مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف استان اصفهان گفت: براساس آمار در شش ماهه نخست امسال ۴۲ میلیارد و ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال صنایعدستی قاچاق جمعآوریشده که عدد بسیار قابل توجهی است.
اقتصادگردان_ جواد محمدی فشارکی درباره وضعیت نظارت بر قاچاق کالای اشیای هنری و صنایعدستی اظهار داشت: در اشیای هنری کشفیاتی نداشتهایم اما در صنایعدستی از مجموعههایی هستیم که به شدت با این مسئله برخورد کردهایم و پیش از هر مسئلهای به فروشندگان تذکرهای لازم را دادهایم. وی افزود: تاکنون با کالای قاچاق برخورد جدی داشتهایم اما متأسفانه برخی از واحدهای صنفی به دلیل حاشیه سود بالایی که کالای قاچاق دارد اقدام به فروش این نوع کالا میکنند.
محمدی فشارکی گفت: این کالاها از نظر کیفی در سطح بسیار پایینی قرار دارند و بسیاری از آنها حتی برای پوست نیز ضرر دارند به ویژه کالاهایی که از دو کشور چین و ترکیه به صورت قاچاق وارد بازار میشوند.
مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف استان اصفهان خاطرنشان کرد: البته برخی از کالاها نیز به صورت قانونی وارد کشور میشوند اما بر اساس دستور فروش این کالاها در اماکن تاریخی و اطراف آن ممنوع است و در صورت مشاهده همچون کالای قاچاق ضبط و برخورد میشود.
وی تصریح کرد: براساس آمار در شش ماهه نخست امسال 42 میلیارد و 11 میلیون و 400 هزار ریال کالای قاچاق جمعآوریشده که عدد بسیار قابل توجهی است اما متأسفانه همانطور که گفته شد واحدهای صنفی بهدلیل حاشیه سود بالا این کالاها را به فروش میرسانند.
محمدی فشارکی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در فصل سرما وجود دارد این است که صنایع ماشینی وارد بازار شده و با عنوان صنایعدستی به فروش میرسد و مردم نیز به دلیل عدم اطلاع از آنها استفاده میکنند، این مسئله سبب میشود تا کارگاههای سنتی ما به آرامی رو به تعطیلی بروند.
وی گفت: واحدهای صنفی ما با خطری که در آینده برای آنها وجود دارد آشنایی ندارند و بازار صنایعدستی را رو به نابودی میبرند، کسانی که از اتحادیه صنایعدستی مجوز دارند حق فروش کالای ماشینی را با عنوان صنایعدستی ندارند، تذکرها داده شده و از ابتدای آبان با این مسئله به صورت جدی برخورد میشود و فروشندگان کالای ماشینی باید زیر نظر اتحادیه استیل فعالیت کنند.
منبع : نصف جهان