بازیگران خانم و نیز خشونت و وحشت در برخی صحنهها بود. خروجی این ترکیب تازه داستانی بود با محوریت فراماسونری که طبیعتاً باعث شد محتوای سریال هم برای مخاطبان کشش و جذابیتی دوچندان پیدا کند.
همه چیز بهخوبی پیش میرفت تا اینکه در میانه تولید سری دوم مجموعه به ناگاه خبر رسید تهیهکننده کار بهواسطه توزیع و کپی غیرمجاز سریال در شهرستانها و نیز قرار دادن لینک دانلود آن بر روی برخی سایتها غیرمجاز ورشکست شدهاست و امکان ادامه کار وجود ندارد.
همزمان خبرهایی از اختلاف بهوجود آمده میان تهیهکننده با نویسنده، کارگردان و نیز بازیگران در رسانهها منتشر شد تا تردیدی باقی نماند که مجموعه اگر هم در فصل دوم به پایان برسد امیدی به تولید فصل سوم آن نیست.
تصور کنید داستانی چنین حساس درباره نفوذ گروههای ماسونی در ایران و نیز اقدامات عجیب و محیرالعقول این گروه در کشور به ناگاه در میانه راه نیمه تمام رها شود؛ فکر میکنید در صورت چشمپوشی از ضررهای مالی تحمیل شده به مخاطبان پیگیری که حال با داستانی نیمه تمام مواجه هستند میتوان چشم بر ضررهای فکری و اعتقادی ناشی از داستان به سرانجام نرسیده فیلم پوشاند!؟
اظهارات جالب حامد عنقا درباره توقف تولید "قلب یخی" کمتر مورد توجه قرار گرفت
جالب اینکه در این مرحله نقل قولهایی هم از نویسنده فیلمنامه اولیه منتشر شد که تعطیلی پروژه را تبدیل به معما کرد. حامد عنقا به عنوان طراح و نویسنده این مجموعه مدعی شد که ممیزی ارشاد و برخی ممانعتها در مسیر ادامه داستان مجموعه که بر پایه افشاگری علیه گروههای ماسونی بود، بیتأثیر نبودهاست. این اظهارات در تعطیلات نوروز 91 رسانهای شد، با واکنشی از سوی مسئولان ارشاد مواجه نشد و بعدها هم فراموش شد!
ادامه سریال با نویسنده، کارگردان و بازیگران تازه!
پس از توقف تولید مجموعه در پایان فصل دوم خبری از ادامه تولید نبود تا اینکه خبر رسید فصل سوم با کارگردان جدید، بازیگران متفاوت، نویسنده جدید و داستانی نو کلید خواهد خورد! برخی اخبار حتی حکایت از احتمال تغییر نام مجموعه هم داشت اما این اتفاق نیافتاد و فصل سوم با کارگردانی سامان مقدم و با حضور ترکیبی کمنظیر از بازیگران سرشناس از هدیه تهرانی و مهران مدیری گرفته تا رضا کیانیان، هانیه توسلی و رضا عطاران کلید خورد.
تهیهکننده "قلب یخی" برای فصل سوم حساب ویژهای روی سوپراستارها باز کرده بود!
همانطور که انتظار میرفت این تغییر فاز نزدیک به 180 درجهای در یک مجموعه با داستانی معین قطعاً نمیتوانست مورد استقبال واقع شود و همین هم شد؛ توزیع فصل سوم از «قلب یخی» با فضایی کاملاً متفاوت با دو فصل اول تا مجموعه هشتم ادامه پیدا کرد اما بهناگاه متوقف شد. امروز نزدیک به 3 هفته از موعد مقرر برای توزیع مجموعه نهم میگذرد و هنوز خبری از آن نیست.
برخی شنیدهها حکایت از افت تیراژ این مجموعه از یک میلیون پانصد هزار نسخه در فصل نخست به زیر 100 هزار نسخه حکایت دارد و همین بهترین گواه برای شکست کامل اقتصادی این مجموعه است. شکستی که پیشتر مجموعه «قهوه تلخ» و «ساخت ایران» هم با آن مواجه شده بودند.
این شرایط در کنار برخی گمانهزنیها درباره عدم اقبال مجموعه تازه مهران مدیری (ویلای من) در زمینه جذب مخاطب نشاندهنده صحت برخی تحلیلها درباره ناکامی صددرصدی روژه سریالسازی در شبکه نمایش خانگی است.
تحلیلی که همین چند روز قبل محمدرضا عباسیان مدیرعامل وسسه رسانههای تصویری هم برآن مهر تأیید زد و رسماً اعلام کرد: «سه سریال شبکه خانگی 50 میلیارد تومان به سینمای ما ضرر زد. تولید سریال برای شبکه نمایش خانگی یک آسیب، آفت و خیانت بود.»
منبع: مهر