این کشورها ظاهرا به وعده های عربستان برای تامین انرژی و تامین مواد اولیه و فلزات و... اعتقاد ندارند و نگران گران شدن مواد اولیه ونفت در شرایطی هستند که رشد اقتصادی کم است و بیکاری و مشکلات معیشتی مردم رو به افزایش است.
آنها معتقدند که ظرفیت مازاد در اوپک و عربستان وجود ندارد و بسیاری مشکلات باعث می شود که فشار بر اقتصاد جهان افزایش یابد.
روزنامه آمریکایی شیکاگو تریبیون با اشاره به زیان ۱۴۰ میلیارد دلاری اقتصاد آمریکا با افزایش قیمت بنزین به میزان یک دلار در هر گالن نوشت سیاست تحریم صادرات نفت ایران و به دنبال آن افزایش قیمت جهانی نفت روند احیای اقتصاد آمریکا را به خطر انداخته است.
کارشناس ارشد انرژی آمریکا؛ جان هاف مایستر در مصاحبه اختصاصی با پایگاه اینترنتی نفت نت تاکید کرد روند صعودی قیمت بنزین در آمریکا طی ماههای آینده نیز ادامه خواهد یافت و به نظر من قیمت هر گالن بنزین تا تابستان آینده به بیش از پنج دلار خواهد رسید.
فیل فلین، تحلیلگر بازار نفت گفت: «ما شاهد خرید همراه با نگرانی و اضطراب در اروپا و آسیا هستیم، زیرا آنها کاملا متقاعد شده اند که دیگر قادر نخواهند بود نفت ایران را بخرند و همچنین نوعی نگرانی در مورد تداوم ترانزیت نفت از تنگه هرمز وجود دارد.» وی افزود: «به روشنی مشخص است که سایر عوامل همچون موضوع یونان نیز در این مسئله دخیلند. اما در پایان روز، حقیقتا این ریسک موضوع ایران است که بیش از همه قیمت ها را افزایش می دهد.»
به گفته فلین، اگر ایران، تسلیم فشارهای غرب شده و در مورد برنامه هسته ای خود کوتاه بیاید، احتمالا بهای نفت سقوط خواهد کرد. اما «در صورتی که ایران کوتاه نیاید، اتفاقات دیگری خواهد افتاد.»
کمتر کسی اعتقاد واقعی به ظرفیت مازاد تولید اوپک دارد
موسسه تحقیقاتی سیتیزن انرژی در تازه ترین گزارش خود پیش بینی کرد قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال طی شش ماه آینده به 130 دلار خواهد رسید.
جان هاف مایستر رییس این موسسه تحقیقات انرژی در مصاحبه اختصاصی با شبکه سی ان بی سی تاکید کرد ادامه روند صعودی تقاضای انرژی در آسیا تاثیر زیادی در افزایش قیمت نفت خواهد داشت و این مساله ربطی به تقاضای انرژی کشورهای صنعتی و توسعه یافته نخواهد داشت .
وی افزود علت اصلی افزایش قیمت نفت این است که میزان عرضه جهانی انرژی متناسب با رشد تقاضا افزایش نخواهد داشت .
مایستر در ادامه گفت گرچه تولید و عرضه نفت و گاز آمریکا طی ماههای اخیر افزایش داشته است ولی این مساله نمی تواند موجب کاهش قیمت نفت شود .
وی در ادامه ضمن زیر سوال بردن ظرفیت مازاد تولید نفت اوپک گفت در بازار جهانی انرژی کمتر کسی اعتقاد واقعی به ظرفیت مازاد تولید اوپک دارد. به نظر می رسد در واقعیت چنین مساله ای وجود ندارد .
رییس موسسه تحقیقاتی سیتیزن انرژی در خصوص تاثیرات منفی افزایش قیمت نفت بر کشورهای غربی گفت بی شک افزایش قیمت نفت تاثیر زیادی بر افزایش قیمت بنزین و سایر فراورده های نفتی در کشورهای غربی و توسعه یافته خواهد داشت و این مساله فشار مالی زیادی را بر مردم وارد می کند .
افزایش قیمت هر گالن بنزین در آمریکا تا تابستان آینده به بیش از پنج دلار
افزایش قیمت بنزین تاثیر منفی زیادی بر بودجه خانوارهای آمریکایی خواهد داشت و این مساله موجب کاهش هزینه های مصرفی و در نتیجه کاهش رشد اقتصادی آمریکا خواهد شد.
با نزدیک شدن به فصل آغاز مسافرتهای
تابستانی در آمریکا و رشد فزاینده تقاضای انرژی قیمت بنزین در این کشور افزایش
خواهد یافت .
زیان ۱۴۰ میلیارد دلاری اقتصاد آمریکا با افزایش قیمت بنزین
روزنامه آمریکایی شیکاگو تریبیون نیز با اشاره به زیان ۱۴۰ میلیارد دلاری اقتصاد آمریکا با افزایش قیمت بنزین به میزان یک دلار در هر گالن نوشت سیاست تحریم صادرات نفت ایران و به دنبال آن افزایش قیمت جهانی نفت روند احیای اقتصاد آمریکا را به خطر انداخته است.
