:
كمينه:۱۶.۷۹°
بیشینه:۱۸.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲

با تک فرزندی، بازهم جمعیت تا 25 سال آینده به 85 میلیون نفر می رسد

دولت اگر به فکر جمعیت و رابطه آن با توسعه و اقتصاد و اشتغال است باید اول مشکل تامین آب سالم، هوا، غذا، مسکن، شغل و... را ایجاد کندو به دنبال آن، براساس یک مکانیزم خودکار خواستار رشد جمعیت باشد زیرا هر چه امکانات، افزایش یابد خود خانواده ها فرزندان را افزایش می دهند. / آیا دولت برای جمعیت فعلی به اندازه کافی توانمند هست که می خواهد جمعیت را به بالای 100 میلیون برساند؟
کد خبر: ۶۶۰۵
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۱ - ۲۳:۲۷
خبراقتصادی: با وجودی که مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیت و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرده که تک ‌فرزندی، جمعیت کشور را تا سال ۱۴۱۵ در مرز ۸۵ میلیون نفر متوقف می‌کند، اما باید توجه داشت که همه خانواده ها تک فرزند نیستند و هنوز خانواده های پر جمعیت، دو فرزند وسه فرزند و چهار فرزند در کشور زیاد داریم.







براین اساس،  حداقل تا سال 1415 جمعیت کشور همچنان رو به رشد خواهد بود و برای جمعیت 85 میلیون نفری نیز باید برنامه ریزی کرد و در شرایطی که ایران کشوری خشک و کم آب محسوب می شود و در سال جاری نیز شاهد بارش کم هستیم، لازم است که دولت خود را برای تامین شغل و معیشت  و برنامه ریزی برای عمران و توسعه امکانات کشور از قبیل بیمه تامین اجتماعی و... آماده کند ونگران رشد کم جمعیت نباشد. زیرا برای همین 85 میلیون نفر نیز باید شغل و درآمد و آینده و امکانات ایجاد شود.
در اقلیمی مانند ایران، جمعیت نمی تواند رشد زیاد داشته باشد و خشک بودن و کم آب بودن، آلودگی هوای شهرها، خالی شدن روستاها، و نبود زیرساخت های جاده ای، سد و منابع آب، مشکلات مسکن، شغل و... نکاتی است که باید به آن توجه شود.
به عبارت دیگر، دولت براساس یک مکانیزم خودکار باید خواستار رشد جمعیت و تعادل جمعیت با امکانات باشد زیرا هر چه امکانات، درآمد، امید به زندگی و آینده، شغل، رفاه، احساس تعلق و آرامش و... افزایش یابد خود خانواده ها برای آن که فرزندان آنها تنها نباشد به سمت دو یا سه فرزند خواهند رقت
اما وقتی مشکلات مالی، اخلاقی، اعتماد، احساس تعلق اجتماعی، مسائل اقتصادی و.... آماده نیست، در نتیجه هر خانواده ای سعی می کند که خوشبختی و آینده فرزند خود را تامین کند.

هزینه بزرگ کردن و پرورش کودکان نسبت به گذشته افزایش یافته و پول بیشتری برای ازدواج، مسکن و ازدواج وشغل و تحصیل و... لازم است تا یک فرزند بتواند در جامعه احساس تعلق کند.

امروز با گذشته متفاوت است و به راحتی نمی توان خوشبختی فرزندان را تامین کرد.

دولت اگر به فکر جمعیت و رابطه آن با توسعه و اقتصاد و اشتغال است باید اول مشکل تامین آب سالم، هوا، غذا، مسکن، شغل و... را ایجاد کندو به دنبال آن، براساس یک مکانیزم خودکار  خواستار رشد جمعیت  باشد زیرا هر چه امکانات، افزایش یابد خود خانواده ها فرزندان را افزایش می دهند. / آیا دولت برای جمعیت فعلی به اندازه کافی توانمند هست که می خواهد جمعیت را به بالای 100 میلیون برساند؟

علی‌اکبر محزون مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیت و مهاجرت سازمان ثبت احوال در گفت‌وگو با  فارس، درباره پیش‌بینی دو سناریوی جمعیتی در کشور اظهار داشت: بررسی تک‌فرزندی و کاهش نرخ باروری به زیر دو از برنامه‌هایی است که سازمان ثبت‌احوال برای سالهای آینده با استفاده از نرم‌افزارهای مربوطه پیش‌بینی کرده است.

وی ادامه داد: اگر تک‌فرزندی رواج پیدا کند تا پایان 1410 تا 1415 با جمعیتی حداکثر 85 میلیون نفر مواجه خواهیم شد و بعد از آن جمعیت کاهش می‌یابد و هرم جمعیتی معکوس می‌شود.

محزون درباره کاهش نرخ باروری در کشور بیان داشت: در حال حاضر نرخ باروری در کشور زیر 2 و سطح جانشینی بین 1.7 است و تا پایان سال 1420 جمعیت کشور با این روند بین 88 تا 90 میلیون نفر می‌رسد و پس از این دوره شاهد کاهش جمعیت در سالهای بعد هستیم.

مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور افزود: اگر برنامه‌ریزی صحیح صورت بگیرد و مقداری بالاتر از سطح جانشینی که 2.1 است هدف‌گذاری کنیم و در سال 1430 نرخ باروری به 2.5 برسد و به ازای هر خانواده 2 تا 3 فرزند داشته باشیم. جمعیت بیشتر به طور معادل 98 میلیون نفر خواهد شد و ترکیب جمعیتی متعادل‌تری خواهیم داشت.