:
كمينه:۱۰.۷۹°
بیشینه:۱۲.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۳
واکنش ریکاردز به نوریل روبینی

اختلاف نظر بر سر آینده قیمت طلا, طلا گران می شود یا ارزان؟

نوریل روبینی استاد اقتصاد دانشگاه نیویورک، دلایل خود را درباره این که چرا فکر می‌کند حباب قیمت طلا می‌ترکد و قیمت آن به هزار دلار در هر اونس یعنی ۵۰ درصد قیمت ۱۹۰۰ دلاری اونس در سال ۲۰۱۱ می‌رسد ارائه کرد.روبینی می‌گوید که طلا هیچ ارزش ذاتی ندارد و تنها به عنوان مانعی در برابر ترس و وحشت غیرمنطقی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
کد خبر: ۱۳۸۱۳
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۱



خبر اقتصادی: به گفته روبینی اگرچه طلا در زمان بحران جدی اقتصادی و مالی می‌تواند به عنوان یک تکیه گاه مطرح شود، اما هنوز هم یک سرمایه گذاری دون و ناچیز است. در اوج بحران مالی جهانی در سال 2008 و 2009 هم قیمت طلا چند بار به‌شدت سقوط کرد.
به گفته روبینی، طلا بهترین عملکرد خود را زمانی دارد که خطر تورم وجود دارد. این در حالی است که تلاش‌های گسترده‌ای به وسیله بانک‌های مرکزی سراسر جهان در جریان است تا تورم مهار شود.
اگر تورم در سطح جهانی بیشتر سقوط کند جذابیت طلا هم برای سرمایه گذاری کمتر می‌شود. همچنین این خطر وجود دارد که کشورها برای کاهش بدهی هایشان ذخایر طلایشان را بفروشند. روبینی می‌گوید: برخی افراد متعصب عقیده دارند بازگشت به استاندارد طلا اجتناب ناپذیر است اما با نبود هرگونه توطئه، سقوط تورم و ناتوانی از استفاده از طلا به عنوان یک ارز این استدلال نمی‌تواند پایدار باشد.
نظرات این استاد اقتصاد با واکنش ریکاردز نویسنده کتاب جنگ‌های ارزی مواجه شد. ریکاردز از امکان به وجود آمدن بحران بعدی جهانی صحبت می‌کند و نظرات روبینی را رد می‌کند. وی می‌گوید: اگر روبینی فکر می‌کند بحران تمام شده، اگر او فکر می‌کند که رکود به پایان رسیده و خطرات مالی و جغرافیای سیاسی جدی برای اقتصاد جهانی به وجود نمی‌آید پس در سیاره زمین زندگی نمی‌کند.
ریکاردز می‌گوید: اقتصاد در وضعیت بسیار بدی قرار دارد. تورم به‌اندازه کافی بد است اما بدتر از آن از دست دادن اعتماد به پول کاغذی است و اگر بانک مرکزی امریکا به چاپ پول ادامه دهد این از دست دادن گسترده اعتماد اجتناب ناپذیر است و به مانند کاتالیزوری عمل خواهد کرد که قیمت طلا را به سطح بی‌سابقه‌ای می‌رساند.




درحالی که روبینی می‌گوید طلا یک دارایی است و بازده درآمدی ندارد ریکاردز اعتقاد دارد طلا پول است و مشکل این جا است که مردم این فلز را به جای این که یک ارز ببینند کالا می‌دانند.
ریکاردز استدلال می‌کند در صورت سقوط یک ارز، سرمایه گذاری‌ها می‌توانند بی‌ارزش شوند در حالی که طلا همچنان قوی باقی خواهد ماند. به اعتقاد وی اگر استاندارد طلا برگردد، ارزش این فلز زرد رنگ براساس نحوه عرضه جهانی پول به شکل شناور کنونی به حدود 7هزار دلار می‌رسد.