:
كمينه:۱۸.۷۳°
بیشینه:۱۸.۹۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
رییس کل بیمه مرکزی مطرح كرد

اولتیماتوم به شرکت های بیمه برای رعايت تعرفه‌ درمان، اجراي استاندارد IFRS در صورت‌های مالی

آمادگي براي نظارت برصندوق‌های جدید بازنشستگی، رشته درمان نبايد به پاشنه آشیل شرکت های بیمه تبدیل شود، لزوم توسعه استارتاپ‌های صنعت بیمه، تا پایان برنامه ششم باید سهم بیمه عمر به ٢١ درصد كل پرتفوي بيمه برسد
کد خبر: ۸۹۸۲۰
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۱
اقتصاد گردان – احسان شمشيري: شرکت های بیمه باید از امسال نرخ های فنی بیمه نامه های درمان را رعایت کنند وگرنه بیمه مرکزی اقدام به برقراری تعرفه در این رشته خواهد کرد. معنی ندارد که شرکت ها، بیمه نامه هایی را بفروشند که 100 درصد آن صرف پرداخت خسارت می شود. اولتیماتوم خواهم داد که نرخ ها را رعایت کنند وگرنه نرخ های پایه ای برای این رشته برقرار خواهد شد.


رئیس کل بیمه مرکزی، برنامه‌ریزی برای اجرایی کردن حاکمیت شرکتی، اجرایی کردن تدریجی استانداردهای IFRS در صورت‌های مالی شركت هاي بيمه، آمادگي براي نظارت برصندوق‌های جدید بازنشستگی، اولتیماتوم برای رعایت تعرفه‌ بیمه تکمیلی درمان، بحث مربوط به صندوق بیمه‌های حوادث، شتاب‌دادن به افزایش سهم بیمه عمر در پرتفوی صنعت بیمه، تسهیل جذب سرمایه‌گذاران خارجی و آوردن تکنولوژی طراحی بیمه‌نامه‌های جدید به داخل کشور و تقویت زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری سنهاب را از برنامه‌های بیمه مرکزی برای سال جاری عنوان کرد.
عبدالناصر همتی، در اولين نشست خبری سال جديد  در جمع خبرنگاران از پیشنهاد حذف مالیات بر ارزش افزوده انواع بیمه نامه‌ها خبر داد و گفت: با این اقدام، مبلغ بیمه نامه‌ها ۹ درصد کاهش خواهدیافت ضمن اینکه امسال خرید الحاقیه بیمه منتفی است.
وي با اشاره به نامگذاری سال 96 به "اقتصاد مقاومتی: تولید- اشتغال"  تصریح کرد: یکی از موارد تحقق اين شعار توجه به صنعت بیمه است، البته در سال گذشته اقدامات خوبی انجام شد که از جمله آن می‌توان به رشد ٢٢ درصدی صنعت بیمه اشاره کرد و این رشد کمک کرد که ضریب نفوذ بیمه بالای ٢ درصد تثبیت شود.
وی افزود: رییس کمیسیون اقتصادی مجلس وعده داده تا ٤ ماه آینده کار تصویب قانون تاسيس صندوق بلاياي طبيعي، نهایی می‌شود و امیدواریم ابلاغ هم سریع صورت گیرد.
وي اظهار داشت:  باید ضریب نفوذ را به استانداردهای بین‌المللی نزدیک کنیم البته میانگین ضریب در منطقه ما ١.٨ درصد است که ایران بالاتر از این میانگین است ولی باید خودمان  را با دنیا مقایسه کنیم.
وي بر لزوم توسعه استارتاپ‌های صنعت بیمه تاکید کرد وگفت: با توجه به روش‌های جدید در فروش بیمه می توان روی استارتاپ های این بخش تمرکز کرد؛ صنعت بیمه می تواند در زمینه تولید و اشتغال نقش موثری ایفا کند و هم اکنون نیز ۵۰۰هزار نفر از این صنعت ارتزاق می‌کنند.
عبدالناصر همتی، یکی از برنامه‌های بیمه مرکزی در سال ٩٦ را گزارش دهی شرکتهای بیمه بر مبنای IFRS دانست و گفت: ایجاد صندوق بیمه حوادث طبیعی یکی  از برنامه‌ها است که باید شرایطی را فراهم کرد که مردم فقط دغدغه حادثه را داشته باشند نه اینکه نگران خسارت باشند.وی افزود: بر اساس تکلیف، تا پایان برنامه ششم باید سهم بیمه عمر به ٢١ درصد برسد.

