:
كمينه:۱۶.۷۹°
بیشینه:۱۹.۹۹°
Updated in: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۶
مدیر عامل اپراتور اول خبر داد

رشد ۴۰۰ درصدی مصرف دیتای مشترکان تلفن همراه

مدیرعامل اپراتور اول تلفن همراه با اشاره به مصرف دیتای مشترکان ایرانی گفت: با توجه به جمعیت یک درصدی و مصرف دیتای ۰.۱۵ درصدی مشترکان ایران در مقایسه با دنیا، طی سه سال آینده باید ۲۰ درصد رشد ترافیک داشته باشیم.
کد خبر: ۹۰۹۴۲
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۹
اقتصاد گردان

اقتصادگردان- وحید صدوقی با اشاره به حرکت اپراتورها از مکالمه و پیام کوتاه به سمت دیتا، اظهار کرد: طی چهار سال گذشته بالغ بر ۴۰۰ درصد میزان مصرف دیتای مشترکان رشد کرده است و این نشان می‌دهد که نیاز آنها بیش از ظرفیت فعلی است.

او ادامه داد: ما مقایسه‌ای با مصرف دیتا در جهان انجام دادیم، اگر جمعیت ایران یک درصد جمعیت جهان باشد، در حال حاضر مصرف دیتای آنها ۰.۱۵ درصد دنیاست و اگر بخواهد به آن مصرف یک درصد برسد طی سه سال آینده باید این میزان ترافیک ۲۰ درصد رشد داشته باشد.

وی ادامه داد: با نام‌گذاری سال ۱۳۹۵ به اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل توسط مقام معظم رهبری ما برنامه پنج ساله را ظرف یک سال اجرا کردیم. ما راه‌اندازی بالغ بر  ۴۵ هزار سایت نسل ۲ و نوسازی آنها و نسل ۳ و ۴ را در شبکه اجرایی کردیم و بالغ بر ۲۵ هزار سایت در سال گذشته راه‌اندازی شد. در حال حاضر در ۸۳۰ شهر شبکه نسل ۳ و در ۷۴۰ شهر نسل ۴ را ارائه می‌کنیم.

مدیرعامل همراه اول با بیان این‌که ما در دو سال گذشته مجوز راه‌اندازی نسل ۳ و ۴ ارتباطی را دریافت کردیم، افزود: در طی این دو سال، همراه اول موفق شده است این حجم توسعه را انجام دهد. در سال ۱۳۹۶ ما برنامه تکمیل فاز هفت را داریم که بتوانیم در کلیه شهرها نسل ۳ را ارائه داده و توسعه نسل ۴ را متناسب با آن انجام دهیم.

وی با اشاره به راه‌اندازی فاز ۷ و تاثیر آن بر قیمت اینترنت گفت: طی چند سال گذشته قیمت اینترنت تقریبا ثابت و روند آن کاهشی بوده است. همچنین بسته‌های اینترنتی نیز روند کاهشی داشته‌ است. براساس گزارش سازمان بانک جهانی، ایران جزو سه کشور ارزان نرخ موبایل است. اگر ما قدرت خرید مردم و GDP را در نظر بگیریم، درمی‌یابیم که ارزان‌ترین نرخ موبایل را در ایران داریم. اگر در ایران یک گیگ اینترنت حدودا چهار تا پنج هزار تومان به مشترکین ارائه شود در دنیا حدودا ۲۰ یورو قیمت دارد.

مدیرعامل همراه اول با اشاره به مسدودیت تماس صوتی تلگرام، اظهار کرد: این سرویس طبق حکم قضایی مسدود شده است. با وجود این همین حالا هم سرویس‌های صوتی و تصویری در سایر پیام‌رسان‌ها از جمله واتس اپ، ایمو، تانگو، اسکای و برخی دیگر از شبکه‌های اجتماعی فعال است. البته همین سرویس‌ها هم در برخی کشورها محدود هستند و از سرویس‌های بومی آنها استفاده می‌شود و به هر صورت سیاستی بود که به ما ابلاغ شد و البته جا دارد براساس نیاز مشترکان درباره آن تصمیم‌گیری جدی شود.

صدوقی درباره‌ی وضعیت ترابردپذیری اپراتور همراه اول توضیح داد: ما بیش از ۷۰ کشور را بررسی و مشاهده کردیم در اکثر کشورها اپراتور اول پس از ترابردپذیری سهم بازار را از دست می‌دهد و مشترکان به اپراتورهای دیگر ترابرد می‌کنند. با توجه به سابقه ۲۳ ساله همراه اول طبیعی بود برخی از مشترکان بخواهند به اپراتورهای دیگر کوچ کنند. ۴۰ هزار نفر از مشترکین همراه اول رفتند و ۴۵ هزار نفر اضافه شدند که بالانس مثبت ۵۰۰۰ مشترک را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به کاهش شکاف دیجیتالی و اتصال به اینترنت روستاها، اظهار کرد: همراه اول و کل اپراتورها در سال بودجه‌ای در قالب USO به خزانه واریز می‌کنند. براساس سیاست‌های مجلس بخشی از این بودجه به وزارت ارتباطات واگذار می‌شود و در آن قالب پیمانکار انتخاب می‌شود. با اختصاص این بودجه به همراه اول نیز این توسعه انجام می‌شود. با وجود این پوشش روستایی به دلیل هزینه‌بر و زیان‌ده بودن از محل درآمدهای عمومی دولت استفاده می‌کند.