رییس اتاق ایران گفت: التهابات اخیر ارزی قدرت خرید پول ملی را کاهش داد و این امر، ارزش ظاهری سایر داراییها را دوچندان ساخت، با این تفسیر افراد خاصی با ثروتهای بادآوردهای مواجه شدند.
نوزدهمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، یک شنبه صبح 29 بهمن ماه در محل این اتاق برگزار شد.
در این جلسه رئیس اتاق ایران، وحدت و انسجام و استفاده از همه ظرفیت ها برای هماهنگی فعالان اقتصادی و دولت مردان را مورد تاکید قرار داد.
«محمد نهاوندیان» رئیس اتاق ایران، با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری، یکی از اصلی ترین حقوق مردم را آرامش و امنیت روانی دانست و گفت: «در سخنان مقام معظم رهبری یک پیام مهم وجود داشت که به اساسی ترین حقوق مردم اشاره می کرد و آن حفظ آرامش و امنیت روانی برای مردم بود.»
وی تشریح کرد: «بی اخلاقی ها باید متوقف شود، این تنها به حوزه سیاست مربوط نمی شود بلکه جزء حقوق اساسی مردم جامعه به شمار می آید. لازمه قدرت برنامه ریزی برای یک مدیر اقتصادی، این است که نسبت به محیط پیرامونی خود احساس امنیت کند. نا به سامان کردن شرایط کلان اقتصادی، به آرامش و امنیت کشور لطمه وارد می کند ».
نهاوندیان فهم، علم، حلم و حکمت را چهار شرط اصلی برقراری عدالت برشمرد و افزود: «در شرایط حساس و بحرانی، ضرورت بردباری و حرکت براساس عدل و عقل، بیش از پیش احساس می شود ».
رئیس اتاق ایران در ادامه به توجه مقامات کشوری نسبت به بیانیه هیات نمایندگان اتاق ایران مبنی بر لزوم ایجاد ثبات اقتصادی برای آغاز مرحله دوم قانون هدف مندی اشاره و اعلام کرد: «این یک اصل قابل توجه است. تا زمانی که ثبات اقتصادی به منصه ظهور نرسیده است، باید از هر حرکتی که باعث بروز یک التهاب جدید در اقتصاد شود، خودداری کرد ».
وی افزود: «التهابات اخیر ارزی قدرت خرید پول ملی را کاهش داد و این امر، ارزش ظاهری سایر دارایی ها را دوچندان ساخت، با این تفسیر افراد خاصی با ثروت های بادآورده ای مواجه شدند. با این حال برخی تصمیم های ناگهانی، فضای رانت خواری را بالا برد و باعث بروز محیطی فسادآمیز شد »
رئیس اتاق ایران از شورای پول و اعتبار درخواست کرد تا در رابطه با این مسائل با سرعت بیش تری تصمیم گیری کند.
نهاوندیان در پایان سخنان خود به مسأله انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد که اتاق ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی و کانون اقتصاد کشور، باید در شرایطی که کشور وارد یک پیمان سیاسی می شود، روی کرد حساب شده ای را در این رابطه اتخاذ کند و خواست تا اعضای هیأت نمایندگان مانند آحاد جامعه حضور فعالی در انتخابات داشته باشند.
وی تاکید کرد: «اتاق به عنوان یک نهاد مدنی غیرسیاسی از کاندیدای خاصی جانب داری نخواهد کرد ولی می تواند به انتخاب آگاهانه مردم کمک کند. هم چنین به عنوان یک نهاد مشورتی، تحلیل و نقشه راهی از حوزه اقتصاد در اختیار دولت آینده و مردم قرار دهد ».
نهاوندیان در ادامه سخنان خود، به اهمیت اقدام های بین المللی اتاق ایران اشاره کرد و گفت: «اتاق به شکوفا شدن ظرفیت های مختلف تعامل اقتصادی بین المللی کمک می کند تا با دشواری کم تری از شرایط کنونی عبور کنیم. در این راستا اتاق ایران از ظرفیت های اتاق اسلامی، پیمان D8 و همکاری های 3 جانبه ترکیه، مصر و ایران استفاده می کند.