عامل توسعه خوشه صنعتی فرش دستبافت خراسانشمالی گفت: بیشتر مردم استان از توان مالی پایینی برخوردار هستند و بیشتر آنها توان خرید فرش دستبافت ندارند.
خبر اقتصادی - رضا تازیکی اظهار کرد: توسعه و حل مشکلات فرش دستبافت استان نیازمند ایجاد زیرساخت است، نه تبلیغات.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: 670 میلیون ریال اعتبار طی سال گذشته در حوزه فرش به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اختصاص یافت اما این اعتبارات صرف تبلیغات و برگزاری جشنواره فروش فرش شد و این در حالیست که بیشتر مردم استان از توان مالی پایینی برخوردار هستند و بیشتر آنها توان خرید فرش دستبافت ندارند. از سوی دیگر مقداری از این اعتبار صرف آموزش بافندگان شد اما تا زمانی که مربی حرفهای و آموزش دیده وجود نداشته باشد چه کسی میخواهد به بافندگان آموزش دهد.
تازیکی با اشاره به وجود طوایف مختلف در استان و بافت فرشهای متنوعی همچون فرش کردی، ترکمنی و دو رویه تمام ابریشم دویدوخ، افزود: متاسفانه این صنعت و هنر درست مورد حمایت مردم و مسئولان قرار نمیگیرد.
وی با بیان اینکه تولید فرش در استان میتواند بیشترین اشتغالزایی را به خود اختصاص دهد، ادامه داد: اختلاف سلیقه در بین مردم و در بین مسئولان موجب شده تا این صنعت با مشکلات متعددی مواجه باشد. اولین شهرک تخصصی فرش دستبافت در استان راهاندازی شد اما مورد حمایت مسئولان قرار نگرفت.
عامل توسعه خوشه صنعتی فرش دستبافت خراسانشمالی با اشاره به اینکه خوشه صنعتی فرش دستبافت از سه؟؟؟؟ گذشته در این استان شکل گرفت و تاکنون با وجود کمبود اعتبارات رشد زیادی داشته است، گفت: پتانسیل تولید فرش دستبافت در استان بیش از این و نیازمند حمایت جدی مردم و مسئولان است.
تازیکی با بیان اینکه در گذشته فرشهایی که در این استان بافته میشد با طرح و نقش سایر استانها بود، افزود: هم اکنون طرح و نقش فرش دستبافت استان آماده شده است و در حال بافت است. طرح و نقش فرش دستبافت استان ترکیبی از فرش تبریز و کردی است که در آن 20 نمونه طرح و نقش خاص طراحی شده است. در این طرحها، نقشهایی از گیاهان دارویی استان، اقلیم و بناهای تاریخی ترسیم شده است.