:
كمينه:۲۰.۴°
بیشینه:۲۰.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۹
مدیرعامل بانک کشاورزی خبرداد:

تسویه طلب گندم کاران تا پایان شهریور، رشد 16 درصدی وصول مطالبات بانک کشاورزی

مدیرعامل بانک کشاورزی از رشد 16 درصدی وصول مطالبات این بانک به واسطه تعامل با بدهکاران خبر داد و گفت: بانک کشاورزی برای وصول مطالبات خود با ایجاد تعامل با بدهکاران، آنان را به بازپرداخت بدهی تشویق کرده است.
کد خبر: ۶۱۶۷۰
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۹

خبر اقتصادی - مرتضی شهیدزاده، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی در نشستی با خبرنگاران به ارائه گزارش عملکرد این بانک پرداخته و گفت: بانک کشاورزی برای وصول مطالبات خود با ایجاد تعامل با بدهکاران، آنان را به بازپرداخت بدهی تشویق کرده است.
وی خاطر نشان ساخت: در همین رابطه از سال 91 تا سال 93 مبلغ 16 هزار میلیارد ریال از مطالبات معوق این بانک بخشوده شده و بانک با این اقدام سعی در حمایت از بخش کشاورزی و احیاء تولید در این بخش کرده است.
شهید زاده در باره نرخ ترجیحی سود تسهیلات اعطائی به کشاورزان گفت: طبق دستور بانک مرکزی تسهیلات با نرخ سودی که در شورای پول و اعتبار تعیین می شود، توسط بانک کشاورزی ارائه خواهد شد.

مدیرعامل بانک کشاورزی همچنین ادامه داد: این نرخ سود برای بخش کشاورزی 14 درصد و برای مناطق محروم کشور 10 درصد است و نرخ های ترجیحی نیز مربوط به صندوق توسعه ملی می شود.
مدیر عامل بانک کشاورزی اعلام کرد که تا پایان شهریور ماه همه طلب گندم کاران تسویه خواهد شد.
مرتضی شهیدزاده با بیان اینکه تا امروز 7 میلیون و 950 هزار تن گندم از گندم کاران سراسر کشور خریداری شده است، گفت: ارزش این محصولات 9 هزار و 300 میلیارد تومان برآورد می‌شود.
به گفته او، تاکنون 8 هزارو 400 میلیارد تومان از این مبلغ پرداخت شده و مابقی آن نیز تا پایان شهریور پرداخت می‌شود.
شهیدزاده تاکید کرد: پیش از اینکه خرید تضمینی گندم بر عهده بانک دیگری بود، پرداخت مطالبات گندم کاران تا اواخر آبان‌ماه نیز به طول می‌انجامید اما با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی امسال این زمان کوتاه خواهد شد.
وی همچنین با بیان اینکه بانک کشاورزی هزار و 907 شعبه در سراسر کشور دارد، گفت: یکی از افتخارات ما این است که توانسته‌ایم منابع جمع‌آوری شده از مناطق شهری را برای توسعه کشاورزی در روستاها هزینه کنیم.
مدیرعامل بانک کشاورزی با اشاره به اینکه این بانک بیش از 90 درصد منابع خود را به بخش کشاورزی اختصاص داده است،اظهار کرد: قرض‌الحسنه ویژه کشاورزی که در دولت گذشته تعطیل شده بود دوباره با همکاری بانک مرکزی فعال شده و به کشاورزان و فعالان این بخش کمک‌های ویژه خواهد کرد.
وی به همکاری جدی بانک کشاورزی با صندوق توسعه ملی نیز اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 94/5 درصد منابع تخصیص یافته از سوی صندوق توسعه ملی به بانک کشاورزی به قرارداد منتهی شده است که این عدد تا سه برابر بیش از رقمی است که در دولت گذشته محقق می‌شد.
شهیدزاده همچنین از مساعدت دولت برای افزایش سرمایه این بانک خبر داد و خاطر نشان کرد: قرار است تا پایان سال 20 هزار میلیارد ریال به سرمایه این بانک افزوده شود.
شهیدزاده با بیان این مطلب که  بانک کشاورزی در سال‌های ۸۲ تا ۸۴ در سه سال متوالی برترین بانک در ایران شناخته شده، افزود: این بانک ملاک های حرفه ای بودن یک بانک را داشته و در جذب اعتبارات صندوق توسعه ملی برترین بانک بودیم.