اولتیماتوم به شرکت های بیمه 

رییس کل بیمه مرکزی در ادامه با تشریح برنامه های این نهاد نظارتی برای سال 96 اظهار داشت: با توجه به اینکه ضریب خسارت در رشته بیمه درمان به نزدیک 100 درصد رسیده است، شرکت های بیمه باید از امسال نرخ های فنی بیمه نامه های درمان را رعایت کنند وگرنه بیمه مرکزی اقدام به برقراری تعرفه در این رشته خواهد کرد.
وی گفت: معنی ندارد که شرکت ها، بیمه نامه هایی را بفروشند که 100 درصد آن صرف پرداخت خسارت می شود و از این رو در دیدار نوروزی با مدیران این شرکت ها که هفته آینده برگزار می شود به آنها اولتیماتوم خواهم داد که نرخ ها را رعایت کنند وگرنه نرخ های پایه ای برای این رشته برقرار خواهد شد.
همتی یادآور شد: پارسال بیمه مرکزی در رشته بیمه شخص ثالث که زیان ده بود، ورود و نرخ های تخفیف را در این رشته طبق قانون کنترل کرد اما اکنون باید نگران باشیم که رشته درمان به پاشنه آشیل شرکت های بیمه تبدیل نشود.
وي گفت: در اولین جلسه کاری که با مدیران عامل شرکت‌های بیمه داشتیم، تاکید شد اگر شرکت‌های بیمه نخواهند به طور جدی نرخ فنی بیمه‌های درمان را اجرا کنند، من برنامه اعمال تعرفه و به عبارتی نرخ پایه در این رشته را اعمال خواهم کرد.
وي ادامه داد: اگر بتوان فعالیت صنعت بیمه را گسترش دهیم با استفاده از روش‌های جدید فروش بیمه‌نامه می‌توان شغل ایجاد کرد. اشتغال در بخش خدمات در دنیا حرف اول را می‌زند و بیمه یکی از بخش‌هایی است که خدمات مولد دارد و به تولید و رشد کمک می‌کند. توسعه کمی و کیفی در شبکه بیمه یکی از محورهایی است که برای تحقق فرمان مقام معظم رهبری در حال اجراست.
رئیس كل بیمه مرکزی بیان کرد: سال گذشته صنعت بیمه نسبت به سال ماقبلش ۲۲ درصد رشد کرد و این باعث شد ضریب نفوذ بالای دو درصد تثبیت شود و در حال حاضر ضریب نفوذ بیمه به ۲.۱ رسیده است. امیدواریم با قدم‌های بعدی که برمی‌داریم ضریب نفوذ را به استانداردهای بین‌المللی نزدیک کنیم. این میزان رشد هرچند از میانگین 1.8 درصدی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا بالاتر است اما با استانداردهای بین المللی فاصله دارد.
وی با اشاره به قانون جدید بیمه شخص ثالث، اظهار کرد: این قانون ۱۶ آیین‌نامه دارد و آیین‌نامه‌های عمده‌اش در شورای عالی بیمه به تصویب رسیده است. امیدواریم تا پایان سال آنها نهایی شوند. دوستان در مجلس به ما قول داده‌اند که ظرف یکی دو ماه آینده ابلاغیه آن آیین‌نامه‌ها به ما داده شود. دو تا سه تا از آن آیین‌نامه‌ها مربوط به تخفیف‌ها و جریمه‌های بیمه شخص ثالث می‌شود. موارد مختلفی در این قانون دیده شده که در طول سه سال گذشته ابعاد آن را توضیح دادیم که یکی از ویژگی‌های آن این بود که دیگر با رشد دیه به بیمه‌نامه الحاقی شخص ثالث نیازی نیست.
همتی افزود: دومین کاری که در سال گذشته انجام دادیم این بود که شرکت‌های بیمه را موظف کردیم که ذخیره‌های لازم را داشته باشند و قبل از ذخیره‌گیری اجازه ندادیم که سودی را شناسایی کند.
وي با بیان این‌که نظارت بر شرکت‌های بیمه در سال گذشته سومین اقدام مهم بیمه مرکزی بود، گفت: حداقل سرمایه شرکت‌ بیمه بدون توجه به امکان تامین آن بسیار بالا در نظر گرفته شده بود. این مبلغ برای بیمه‌های بازرگانی حدود ۴۰۰ میلیون تومان و برای بیمه‌های اتکایی حدود ۵۰۰ میلیون تومان بود که بعد از چهار سال شرکت‌ها نتوانستند این سرمایه را برای خود تامین کنند از طرفی هم صلاح ندانستم که این موضوع برای چهار سال دیگر تمدید شود و در این راستا پیشنهاد جدیدی را به دولت ارائه کردیم و طی آن حداقل سرمایه شرکت‌های بیمه ۱۵۰ میلیارد تومان و برای بیمه‌های اتکایی ۲۰۰ میلیارد تومان تعیین شد که تا پایان سال ۱۳۹۶ شرکت‌ها وقت دارند این حداقل سرمایه لازم را تامین کنند. این تاریخ برای شرکت‌های بیمه به هیچ وجه تمدید نخواهد شد و به شرکت‌های بیمه فرصت دوباره در این رابطه نمی‌دهیم.
همتی تقویت نظارت بیرونی بر شرکت های بیمه و کاهش حداقل سرمایه مورد نیاز تاسیس شرکت های بیمه را از دیگر اقدام های مهم برشمرد و گفت: با تصویب دولت حداقل سرمایه برای تاسیس شرکت های بیمه به 150 میلیارد تومان برای شرکت های اصلی و 200 میلیارد تومان برای شرکت های اتکایی کاهش یافت.
وی افزود: البته شرکت ها تا پایان امسال فرصت دارند این سقف قانونی را رعایت کنند وگرنه یا باید با شرکت های دیگر ادغام شوند و یا فعالیت آنها در برخی رشته ها محدود می شود.
همتی به تفکیک شرکت های عمر و غیرعمر در صنعت بیمه اشاره کرد و با یادآوری اینکه از این پس دیگر مجوز بیمه شرکت های مختلط صادر نمی شود، گفت: اقدام دیگر تفکیک صورت حساب های رشته بیمه زندگی بود زیرا بیمه های عمر نوعی تعهد بلندمدت است و از این رو باید مشخص باشد که منابع حاصل از آن در چه محل هایی سرمایه گذاری می شود. 
وی تاکید کرد: امسال شرکت ها باید در صورت حساب هایی که برای بیمه مرکزی برای تایید می فرستد، باید تفکیک شود. 
همتی یادآور شد که سال گذشته سه شرکت بیمه شامل تجارت نو، حکمت صبا و زندگی به جمع شرکت های بیمه اضافه شدند تا تعداد شرکت های فعال صنعت بیمه در سرزمین اصلی و مناطق آزاد به 33 شرکت رسید ضمن آنکه مجوز دفتر ارتباطی 2 شرکت خارجی نیز پارسال صادر شد. 
وی به موضوع ارتقای توانگری شرکت های بیمه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 17 شرکت بیمه در سطح یک توانگری مالی قرار دارند و چهار شرکت نیز توانسته اند سطح توانگری خود را یک درجه ارتقا دهند. 

