:
كمينه:۱۱.۵۱°
بیشینه:۱۱.۹۹°
به‌روز شده در: ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۸
قائم مقام بانک مرکزی

به معاونت نظارت بانک مرکزی کمک کنید

قائم مقام بانک مرکزی از محققان و به خصوص پژوهشکده پولی و بانکی درخواست کرد که برای شناسایی و ساماندهی موسسات، به معاونت نظارت بانک مرکزی کمک کنند.
کد خبر: ۲۵۲۹۳
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۴


خبراقتصادي: اکبر کمیجانی  در سخنانی در پژوهشکده پولی و بانکی، یکی از چالش های پیش روی بانک مرکزی را که نیازمند بررسی و پژوهش است، «شناسایی ابعاد فعالیت هایی موسسات و شبکه های غیرمجاز بانکی و اعتباری» دانست که در حوزه فعالیت های معاونت نظارتی بانک مرکزی است و از مسائل جدی جامعه است.
به گفته وی، این چالش از سال های دور مورد شناسایی قرار گرفت و در هنگام تبیین برنامه سوم توسعه در سال های 78 تا 79، دو کمیته به نام کمیته پولی و تورم و نقدینگی و کمیته ساماندهی بازارهای مالی و شروع به فعالیت کرد که حالامسوولیت آنها با خود وی بوده است. وی گفت فعالیت این کمیته ها، به تدوین و تهیه برخی دستورالعمل ها رسید که بخشی از آنها اجرا شد و برخی هم، به صورت «نیم بند» اجرا شد و در نهایت، مجموعه این تدابیر؛ به تدوین «لایحه قانونی ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی» در سال 1383 منجر شد.
به گفته قائم مقام بانک مرکزی، اما نه تنها قانون اجرا نشد، بلکه از دل آن موسسات غیرمجاز دیگری تاسیس شدند و «قانون لوث شد» و زمان از دست رفت. وی سپس از محققان و به خصوص پژوهشکده پولی و بانکی درخواست کرد که برای شناسایی و ساماندهی موسسات، به معاونت نظارت بانک مرکزی کمک کنند.
کمیجانی، به اهمیت موضوع «تامین مالی» در طرح ها و تصمیم های اقتصادی اشاره کرد. او با اشاره به نقش بررسی چگونگی تامین مالی به عنوان مهم ترین عنصر اجرای پروژه ها، این موضوع را پیش نیاز اجرای گام های بعدی هر پروژه دانست.
او پس از بیان ضرورت تامین مالی، مجددا از این منظر به اهمیت پژوهش های اقتصادی و جایگاه پژوهشکده پولی و بانکی به عنوان محلی برای انباشت دانش تجربی و پژوهشی اشاره کرد. وی هدف نهایی این پژوهش را مواجهه با مسائل کاربردی و رفع نیازهای جامعه دانست.