مدیرعامل بانک کشاورزی تصریح کرد: سود ده بودن بانک کشاورزی متناسب با قوانین حاکم بر بانک هاست و اگر قرار بر سود ده بودن باشد، این پتانسیل در بانک کشاورزی وجود داشته و دولت از ما سود نمی خواهد و در صورتی هم که سود بخواهند ما می‌توانیم رو به بانکداری تجاری بیاوریم و از این راه رقم قابل توجهی را به عنوان سود شناسایی کنیم.
شهیدزاده دررابطه با‌ اضافه برداشت بانک کشاورزی و بدهکار بودن این بانک به بانک مرکزی، تصریح کرد: خط اعتباری بانک مرکزی به دلیل اعمال نرخ‌های دستوری در گذشته دچار نوساناتی شد و این امر منجر به این شد که بانک کشاورزی برای منابع مالی خود اضافه برداشت داشته باشد.


شهیدزاده با اشاره به اینکه اضافه برداشت‌های بانک کشاورزی از بانک مرکزی به ۱۱ هزار میلیارد تومان رسیده بود، گفت: تلاش می‌کنیم نه تنها روند اضافه برداشت را کاهش دهیم، بلکه روند آن را متوقف کنیم کمااینکه این اضافه برداشت اکنون به رقم ۶ هزار و ۹۰۰میلیارد تومان کاهش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه اضافه برداشت‌ها طی یکسال به وجود نیامده و یک ساله از بین نخواهد رفت، تصریح کرد: علاوه بر این اضافه برداشت، دولت نیز به بانک کشاورزی بدهکار است و تمهیداتی اندیشیده شده که دولت نیز بدهی خود را به بانک تسویه کند و با روند جذب منابع توسط بانک کشاورزی اضافه برداشت‌ها کمتر از قبل شود.
وی در مورد برنامه‌های بانک کشاورزی برای شرایط پساتحریم خاطر نشان کرد: تلاش می‌کنیم ابزارهای جدیدی در پساتحریم برای توسعه خدمات بانکی در شعب طراحی و مورد بهره‌برداری قرار دهیم و در سال گذشته ۳میلیون دلار گشایش اعتبار اسنادی و ۲/۳ میلیون ریال نیز حواله ارزی برای واردات کالا داشتیم.
وي از تامین مالی ۲۸۰هزارمیلیاردریالی اعتبارات بخش کشاورزی خبرداد و این نکته را عنوان کرد که تلاش بانک کشاورزی براین است که توان بازارسرمایه برای توسعه بخش کشاورزی به کارگرفته شود همچنین سیستم ارزی صندوق توسعه ملی برای توسعه صنعت کشاورزی به کارگرفته شود.
مدیرعامل بانک کشاورزی همچنین از تسویه طلب گندمکاران تا آخر این ماه خبرداد و گفت: بانک کشاورزی با حضور فعال در اجرای طرح محموری خرید گندم در سال ۹۳ و ادامه آن در سال ۹۴ بیش از ۷۰۰ میلیون تن گندم به قیمت ۹۳۰۰ میلیاردتومان خریداری کرده که از این حجم خریداری شده تا کنون ۸۴۰۰ میلیارتومان به کشاورزان پرداخت شده است و تلاش بر این است که تا پایان شهریورماه مانده طلب گندمکاران نیز پرداخت شود.
وی ضمن اشاره به استراتژی بانک کشاورزی بر مبنای برنامه‌ریزی درست اقتصادی برای پیشرفت اقتصادی خبر از راه‌اندازی مجدد تسهیلات قرض‌الحسنه ویژه کشاورزان داد و اعلام کرد: از سال ۸۴ به بعد این تسهیلات متوقف شده بود و فقط تسهیلات  قرض‌الحسنه عمومی در این بانک وجود داشت که در حال حاضر تسهیلا قرض‌الحسنه ویژه کشاورزان نیز برای حمایت از تولید و تولیدکننده اعطا می‌شود.
شهیدزاده با اعلام این نکته که ۹۰درصد منابع برای تسهیلات به بخش کشاورزی اختصاص دارد،اظهارداشت: با کمک فعالانه صندوق توسعه ملی بیشترین مبلغ برای کمک به بخش کشاورزی و تسهیلات دهی به این بخش تخصیص یافته است.
مدیرعامل بانک کشاورزی در خصوص حجم تسهیلات اعطایی تاکید کرد: این بانک سال گذشته حدود ۲۵۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرد که ۹۶ درصد آن وام‌های زیر ۵۰ میلیون تومان بود.