وی، در زمانی که معاون وزیر اقتصاد بود و همچنین سال گذشته و قبل از تحریم های بانکی، نسبت به پیش بینی وضعیت ارزی و نوسانات نرخ ارز، هشدارهایی داده بود اما به عقیده برخی ناظران بازار پول و بانک، این هشدارها به مذاق عده ای از فعالان سیستم بانکی و برخی مسوولان، خوش نیامده است و با دیدگاه های مستخدمین حسینی مخالف بودند.
خبراقتصادی: حیدر مستخدمین حسینی مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری توسعه که رئیس کانون بانک های خصوصی را نیز عهده دار است، از سمت مدیرعاملی این موسسه استعفا کرد.
وی در مصاحبه ای اعلام کرده که با رفتن وی، موسسه توسعه بانک خواهد شد
پیش از این نیز مستخدمین حسینی از مدیرعاملی موسسه مالی و اعتباری توسعه استعفا کرده بود اما هیات مدیره این موسسه موافقت نکرده بود اما این بار به نظر می رسد با این استعفا موافقت شود.
مستخدمین حسینی، سال ها معاون وزیر اقتصاد بوده و فردی با سابقه در امور بانکی و اقتصادی کشور محسوب می شود.
وی، در زمانی که معاون وزیر اقتصاد بود و همچنین سال گذشته و قبل از تحریم های بانکی، نسبت به پیش بینی وضعیت ارزی و نوسانات نرخ ارز، هشدارهایی داده بود اما به عقیده برخی ناظران بازار پول و بانک، این هشدارها به مذاق عده ای از فعالان سیستم بانکی و برخی مسوولان، خوش نیامده است و با دیدگاه های مستخدمین حسینی مخالف بودند.
در نهایت، مستخدمین حسینی، درخواست استعفا و کناره گیری از موسسه مالی و اعتباری توسعه را داشت که با مخالفت هیات مدیره این موسسه همراه شد. در نتیجه مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری توسعه به عنوان عضوی از کانون بانک های خصوصی، به عنوان رئیس این کانون انتخاب شد.
اما با کناره گیری مستخدمین حسینی از مدیرعاملی موسسه مالی واعتباری توسعه، وی از ریاست کانون بانک های خصوصی نیز کنار خواهد رفت.
ناظران بازار پول و بانک کشور، معتقدند که در حال حاضر، وضعیت برخی بانک های خصوصی نیز نامشخص است و بانک های سامان، آینده و توسعه تعاون نیز از نظر مدیریت و تثبیت مدیرعامل نامشخص ارزیابی شده است.
ناظران می گویند که موسسه توسعه تنها موسسه یا بانکی بوده که بدهی به بانک مرکزی نداشته است در حالی که اکثر بانک ها به بانک مرکزی بدهکار هستند.
حیدر مستخدمین حسینی که از سال 87 با هدف ارتقاء نخستین مؤسسه اعتباری ایران به بانک، سمت مدیر عاملی این موسسه را پذیرفته بود، پس از چهار سال فعالیت به مأموریت خود خاتمه داد.
مؤسسه توسعه تا سال 87 یکی از موسسات ورشکسته و دارای فساد اقتصادی بسیاری بود که فقط 10 شعبه داشت که پس از آمدن مستخدمین حسینی تعداد شعب این موسسه به 50 شعبه سودآور افزایش یافت تا جایی که امروزه بدون بدهی پیشتاز بانکداری مدرن است.
مستخدمین حسینی از فعالان سیستم بانکی کشور بوده است و سوابق معاون وزیر اقتصاد و معاون رئیس کل بانک مرکزی را به عهده داشته است و در روزهای سخت، مدیریت موسسه مالی و اعتباری توسعه را به عهده داشته است.
موسسه مالی و اعتباری توسعه، با زیان و مشکلاتی مواجه بود و برخی سهامداران و کارشناسان به وی گفته بودند که با پذیرش این مسوولیت، راه دشواری را خواهد پیمود و شاید آخرین مسوولیت وی در سیستم اقتصادی باشد. اما در سایه مدیریت وی، موسسه توسعه جان دوباره ای گرفت و نه تنها از زیان شدید خارج شد بلکه تعداد شعب آن افزایش یافت و سود و منابع آن افزایش یافت.
