از «قانون در طب» ابنسینا و «شاهنامه» فردوسی گرفته تا مجموعهای گسترده از فرشها، قرآنها و نقاشیها، آثار ایرانی بخش قابلتوجهی از فروش کلی ۴.۷ میلیون پوندی کریستیز را رقم زدند.
اقتصادگردان_ حراجی کریستیز ((Christie's که یکی از معروفترین حراجیهای جهان است که در تاریخ ۴ آبان رخداد حراجی «هنر دنیاهای اسلامی و هندی شامل قالیچهها و فرشهای شرقی» را در لندن به پایان برد و تعداد زیادی از آثار هنری ایرانی در آن خوش درخشیدند. این حراجی در خیابان کینگ واقع در منطقه سنت جیمز مرکز لندن برگزار شد.
با استناد به وبسایت کریستیز، ۳۲۶ قلم به حراج گذاشتهشده به ارزش بیش از ۴.۷ میلیون پوند فروخته شدند.
دومین قلمی که به حراج گذاشته شد اثر نامی ابنسینا یعنی «قانون در طب» بود که با قیمت اولیه تخمینی ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ پوند کارش را آغاز کرد، اما در نهایت به ارزش ۲۰ هزار پوند فروخته شد. اثر به حراج گذاشته شده شامل کتابهای اول، دوم و پنجم از دایرهالعلوم پزشکی مشهور ابنسینا میشد. اثر دوم متعلق به ابنسینا که یک دایرالعلوم دیگر از کارهای فلسفه و علمی این دانشمند بود، به عنوان سومین قلم به حراج گذاشته شد و با همان قیمت اولیه تخمینی در نهایت به قیمت ۴۵ هزار پوند به فروش رفت.
علاوه بر قرآنهای قدیمی و خوشنویسیشده از هندوستان و مجموعهای از کشورهای اسلامی دیگر، تعدادی قرآن از نسلهای مختلف ایران از جمله صفوی و قاجار هم در حراجی کریستیز به نمایش گذاشته شد و به قیمتهای مختلف از ۵ هزار پوند گرفته تا نزدیک ۳۰ هزار پوند فروخته شد.
همچنین کتابهای دعای ایرانی در میان اقلام کریستیز به چشم میخوردند، مثلا یک کتاب دعای مربوط به دوران تیموریان که به ارزش بیش از ۵ هزار پوند به فروش رفت.
بعد از به حراج گذاشتن یک سفرنامه گردش در فارس متعلق به دوران قاجار که به بهای چشمگیر ۶۲ هزار پوند فروخته شد، شاهنامه فردوسی متعلق به دوران صفوی حراج شد که با ارزش ۳۲۰۰ پوند به فروش رفت.
تعداد قابل توجهی از آثار خوشنویسی و نستعلیق ایرانی هم در حراجی کریستیز خوش درخشیدند و اقلامی که بیشتر متعلق به اصفهان دوران صفوی بودند، به قیمتهایی از ۴ هزار پوند گرفته تا بیش از ۶۰ هزار پوند به فروش رفتند.
کاشیها و سفالکاریهای ایرانی متعلق به قرنهای مختلف هم در کریستیز به حراج گذاشته شدند و عموما با قیمت زیر ۵ هزار پوند به فروش رفتند. خنجری قدیمی، یک گوی صور فلکی، یک جعبه طلاکاریشده متعلق به دوران قاجار، نقاشی پرتره از ناصرالدین شاه قاجار و درهای خاتمکاریشده با شیشهکاری منقوش از اقلام متفاوت ایرانی به چشمخورده در این رخداد بودند.
اما همان طور که تعجبی هم نداشت، فرشها و گلیمهای ایرانی حضور پررنگی در این حراجی داشتند و انواع مختلف این فرشها و گلیمهای تبریز، سلطانآباد، کاشان، بیجار و غیره از قرون مختلف به قیمتهای متنوع از ۲ هزار پوند تا بیش از ۳۰ هزار پوند به فروش رفتند.
حراجی کریستیز یک خانه حراجی بریتانیایی است که در سال ۱۷۶۶ توسط جیمز کریستی تاسیس شد. حراجی واقع در خیابان کینگ لندن که این آثار در آن به فروش رفتند، ساختمان اصلی آن است و شعبه اصلی آن در ایالات متحده هم در راکرفلر پلازای نیویورک واقع شده است.
منبع: خبرگزاری مهر