ورود شرکت های بیمه خارجی   

رییس کل بیمه مرکزی به تمایل شرکت های بیمه خارجی برای حضور در صنعت بیمه ایران اشاره کرد و اظهار داشت: سال گذشته مذاکراتی با شرکت های معتبر خارجی در زمینه پوشش های اتکایی آغاز شد؛ اگر چه در ابتدا اختلاف نظرهایی داشتیم ولی بیمه مرکزی روی اصول خود ایستاد و برخی شرایط طرف های خارجی را نپذیرفت و از آنجا که آنها هم قصد همکاری داشتند، به توافقاتی رسیدیم که انتظار می رود امسال گشایش بیشتری در حوزه واگذاری ریسک های بزرگ انجام شود.
وی مذاکرات با دیگر کشورها را اقدام دیگر بیمه مرکزی دانست و اظهار کرد: سال گذشته تفاهم‌نامه‌هایی با برخی شرکت‌های خارجی انجام دادیم و بیمه مرکزی برخی از کلوزهایی که آنها در قرارداد می‌آورند قبول نکرد، البته تمام این شرکت‌ها می‌خواستند همکاری کنند و فکر می‌کنم امسال مبادلات اتکایی ما افزایش پیدا کند. ما در این مورد خیلی راحت‌تر از بانک‌ها توانستیم به توافق برسیم.
همتی درباره‌ موضوع بیمه توسعه نیز گفت: ۶۵۰ میلیارد تومان از خسارت‌های بیمه‌گذاران را پرداخت کردیم و برآورد کردیم که حدود ۳۰۰ میلیارد تومان هم اضافه پرداخت شود.
رئیس کل بیمه مرکزی درباره بکارگیری سامانه سنهاب در بیمه مرکزی نیز بیان کرد: بالابردن ظرفیت و قابلیت سنهاب کار دیگری بود که طی سال گذشته انجام دادیم و برای اولین بار توانستیم که صورت‌حساب‌های عملیات اتکایی اجرایی را مستقیما از طریق سنهاب انجام دهیم.
وی افزود: پیگیری و حذف مالیات بر ارزش افزوده بر روی بیمه‌ها از کارهای دیگرمان در سال گذشته بود که خوشبختانه در لایحه جدید این موضوع دیده شده است و ظرف چهار ماه اول سال نهایی خواهد شد. اگر این اتفاق رخ دهد بیمه‌نامه‌ها ۹ درصد ارزان خواهند شد.
همتی ادامه داد: ساماندهی صدور بیمه‌نامه اتومبیل‌های صفر کیلومتر یکی از کارهای سختی بود که سال گذشته برای این موضوع به نتیجه رسیدیم. برای این کار سندیکای بیمه‌گران یکپارچه در این مورد تصمیم گرفت و شرکت‌های بیمه دیگر قراردادهای جداگانه‌ای با خودروسازان نخواهند بست بلکه به رهبری شرکت بیمه ایران این قراردادها با خودروسازان بسته خواهد شد.

