به دنبال سرقت ۱۶۸ صندوق امانت بانک ملی شعبه دانشگاه، این بانک در اطلاعیهای اعلام کرد: بانک ملی ایران به دنبال جبران کامل خسارات وارد شده به صاحبان صندوق های اجاره ای متعهد می شود.
اقتصادگردان- گروه بانک و بیمه - روابط عمومی بانک ملی ایران در توضیحات تکمیلی سرقت از صندوقهای امانات مردم از شعبه دانشگاه این بانک، اعلام کرد: در این خصوص هماهنگی های لازم با مقامات قضایی جهت تعیین بازپرس ویژه برای حضور در محل و رسیدگی به درخواست های متقاضیان بعمل آمده است و با هماهنگی مقام قضایی و در اسرع وقت نسبت به جبران کامل بهای اموال مسروقه اقدام صورت خواهد پذیرفت.
طبق اعلام قبلی بانک ملی، بر اساس اعلام مسئولان بانک تعداد صندوق های موجود 168 صندوق بوده که در سرقت رخ داده به تعدادی از این صندوق ها آسیب رسیده و برخی از صندوق های این شعبه آسیبی ندیده اند.
در عین حال بانک ملی ایران در جهت حفظ حقوق مشتریان ضمن مذاکره با در اختیار دارندگان صندوق، اقدامات ضروری در جهت رسیدگی قضایی دقیق به صندوق های خسارت دیده را اغاز کرده است.
طی تعطیلات اخیر، سارقان با ورود به شعبه بانک ملی رو به روی دانشگاه تهران، تعدادی از صندوق امانت و بخشی از تجهیزات اتاق سرور و مرکز مانیتورینگ این شعبه را به سرقت برده اند.
سارقان، دستگاه ضبط تصاویر را با خود به سرقت میبرند؛ فعلا جزئیاتی از چگونگی ورود سارقان به بانک و تعداد آنها، اعلام نشده است.
گفتنی است، سیستم هشدار بانک که باید هم به موبایل رئیس بانک و هم به سامانه پلیس متصل باشد، فقط به موبایل رئیس بانک متصل بوده است و این سرقت به موبایل رئیس بانک پیامک میشود اما به دلیل اینکه در سنوات گذشته این سامانه هشدار اشتباهی داده بود رئیس بانک به این پیامک اعتنایی نمیکند و فکر میکند مانند دفعات قبلی پیامک اشتباه است.
سرهنگ علی ولیپور گودرزی رئیس پلیس اگاهی پایتخت در این خصوص گفت: به محض اطلاع از وقوع سرقت پیگیریهای لازم برای دستگیری سارق یا سارقان ادامه دارد. لازم بذکر است چند نفر از کارکنان بانک که در بررسیهای اولیه در این حادثه قصور و سهل انگاری داشته اند تحت نظر هستند و تحقیقات از آنها ادامه دارد.
بانک ملی ایران در این اطلاعیه اعلامکرد: اخباری در برخی از رسانهها منتشر شد که در آن تعداد صندوقهای اجارهای مورد سرقت قرار گرفته شعبه دانشگاه این بانک یکهزار صندوق عنوان شده بود که بدین وسیله این عدد تکذیب میشود.
بر اساس اعلام مسوولان بانک، تعداد صندوقهای موجود ۱۶۸ صندوق بوده که در سرقت رخ داده، تعدادی از این صندوقها آسیب رسیده و برخی از صندوقهای این شعبه آسیبی ندیدهاند.
در عین حال بانک ملی ایران بهمنظور حفظ حقوق مشتریان ضمن مذاکره با در اختیار دارندگان صندوق، اقدامهای ضروری در جهت رسیدگی قضایی دقیق به صندوقهای خسارت دیده را آغاز کرده است.
جزئیات سرقت از یک شعبه بانک ملیدر پی سرقت از شعبه دانشگاه بانک ملی ایران، معادل ۱۶۸ صندوق اجارهای آسیب دیده و هنوز میزان دقیق خسارات وارده به صاحبان این صندوقها مشخص نشده که بانک، صاحبان این صندوقها را برای بررسی دقیق میزان خسارات فراخوانده است.همچنین، این بانک اعلام کرده که در سرقت رخ داده برخی دیگر از صندوقهای این شعبه آسیبی ندیدهاند.
در این بین، تاکنون مشخص نشده که میزان خسارت وارد شده به صندوقهای اجارهای چقدر بوده زیرا بر اساس اعلام بانک ملی، فقط صاحبان صندوقها از محتوا و ارزش آنها مطلع هستند که بانک با صاحبان این صندوقها تماس گرفته و آنها را به بانک فراخوانده است تا جزئیات این صندوقها را اعلام کنند.
فارغ از این، اینکه صندوقهای اجارهای این شعبه از بانک ملی تحت پوشش بیمه قرار داشته یا خیر، مشخص نیست که در پی سرقت رخ داده، مسئولیت پرداخت خسارات وارده به صاحبان صندوقها بر عهده بانک است یا بیمه؟
بانک ملی در پاسخ به این سوال ایسنا درباره وضعیت پرداخت خسارات وارده به صندوقهای اجارهای آسیب دیده در سرقت روز گذشته شعبه دانشگاه این بانک پاسخی نداد و اعلام کرد که بهزودی توضیحات تکمیلی بانک در این زمینه منتشر خواهد شد.
پلیس آگاهی با همکاری بانک ملی ایران در حال پیگیری لحظهای موضوع و شناسایی سارقان است که نتایج آن به زودی اعلام خواهد شد.
