حاکمیت ایران بر جزایر بوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک ریشه در دورهٔ امپراطوریهای عیلامی، ماد، هخامنشی، اشکانی و ساسانی دارد. در این دوران نیز نظم و امنیت ایرانی بر سراسر پهنه آبی خلیج فارس و جزایر آن حکمفرما بوده است.
خبراقتصادی: سید مسعود علویان صدر معاون حفظ و احیای آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: یک تیم باستانشناسی بیستم این ماه برای انجام عملیات باستانشناسی به جزیره ابوموسی اعزام میشوند.
وی افزود: این برای نخستین بار است که این منطقه مورد کاوش باستانشناسان قرار میگیرد.
معاون حفظ و احیای آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور با اشاره به اینکه باستانشناسان ابتدا باید به تکمیل اطلاعات علمی درباره منطقه بپردازند، گفت: امیدواریم با توجه به حساسیتهایی که نسبت به این جزیره ایرانی وجود دارد به اطلاعات تاریخی ارزشمندی دست یابیم.
جزیره ابوموسی یکی از 3 جزیرهای است که امارات ادعاهایی نسبت به مالکیت آن دارد در حالیکه طبق اسناد تاریخی این جزیره یک جزیره ایرانی است.
حاکمیت ایران بر جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک ریشه در دورهٔ امپراطوریهای عیلامی، ماد، هخامنشی، اشکانی و ساسانی دارد. در این دوران نیز نظم و امنیت ایرانی بر سراسر پهنه آبی خلیج فارس و جزایر آن حکمفرما بوده است.
مساحت این جزیره در حدود 25 کیلومتر مربع است و در 26 درجهٔ خط عرض شمالی و در 55 درجهٔ خط طول شرقی واقع شده است.