پس از هشت سال تاخیر، عملیات ساخت فاز نخست آلومینیوم جنوب همزمان با سفر رییس جمهوری به استان فارس در هفته جاری، با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن آلومینیوم آغاز می شود.
خبر اقتصادی - تاریخ تولید آلومینیوم در ایران به سال 1342 برمیگردد که در آن زمان با تاسیس شرکت ایرالکو در اراک امکان تولید آلومینیوم با ظرفیت ۴۵ هزار تن در سال به وجود آمد و بعد از آن چند واحد تولیدی دیگری نیز در این حوزه شروع به کار کردند؛ تا جایی که اکنون ظرفیت تولید آلومینیوم به ۳۰۰ هزار تن در سال رسیده است.
به گزارش ایسنا، با توجه به رویکرد جهان به آلومینیوم، میتوان گفت که این میزان تولید پاسخگوی نیاز فعلی و آتی کشور نیست. علاوه بر این در سالهای گذشته نیز این صنعت همانند دیگر صنایع کشور از شرایط رکود حاکم بر تولید بینصیب نماند و با کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش دستوپنجه نرم کرده است.
البته دولت یازدهم برای خروج تولید از رکود برنامههای مختلف و بستههای پیشنهادی ارائه و تلاش کرد که در این راستا برخی از این برنامهها به ثمر نشست تا جاییکه اکنون پس از کش و قوسهای فراوان همزمان با سفر رییس جمهوری به استان فارس در هفته جاری، عملیات ساخت فاز نخست مجتمع آلومینیوم جنوب انجام می شود.
براساس اعلام ایمیدرو پروژه آلومینیوم جنوب یکی از طرحهای کلیدی در حال اجرای این سازمان بوده که به دلیل تاخیر در تامین پیش پرداخت فاینانس از سوی شرکا، این طرح با هشت سال تاخیر روبرو بوده است.
طرح آلومینیوم جنوب با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن با مشارکت ۴۹ درصدی ایمیدرو و ۵۱ درصدی گروه سرمایه گذاری غدیر در منطقه ویژه صنایع انرژیبر لامرد اجرا خواهد شد.
مزیت احداث واحد آلومینیوم جنوب در منطقه لامرد، دسترسی به منابع انرژی و نزدیکی به آبراههای بین المللی در خلیج فارس است. علاوه بر این با راه اندازی این طرح فرصت های شغلی فراوانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم به ویژه برای اهالی بومی در منطقه ایجاد خواهد شد.
شهرستان لامرد با 4035 کیلومتر مربع مساحت در جنوبی ترین نقطه استان فارس واقع شده که از شمال به شهرستان لارستان، از جنوب و شرق با استان هرمزگان و از جنوب و غرب با شهرستان مهر و استان بوشهر همسایه است.
به گزارش ایسنا، در افق ۱۴۰۴ میزان ظرفیت تولید آلومینیوم کشور یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن پیش بینی شده که با توجه به سیاستهای درنظر گرفته شده انتظار میرود این رقم تحقق پیدا کند.