طی 5 ماه اول سال جاری حدود 600 میلیارد تومان و در 5 سال گذشته در مجموع 4 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش تعاونی پرداخت شده است. منابع سپردهای بانک نزدیک به 30 هزار میلیارد ریال، سرمایه صاحبان سهم 5 هزار میلیارد ریال، دو هزار میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی و داراییهای این بانک بیش از 35 هزار میلیارد ریال است.
گروه بانك وبيمه –احسان شمشيري: دكتر محمد علي سهماني مدیرعامل بانک توسعه تعاون با اشاره به افزایش سرمایه بانکها در بسته خروج از رکود دولت گفت: اگر این سیاست اجرا شود سرمایه بانک توسعه به ۵ برابر فعلی افزایش مییابد.
دكتر محمد علي سهماني رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک توسعه تعاون در نشست خبری خود با اصحاب رسانه همزمان با هفته تعاون با اشاره به اینکه بانک توسعه تعاون یکی از مجموعه بانکهای دولتی است که مأموریت آن صرفا خدمات دهی به بخش تعاون است گفت: یکی از بهترین شکلهای مشارکت مردمی تعاونی است که این بانک خدمات دهی ویژهای را برای این بخش دارد.
وی با اشاره به این که طی 5 ماه اول سال جاری حدود 600 میلیارد تومان و در 5 سال گذشته در مجموع 4 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش تعاونی پرداخت شده، ادامه داد: بانک توسعه تعاون سرمایههای خرد مردم را در بخشهای مختلف اقتصادی از جمله صنعت، معدن و کشاورزی با ارائه تسهیلات در قالب بخش تعاون مدیریت میکند.
سهمانی با تأکید بر اهمیت بخش تعاون اظهار کرد: تعاون در اقتصاد پیشرفته و نوظهور دارای اهمیت است و در راستای قانون اساسی و سند چشم انداز بخش تعاون و همچنین اسناد بالادستی پشتوانه محکمی دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر اقتصاد ایران دولتی و متکی به منابع دولتی است و پس از آن بخش خصوصی به عنوان رقیب جدی در این بخش تلقی میشود مهم این است که اقتصاد تعاونی نیازمند حمایت است تا بتواند به سهم 25 درصدی خود مطابق برنامه پنجم توسعه دست یابد.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون افزود: در حال حاضر سهم تعاون در نظام بانکی و اقتصاد بین 4تا5 درصد است و با توجه به موانع موجود در مسیر این بخش راه بسیار زیادی برای رسیدن به سهم واقعی وجود دارد.
وی با بیان اینکه یکی از ارکان در جهت تحقق سهم 25 درصدی تعاون در اقتصاد ملی نقش نهادهای مالی است، افزود: نهادهای مالی بخش تعاون از جمله بیمه تعاون، صندوق ضمانت توسعه تعاون، و بانک توسعه تعاون باید تلاش کنند تا سیاستهای اصل 44 و برنامه اقتصاد مقاومتی در این بخش عملیاتی شود.
سهمانی تصریح کرد: درحال حاضر بانک توسعه تعاون با سه هزار و 570 پرسنل و 360 شعبه و 470 واحد بانکی فعالیت خود را انجام میدهد که تسهیلات دهی به بخش تعاون از اولویتهای اصلی این بانک است.
پرداخت 4 هزار میلیارد تومان تسهیلات وی با اشاره به اینکه 5 سال از افتتاح بانک توسعه تعاون میگذرد افزود: طی این مدت 4 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخشهای مختلف تعاونی داده شد که 35 درصد تسهیلات به بخش کشاورزی در مرحله اول بود و در مراحل بعدی بخش صنعت و معدن در نهایت بازرگانی و مسکن در اولویت های بعدی قرار گرفت.
سهمانی با بیان اینکه در هفته تعاون حدود 70 پروژه به بهره برداری رسید اظهار کرد: 70 میلیارد تومان سرمایه گذاری برای این بهره برداریها مدنظر قرار دارد که حدود 70 درصد آن از محل منابع بانک توسعه تعاون بوده است.
وی در ادامه اظهار کرد: همچنین طی 5 ماه اول سال جاری حدود شش هزار میلیارد ریال در بخشهای مختلف تسهیلات پرداخت شده است که نقش کشاورزی رتبه اول را در دریافت تسهیلات به خود اختصاص داده است.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون درباره منابع بانکی بانک توسعه گفت: منابع بانکی عمدتا سپردههایی است که از سوی مردم و در عین حال در قالب سرمایه هنگام تأسیس برای بانک درنظر گرفته شده است.
وی ضمن ابراز امیدواری برای افزایش سرمایه این بانک اظهار کرد: امیدواریم در طرحی که دولت در قالب سیاستهای خروج از رکود در نظر گرفته است بتوانیم میزان سرمایه بانک را به 5 برابر سرمایه فعلی افزایش دهیم.
سهمانی سرمایه فعلی بانک را 5 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: از طریق تجدید ارزیابیهای دارایی طی چند ماه آینده سرمایه این بانک به 8 هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت و خوشبختانه این بانک از نظر نقدینگی شرایط خوبی را سپری میکند.
وی با اشاره به اینکه انضباط پولی مالی یکی از تأکیدات دولت یازدهم بوده است، افزود: ایجاد انضباط پولی مالی را در بانک توسعه عملیاتی کردیم که خوشبختانه اضافه برداشت و بدهی به بانک مرکزی نداشتیم. در حال حاضر منابع سپردهای بانک نزدیک به 30 هزار میلیارد ریال است. همچنین سرمایه صاحبان سهم 5 هزار میلیارد ریال است و حدود دو هزار میلیارد ریال نیز از صندوق توسعه ملی تامین شده و داراییهای این بانک بیش از 35 هزار میلیارد ریال اعم از منابع سپردهای و غیر سپردهای است.
سهمانی در پاسخ به اینکه نرخ سود تسهیلات در بانک توسعه به چه میزان است، پاسخ داد: نرخ سود در بانک توسعه تعاون متغیر است و این عدد بستگی به مدت زمان پرداخت تسهیلات و مبلغ تسهیلات دارد و دامنه آن با نوسان مختلف همراه است.
وی درباره میزان مطالبات بانک افزود: مشتریان بانک توسعه، تعاونیها هستند که مطالبات غیرجاری و تسهیلات این بانک در حال حاضر زیر 10 درصد است ما به دنبال بهینه سازی ترکیب شعب بانک هستیم و تلاش میکنیم تا با حذف شعب غیر کارآمد و زیان ده شعب فعال را تقویت کنیم.
سهمانی با تأکید براینکه عمده تسهیلات بانک توسعه در بخشهای کشاورزی و صنعت و معدن است اظهار کرد: به تازگی صندوق توسعه ملی برای پرداخت تسهیلات به تعاونیها کف مشخص 20 میلیارد ریال و 50 میلیارد ریال را برای پرداخت تسهیلات به تعاونیها مشخص کرده که کارایی مناسبی ندارد و نیازمند بازنگری است چرا که تعاونیها به لحاظ اندازه بسیار کوچک هستند و اگر بازنگری در این تصمیم گرفته نشود تنها بنگاههای بزرگ میتوانند از آن استفاده کنند.
وی در پایان حفظ اشتغال و ایجاد اشتغال را یکی از نکات مدنظر در ارائه تسهیلات به طرحهای اشتغالزایی دانست و افزود: خوشبختانه با همکاری صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون، تعاونیها در تأمین وثایق خود با کمترین مشکل مواجه هستند و به راحتی میتوانند تسهیلات خود را از تمام بانکها از جمله بانک توسعه دریافت کنند.