شیکاگو تریبیون طی گزارشی نوشت افزایش بهای سوخت در آمریکا به دلیل افزایش تنش ها بین ایران و غرب، مردم آمریکا را با مشکلات فراوانی مواجه کرده است.
یک کارشناس امریکایی در همین زمینه گفت:« باید بنشینیم و دعا کنیم تا معجزه ای رخ دهد و ایران از تصمیم تحریک آمیز خود منصرف شود. آنوقت ما می توانیم شاهد کاهش قیمت ها باشیم و به جای 4 دلار، هر گالن بنزین را 3 دلار بخریم».
خرید همراه با نگرانی و اضطراب در اروپا و آسیا
فیل فلین، تحلیلگر بازار نفت گفت: «ما شاهد خرید همراه با نگرانی و اضطراب در اروپا و آسیا هستیم، زیرا آنها کاملا متقاعد شده اند که دیگر قادر نخواهند بود نفت ایران را بخرند و همچنین نوعی نگرانی در مورد تداوم ترانزیت نفت از تنگه هرمز وجود دارد.» وی افزود: «به روشنی مشخص است که سایر عوامل همچون موضوع یونان نیز در این مسئله دخیلند. اما در پایان روز، حقیقتا این ریسک موضوع ایران است که بیش از همه قیمت ها را افزایش می دهد.»
به گفته فلین، اگر ایران، تسلیم فشارهای غرب شده و در مورد برنامه هسته ای خود کوتاه بیاید، احتمالا بهای نفت سقوط خواهد کرد. اما «در صورتی که ایران کوتاه نیاید، اتفاقات دیگری خواهد افتاد.»
وی افزود: «مردم قبلا بهای 4 دلار برای هر گالن بنزین را در جریان بحران اقتصادی در سال 2008 تجربه کرده اند. به همین دلیل این مسئله آنها را چندان شوکه نکرده است... اما وقتی قیمت ها بیش از این بالاتر برود، آنوقت مردم کاری را انجام خواهند داد که تا کنون انجام نداده اند و این زمانی است که شما شاهد بروز مشکلات اقتصادی به صورت کلی خواهید بود.»
همیلتون گفت، کاهش بیکاری و بهبود وضعیت کسب و کار به پرداخت بهای بنزین 4 دلاری کمک می کند. مردم آمریکا سالانه حدود 140 میلیارد گالن سوخت مصرف می کنند که افزایش یک دلاری در هر گالن، برابر با 140 میلیارد دلار ( اندکی کمتر از یک درصد تولید ناخالص داخلی آمریکا) است که به جای اینکه صرف خرید سایر کالا ها و خدمات شود، صرف خرید بنزین می شود. در نتیجه میزان خرید کالاهایی مانند اتومبیل و وسائل برقی و غیره کاهش می یابد و کاهش تقاضا نیز مجددا موجب افزایش بیکاری می شود.
فلین افزود: «اگر در فصل تابستان قیمت ها به 5 دلار برسد، که احتمال آن هم زیاد است، وضعیت بسیار سخت تر خواهد شد. آنوقت تنها باید بنشینیم و دعا کنیم تا معجزه ای رخ دهد و ایران از تصمیم خود منصرف شود تا ما بتوانیم شاهد کاهش قیمت ها باشیم و به جای 4 دلار، هر گالن بنزین را 3 دلار بخریم.»
نامه دوازده رهبر اروپایی به اتحادیه اروپا درباره بحران اقتصادی
در ادامه واکنشها به تحریم های نفتی صورت گرفته از سوی ایران و وضعیت بد اقتصادی اتهادیه اروپا، رهبران 12 کشور اروپایی از جمله انگلیس و اسپانیا نیز با ارسال نامه ای سرگشاده به مقامهای اتحادیه اروپا خواهان تلاش برای افزایش مجدد رشد اقتصادی این قاره شدند. دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای اسپانیایی خود در لندن تاکید کرد ما در این نامه خواهان تکمیل طرح بازار مشترک در زمینه انرژی و خدمات در اروپا هستیم.
وی تصریح کرد ما می خواهیم مطمئن شویم که در زمینه ارتقای نوآوری کمک به رشد اقتصادی از طریق تسهیل بوروکراسی و امضای قراردادهای تجاری با کشورهایی که سریع ترین رشد اقتصادی را دارند درست عمل می کنیم.
بر این اساس ماریانو راخوی نخست وزیر اسپانیا هم با اشاره به کهنه شدن قوانین اروپا گفت این قوانین مربوط به 30 سال پیش هستند. ما در جهانی زندگی می کنیم که رو به تکامل است و نباید همچنان قوانین قبلی را اجرا کنیم.