برخی کاربران فضای مجازی روز گذشته از سرقت نزدیک به یکهزار صندوق امانت و بخشی از تجهیزات اتاق سرور و مرکز مانیتورینگ شعبه بانک ملی رو به روی دانشگاه تهران در تعطیلات اخیر خبر دادند.
بانک ملی در اطلاعیهای با تایید این اتفاق در شعبه دانشگاه خود، افزوده بود که این حادثه به بروز برخی خسارات محدود به صندوق اجاره ای منجر شده که از سوی پلیس و مراجع ذیربط در حال پیگیری است.
واکنش پلیس به سرقت از صندوق امانات یکی از شعب بانک ملی
رییس پلیس آگاهی پایتخت گفت: پیگیریهای لازم برای دستگیری سارق یا سارقان صندوق امانات یکی از بانکهای خیابان انقلاب ادامه دارد.
سرهنگ علی ولیپور گودرزی درباره سرقت از صندوق امانات یکی از بانکهای خیابان انقلاب تصریح کرد: به محض اطلاع از وقوع سرقت پیگیریهای لازم برای دستگیری سارق یا سارقان ادامه دارد.
برخی کاربران فضای مجازی ساعاتی پیش از سرقت حدود هزار صندوق امانت و بخشی از تجهیزات اتاق سرور و مرکز مانیتورینگ شعبه بانک ملی رو به روی دانشگاه تهران در تعطیلات اخیر خبر دادند.
بانک ملی در اطلاعیه ای با تایید این اتفاق در شعبه دانشگاه خود، افزوده بود که این حادثه به بروز برخی خسارات محدود به صندوق اجاره ای منجر شده که از سوی پلیس و مراجع ذیربط در حال پیگیری است.
درپی این حادثه وبسایت بانک ملی ایران نیز توضیحاتی را ارائه کرد. این بانک اعلام کرد: حادثه شعبه دانشگاه بانک ملی ایران که به بروز برخی خسارات محدود به صندوق اجاره ای منجر شد، از سوی پلیس و مراجع ذیربط در حال پیگیری است.
بنابر اعلام روابط عمومی بانک ملی ایران، علل بروز این حادثه پس از بررسی های نهایی به زودی اعلام خواهد شد. بانک ملی ایران در چارچوب مقررات قانونی در حال پیگیر خسارات وارده بوده و فعالیت شعبه دانشگاه نیز طبق روال سابق ادامه دارد.
بانک ملی: خسارت میدهیم
بانک ملی ایران جبران کامل خسارات وارد شده به صاحبان صندوقهای اجاره ای را متعهد شد.
در پی سرقت تعدادی از صندوقهای امانات یکی از شعب بانک ملی در تهران، روابط عمومی این بانک اعلام کرد که در این خصوص هماهنگی های لازم با مقامات قضایی جهت تعیین بازپرس ویژه برای حضور در محل و رسیدگی به درخواست های متقاضیان بعمل آمده و با هماهنگی مقام قضایی و در اسرع وقت نسبت به جبران کامل بهای اموال مسروقه اقدام خواهد شد.
تکلیف پرداخت خسارت به صندوقهای دزدیده شده چیست؟در شرایطی که در پی سرقت روز گذشته معادل ۱۶۸ صندوق اجارهای در یک شعبه بانک ملی آسیب دیده است، یک مقام مسئول بانکی معتقد است: به دلیل اینکه فقط مشتری از محتوای داخل صندوق اطلاع داشته و بانک بیاطلاع است و اثبات میزان و ارزش محتوای صندوق توسط مشتری تقریبا غیرممکن است، بیمه و بانک نمیتوانند خسارت وارده را بپردازند مگراینکه مشتری با بانک مربوطه به توافق برسد.
در این زمینه، وضعیت تکلیف پرداخت خسارت به صاحبان این صندوقهای به سرقت رفته مورد ابهام است.
محمدرضا جمشیدی - دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی در این رابطه اظهار کرد: ساختمان بانک و اموال آن تحت پوشش بیمه قرار دارد اما صندوق امانات بانک تحت پوشش بیمه نیست و بانک نیز در صورتی میتواند خسارات وارد شده به این صندوقها را بپردازد که مشتری بتواند ثابت کند که چه میزان کالا یا اشیا در صندوق داشتهاند.
جمشیدی با بیان اینکه خسارات وارد شده به صندوق امانات بانکها را بیمه پرداخت نمیکند، مگر اینکه مشتری از بانک شکایت کند تا موضوع تحت پیگیری قرار گیرد، ادامه داد: از آنجا که نماینده بانک در زمان تحویل صندوق امانت به مشتری شاهد اینکه مشتری چه چیزی را در صندوق برای امانت قرار داده، نیست؛ اثبات اینکه چه چیزی از سمت مشتری در صندوق قرار گرفته برای مواقع وقوع حادثه غیرممکن است.
وی افزود: به عنوان مثال، اگر فردی ۱۰۰۰ سکه خر یداری کرده باشد و آن را در صندوق امانت بانک گذاشته باشد، در زمان وقوع حادثه برای صندوق در صورتی که سندی مبنی بر خرید این میزان سکه به بانک ارائه دهد هم نمیتواند اثبات کند که حتما این میزان سکه در صندوق قرار داشته است زیرا فقط خود مشتری از میزان دقیق محتوی صندوق امانت اطلاع دارد و بانک از این موضوع بیخبر است.
جمشیدی تاکید کرد: البته، در بانکها صندوق امانت ویژهای برای اشیای گرانبها وجود دارد که مردم میتوانند اشیای گرانبهای خود را به بانک بسپارند و هزینه نگهداری آن را نیز بپردازند که بیمه در صورت وقوع حادثهای برای آن اشیاء، خسارت وارده را پرداخت میکند.