قدمت و سابقه 80 ساله فرش دستباف شهرضا و وجود چهرههای ملی و بینالمللی از جمله علی خدادادی طراح برتر فرش با آثاری چون فرش گل و پروانه و فرش برجسته بوستان که در موزه ملی فرش است و تجار خوشنام و با سابقه و طرح و نقشههای متنوع، بازار جهانی خوبی را برای برند شدن این محصول ایجاد کرده است.
اقتصادگردان_ محمدابراهیم خاتمی با اشاره به حوزه تجارت شهرستان اظهارداشت: قدمت و سابقه 80 ساله فرش دستباف شهرضا و وجود چهرههای ملی و بینالمللی از جمله علی خدادادی طراح برتر فرش با آثاری چون فرش گل و پروانه و فرش برجسته بوستان که در موزه ملی فرش است و تجار خوشنام و با سابقه و طرح و نقشههای متنوع، بازار جهانی خوبی را برای برند شدن این محصول ایجاد کرده است.
وی افزود: تولید فروش داخلی و به ویژه صادرات محصول فرش میتواند اشتغال مناسب با حداقل امکانات را برای شهرستان دربر داشته باشد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرضا بیان کرد: تولید فرش دستباف و صنایع جانبی از قبیل طراحی، رفوگری، رنگ رزی، قالیشوئی و فعالیت در زمینه فروش، صادرات، وجود ظرفیتهای بالقوه و بالای شهرستان در حوزه تولید و صادرات صنایع دستی بومی، وجود تجار و بازرگانان مطرح در تمام زمینهها، نزدیکی به پایانههای صادراتی از مزیتهای حوزه تجارت در شهرستان است.
وی تصریح کرد: از آنجایی که فرش دستباف از قدمتی بیش از 80 سال برخوردار بوده و دارای آوازه جهانی است، تعداد زیادی از خانوادههای شهری و روستایی به شغل قالیبافی در منزل مشغول هستند، بنابراین از زمان محدود شدن ثبت نام بیمه قالیبافی مشکلات عدیدهای برای متقاضیان بیمه به وجود آمده که امید است در این زمینه تجدید نظر شود.
خاتمی افزود: با عنایت به قدمت فرش دستباف و طرح و نقشههای مناسب و نیاز نداشتن به گاز، برق و آب زیاد برای بافت و سرمایه گذاری در این حرفه پیشنهاد میشود که تولید فرش دستباف و صنایع جانبی از قبیل طراحی، رفوگری، رنگ رزی، قالیشوئی و فعالیت در زمینه فروش ، صادرات در شهرستان دنبال شود.
وی با اشاره به ضرورت ارائه تسهیلات به افراد پشتیبان و فعال در حوزه بافت، فروش و به ویژه صادرات فرش دستباف در شهرستان، خاطرنشانکرد: به افراد و شرکتهایی که در زمینه احداث مجتمعهای متمرکز قالیبافی فعالیت میکنند به منظور افزایش تولید و کیفیت فرشهای دستباف و نظارت بر بافت آنها میتوان تسهیلات پرداخت کرد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرضا اظهار داشت: ایجاد خانه و حوزه فرش به منظور تشویق به تولید این هنر و صنعت پر بازدید و کم حاشیه و بدون آلایندگی و شناسایی این هنر به نسل جدید و گردشگران خارجی در شهرستان یک ضرورت است.
وی با تأکید بر مساعدت مرکز ملی فرش برای برگزاری نمایشگاه و جشنواره فرش در شهرستان و تامین هزینه بازدید و حضور تولیدکنندگان در نمایشگاههای خارج از کشور، تصریح کرد: احداث خانه فرش در شهرستان از ایجاد مراحل تولید فرش از ابتدا تا انتها به همراه آموزش بافت فرش پیشنهاد میشود.