تصمیم احتمالی چین، هند و ژاپن برای کاهش 10 درصدی خرید نفت ایران
علی رغم تمام مشکلاتی که کشورهای مختلف صنعتی با آن رو برو هستند و واکنشهای شدید اقتصاد اروپا و آمریکا و دریگر کشورهای رویترز با انتشار خبری سایبری! و برای مقابله با تاثیر سیاستهای ایران در قبال برخی کشورهای اروپایی به نقل از منابع آگاه نوشت: چین و هند و ژاپن تصمیم گرفته اند خرید نفت از ایران را تا حدود 10 درصد کاهش دهند تا از مجازات های آمریکا اجتناب کنند و دو مقام دولتی ژاپن هم اعلام کرده اند مشغول مذاکره با آمریکا هستند تا خرید نفت از ایران را به حدی برسانند که آمریکا اجازه عبور از تحریم ها را به آن ها بدهد.
به گزارش روزنامه یومیوری آمریکا در حال مذاکره با توکیو است تا اگر ژاپن 11 درصد از خرید نفت از ایران را کاهش دهد به توکیو اجازه دهد از برخی موانع تحریمی ایجاد شده معاف شود .
بر اساس این گزارش دو منبع دولتی هند نیز اعلام کردند دولت این کشور در تلاش است واردات نفت از ایران را 10 درصد کاهش دهد. هند پیش از این اعلام کرده بود تحریم های یکجانبه آمریکا را اجرا نخواهد کرد.
بر این اساس مقامهای ارشد شرکت یونیپک چین هم اعلام کردند کاهش خرید 10 تا 20 درصدی در قراردادهای سال جاری میلادی خود با ایران را لحاظ کرده اند. با توجه به تصمیم شرکت ژوهای ژنرونگ که اصلی ترین خریدار نفت ایران است می توان گفت چین تا حدود 14 درصد واردات نفت خود از ایران را کاهش خواهد داد.
این گزارش حاکی است بازار بورس نفت سنگاپور هم اعلام کرد میزان فروش نفت از ایران در ماه مارس به پایین ترین حد خود در شش ماه گذشته خواهد رسید.
یک مقام دولتی آمریکا نیز در مصاحبه با رویترز گفت خیلی از کشورها پیشنهاد داده اند به نوعی با آنها وارد معامله شویم و اجازه دهیم در صورتی که روابط خود با ایران را کاهش دهند از برخی از تحریم ها معاف شوند. ما در حال حاضر فقط برخی از موارد را دنبال کرده و در مورد آن گفتگو می کنیم و چون هنوز هیچ نتیجه ای حاصل نشده نمی توانیم خبری از آن منتشر کنیم.
ژاپن توافق با آمریکا را تکذیب کرد
اخبار فوق در حالی منتشر میشود که کشورها و شرکتهای مختلف پالایشگاهی و نفتی به ترتیب یا در حال تکذیب اخبار کاهش واردات نفت از ایران هستند و آمریکا را تحت فشار قرار می دهند تا آنها را از اعمال تحریمها معذور بدار و یا سعی می کنند هر گونه ارتباط شرکتهای نفتی خود را با شرکتهای نفتی انگلیسی و فرانسوی که از سوی ایران مورد تحریم قرار گرفته اند را تکذیب کنند.
به طور مثال فقط طی امروز دبیر رسانه ای کابینه ژاپن در گفتگو با رویترز تاکید کرد دولت ژاپن هیچ توافقی با آمریکا برای کاهش 11 درصدی واردات نفت از ایران نداشته است و این خبر کذب است .
بر اساس این گزارش فودزیمورا در نشست خبری تصریح کرد در مذاکرات ژاپن و آمریکا در خصوص تحولات خاور میانه مثبت و موفق بوده است ولی توکیو و واشنگتن هیچ توافقی در خصوص کاهش واردات نفت ژاپن از ایران نداشته اند.
همچنین روز گذشته کمپانی " شواشل" ژاپن اعلام کرد که این شرکت از شرکت رویال داچ شل جدا است! و هیچگونه وابستگی به آن ندارد. کمپانی ژاپنی Showa شل که یکی از کمپانی های وابسته به گروه کمپانی های نفتی انگلیسی ـ هلندی رویال داچ شل است، روز گذشته اعلام کرد که این شرکت هیچگونه وابستگی! به کمپانی رویال داچ شل انگلستان ندارد و قرار داد نفتی این شرکت با شرکت ملی نفت ایران یک قرارداد مستقل از قرار داد شرکت ملی نفت ایران با کمپانی انگلیسی ـ هلندی رویال داچ شل می باشد.
ادعای فوق در حالی صورت گرفته که بررسیهای وب سایت کمپانی نفتی " شواشل" وابستگی و زیر مجموعه بودن این شرکت ژاپنی به گروه کمپانی های نفتی انگلیسی ـ هلندی رویال داچ شل را کاملاً محرز می کند و تمامی اسناد و مدارک نشان دهنده آن است که این شرکت ژاپنی با سرمایه گذاری و سهام کمپانی رویال داچ شل تاسیس و بوجود آمده است.