6 راهکار برای عبور در این شرایط تحریم به روش تهاتر کالا و خدمات در مقابل نفت توسط رئیس اسبق گمرک ایران ارائه شده که قابل توجه است...
خبراقتصادی: با تحریم های جدید که از 18 بهمن 91 یا 6 فوریه 2013، شروع شده سیر جدیدی از تحریمها علیه ایران اعمال شدکه باید راهکاری برای آن ارائه شود.
اما 6 راهکار برای عبور در این شرایط تحریم به روش تهاتر کالا و خدمات در مقابل نفت توسط رئیس اسبق گمرک ایران ارائه شده که قابل توجه است
1.تهاتر که باعث میشود، بدانیم اگر نفت ما را خریدند پول آن به کشور باز میگردد و دیگر نگران باقیمانده حساب و انتقال پول نیستیم و نکته مهم دیگر در رابطه با تهاتر این است که تجارت خارجی ما دوباره شکل متنوعی به خود میگیرد.
تهاتر بین دو کشور یکی از روشها است که در آن یک حساب توسط نظام بانکی دو کشور افتتاح میشود و در آن با تعیین میزان خرید سالانه نفت و محاسبه آن، مبادلات انجام میشود و بهره آن هم بین دو کشور قسمت میشود.
در سالهای قبل از انقلاب با اقمار شوروی و بعد از انقلاب هم با کشور ترکیه از روش تهاتر استفاده میکردیم و کالاهای زیادی از گندم گرفته تا ماشین آلات موردنیاز پتروشیمیها و صنایع هم از این طریق تامین میشده است.
2.باید بخش خصوصی بتواند نفت بفروشد به این صورت که در قبال خرید کالا، فروشنده نفت دریافت کند. مسئولان بازرگانی خارجی کشور این کار را انجام دادهاند و تجربه و تخصص لازم را هم برای این کار دارند.
3.پیش از این یک کمیته BTC وجود داشت که فروشنده کالا به ایران یک خریدار نفت معرفی میکرد و این خریدار، نفت را به جای کالایی که فروخته دریافت میکرد.
4.راهاندازی اتحادیه پایاپای آسیایی (ACU) که قبل از انقلاب هم در کشور فعال بوده که متشکل از کشورهای ایران، پاکستان، هند و بنگلادش است که میتوانند وارد تهاتر کالا شوند.
5.در فازهای مختلف پارس جنوبی مکانیزم بیع متقابل (یک قرارداد دوجانبهاست. حقوق و تعهدات مربوط به فروش تجهیزات- تکنولوژی در قرارداد اولیه و تعهدات مربوط به فروش محصول به دست آمده ناشی از بکارگیری تجهیزات مذکور، در قرارداد بیع متقابل درج میگردد و طرفین معامله به ترتیب نقش فروشنده و خریدار را بر عهده دارند) به کار گرفته شده است و میتواند ظرفیتهای خالی را وارد چرخه استفاده کند.
6.برون سپاری (به واگذاری انجام فرآیندهایا فعالیت های داخلی یک کسب و کار به یک تأمین کننده خارجی تحت قرارداد مشخص اطلاق می شود) هم نوع دیگری از تهاتر است که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، برای مثال حیدرآباد هند سالانه 500 میلیون دلار از راه برونسپاری درآمد کسب میکند.