صدور اوراق بهادار بیمه ای شايد وقتي ديگر 

رییس کل بیمه مرکزی درباره ورود صنعت بیمه برای صدور اوراق بهادار که سال گذشته از آن رونمایی شد، اظهار داشت: هرچند پژوهشکده بیمه مطالعات بسیاری در این زمینه انجام داده ولی هنوز زود است که بخواهیم این اوراق را منتشر کنیم.
همتی توضیح داد: در تمام دنیا این اوراق از سوی شرکت های بیمه اتکایی و برای مواردی صادر می شود که شدت ریسک آن بالا و در عین حال دفعات بروز حادثه بسیار اندک است و همیشه اتفاق نمی افتد.
وی افزود: اگر این اوراق در ایران منتشر شود و ریسک ویژه ای نداشته باشد که آن را برای خریداران جذاب کند، به نتیجه نمی رسد و لذا باید اجازه دهیم زمان مناسب صدور این اوراق فراهم شود.

صندوق های بازنشستگی  ناظر می خواهند 

از رییس کل بیمه مرکزی درباره تمایل این نهاد برای نظارت بر صندوق های بازنشستگی سوال شد که وی توضیح داد: در همه جای دنیا نهادهایی که از مردم پول می گیرند، باید نهاد ناظر داشته باشند تا در برابر تعهداتی که دارند، پاسخگو باشند، اما این به معنای این نیست که حتما بیمه مرکزی بر آنها نظارت کند.
وی با یادآوری اینکه در برخی کشورها نهاد ناظر بر صندوق های بازنشستگی و شرکت های بیمه یکی است، گفت: امروز صندوق های بازنشستگی در ایران بنا بر آنچه مسئولان آنها می گویند، وضعیت مناسبی ندارند و باید به آنها رسیدگی شود.
وی با یادآوری اینکه صحبت هایی درباره ایجاد صندوق های بازنشستگی خصوصی انجام شده است، تاکید کرد: اگر قرار باشد بیمه مرکزی بر این صندوق ها نظارت کند، این نظارت برای صندوق های جدید خواهد بود و صندوق های قبلی اول باید مشکل خود را حل کنند.
همتی اعمال «حاکمیت شرکتی» در شرکت های بیمه را از برنامه های دیگر این نهاد در سال 96 برشمرد و گفت: آیین نامه مربوط به آن آماده شده و در نخستین جلسه شورای عالی بیمه به تصویب می رسد تا در فصل بهار اجرای تدریجی آن در صنعت بیمه آغاز شود.

تشکیل صندوق بیمه حوادث همگانی 

رییس کل بیمه مرکزی با یادآوری تصویب قانون تاسیس صندوق بیمه حوادث همگانی در برابر بلایای طبیعی نظیر سیل و زلزله در سال گذشته اظهار داشت: با توجه به چند ایراد جزئی که شورای نگهبان به این مصوبه داشته، به نظر می رسد تا پایان فصل بهار این ایرادها برطرف شود.
همتی تشکیل این صندوق را در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: با ابلاغ قانون، تاسیس این صندوق که می تواند مشکل بزرگی را در کشور برطرف کند، به سرعت پیگیری می شود زیرا در صورت بروز حوادث می تواند مشکل مالی آسیب دیدگان را تا حدودی برطرف کند.