:
كمينه:۱۶.۷۹°
بیشینه:۱۹.۹۹°
Updated in: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۱
پیش‌بینیِ پیش‌بینی‌ناپذیرها:

معرفي كتاب فیزیک مالی، چگونگی تسلط علم بر وال استریت، ترجمه دكتر حسين عبده تبريزي

نویسنده: جیمز اوئن ودرال، مترجم: حسین عبده‌تبریزی، موضوع: اقتصاد و مدیریت اقتصاد،‌ تعداد صفحات: ۲۷۶، قطع: رقعی،‌ جلد: شومیز
کد خبر: ۸۹۸۸۶
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۰
اقتصاد گردان - كتاب فیزیک مالی،‌ پیش‌بینیِ پیش‌بینی‌ناپذیرها: چگونگی تسلط علم بر وال استریت نوشته جیمز اوئن ودرال، ترجمه دكتر حسين عبده تبريزي، توسط نشر ني منتشر شد. 


پس از بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸، کارشناسان بسیاری ازدیاد ابزارهای مالی پیچیده را علت سقوط بازارهای مالی دانسته، و طراحان آن ابزارها را که عمدتاً فیزیکدان بوده‌اند، سرزنش می‌کنند. مؤلف این کتاب که به زبان غیرفنی و شیرین تاریخچه‌ای از نقش فیزیکدانان در تحول نظریه‌های مالی ارائه می‌کند، برعکس معتقد است فیزیک در بازارهای مالی آینده‌ای روشن دارد و باید به‌طور مداوم مدل‌ها و فرایندهای مالی را پالایش دهد؛ وی می‌گوید تحولات مدل‌سازی مالی در این عرصه از علوم درمان بیماری است، نه علت آن.
این کتاب معمای رابطه‌ی فیزیک با مالی را شرح و توضیح می‌دهند چگونه فیزیکدانانی چون باشلیه، آزبورن، مندلبروت، تورپ، بلک و ... سپهر مالی را توسعه می‌دهند. داستانی که نویسنده به دنبال کشف آن است وی را از پاریس اوایل قرن بیستم به آزمایشگاه‌های دولت امریکا در طول جنگ جهانی دوم، و از آن‌جا به میزهای بازی لاس‌وگاس و به کمپ جوانان انقلابی در سواحل اقیانوس آرام می‌کشاند. شرح این سفرِ تحولی بیانگر آن است که رابطه‌ی فیزیک و نظریه‌های مالی جدید، و فراتر از آن کل رشته‌ی اقتصاد، بسیار عمیق است.