با این که موسسه توسعه بانک نبود اما جزو سیستم شتاب بود وجوایز بین المللی مختلفی را در کارنامه خود داشت و کارت اعتباری توسکا که در 5 قاره جهان معتبر است در موسسه توسعه مورد استفاده قرار گرفت و با وجود تحریم های بانکی جهان، این خدمات توانست به بازرگانان کشور کمک کند.
در مدت حضور وی در مؤسسه توسعه، کل منابع بالغ بر 217 درصد رشد، حساب جاری نزد بانک مرکزی بالغ بر 107 درصد رشد و مانده تسهیلات به 138 درصد رشد را نشان می دهد.
سپرده قانونی نیز با 136 درصد، نقدینگی با 1249 درصد، سرمایه با 3900 درصد و تعداد سهامداران با 338 درصد و کفایت سرمایه نیز با 475رشد همراه بوده است.
مستخدمین حسینی با تأیید خبر استعفای خود در گفتوگو با فارس گفته است: یقین دارم با رفتن من مؤسسه اعتباری توسعه، بانک خواهد شد و این به نفع مؤسسه، سهامداران و مشتریان است.
وی با اشاره به این که بدهی به بانک مرکزی نداریم، اظهار داشت: پذیرهنویسی این مؤسسه دو سال است که انجام شده و با انجام کلیه امور اداری برای بانک شدن، من به این نتیجه رسیدهام که با کنارهگیری من از سمت مدیرعاملی، موسسه مالی و اعتباری توسعه، بانک خواهد شد.
وی افزود: طی این مدت در انتظار برگزاری مجمع این موسسه بودم که یک هفته پیش برگزار شد و هیأت مدیره حقوقی آن نیز تعیین شد و از من خواسته شد که همچنان با این موسسه ادامه همکاری داشته باشم ولی جمعبندیهایم مرا به این جا رساند که به نفع این سازمان، کنار بکشم.
مدیر عامل موسسه اعتباری توسعه با تشریح عملکرد خود و بیان اینکه آنچه باید انجام می داده انجام داده است، گفت: این موسسه در شرایط مطلوبی قرار دارد و هیچ بدهی نیز به بانک مرکزی ندارد.
وی تأکید کرد: سازمان، مهمتر از شخص است و وقتی پای منافع سازمان پیش می آید باید شخص به نفع سازمان کناره گیری کند که من نیز چنین کردم.
وی در اسفند ماه سال گذشته از سمت مدیر عاملی این موسسه اعلام کنارهگیری کرده بود که با مخالفت هیات مدیره وقت و بانک مرکزی مواجه شد.
حیدر مستخدمین حسینی ضمن تأیید این خبر در مورد علت این اقدام گفت: در سال گذشته طی اطلاعیهای به اعضای هیات مدیره و بانک مرکزی از عدم تمایل خود برای حضور در موسسه اعلام کردم که موضوع حتی در رسانهها نیز بازتاب داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا پس از آنکه اعلام شد شما از موسسه توسعه می روید ولی تاکنون این موسسه را ترک نکردهاید اظهار داشت: با مخالفت هیات مدیره وقت و هماهنگیهای به عمل آمده با بانک مرکزی، مقرر شد این ماموریت تا به امروز ادامه داشته باشد چرا که مقام ناظر(بانک مرکزی) اعتقاد داشت تا زمان برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده و انتخاب هیات مدیره جدید این سمت را بر عهده داشته باشم.
وی مديرعامل موسسه مالي اعتباري توسعه از سال 1387 تاكنون بوده و پیش از آن نیز معاون حقوقي و امور مجلس بانك مركزي ايران - رئيس هيئت مديره سازمان بورس اوراق بهادار- معاون حقوقي و امور مجلس وزارت امور اقتصادي و دارايي-رئيس هيئت مديره شركت سپرده گذاري مرکزي-عضو هيئت مديره بانك رفاه-مديركل دفتر امور بازرگاني سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور- و مديركل دفتر امور اقتصادي و برنامه ريزي وزارت تعاون بوده است
حیدر مستخدمین حسینی پس از استعفاء از سمت معاونت پارلمانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در سال 84 از سمتهای خود در بورس نیز خداحافظی کرد.