تعهدات و تسهیلات این تفاهم نامه نسبت به دوره های قبل پنج برابر شده و با افزایش بیش از ٣٩٠ درصدی تسهیلات و تعهدات در چارچوب قوانین و مقررات، مهمترین محور خدمات بانک صادرات ایران برای حمایت از استمرار تولید و اشتغال در سایپا محسوب می شود.بانک صادرات ایران، با امضای تفاهم نامه بزرگی با شرکت سایپا، علاوه بر ارائه انواع خدمات نوین مالی و بانکی و اعطای انواع تسهیلات، سایر خدمات بانکی در حوزه افزایش صادرات و تامین مالی شامل گشایش اعتبارات اسنادی ریالی و ارزی، صدور انواع ضمانتنامههای ریالی و ارزی و صدور اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) و ضمانت اوراق مرابحه منتشره برای شرکت سایپا و شرکتهای زیرمجموعه آن را نیز پوشش می دهد
اقتصاد گردان – محسن شمشیری از آنجا که خودروسازان داخلی، از بزرگترین دریافت کنندگان تسهیلات و خدمات بانکی در داخل کشور هستند در نتیجه جزو تاثیرگذار ترین بخش های اقتصادی بر رشد درآمد بانک ها، قیمت سهام، رشد صنعت، اشتغال، ارزش افزوده و رونق بخش های مالی، شاخص های بورس اوراق بهادار و رضایت مردم در بازار کالا به شمار می آیند. براین اساس، در دوره رونق و جهش تولید، خودروسازان نه تنها نیاز بازار داخلی خودرو و تقاضای مردم را تامین می کنند، بلکه بر رشد درآمد و گردش مالی، افزایش صادرات و ارزآوری، سودآوری ودرآمد بانک ها و شاخص های بورس، بهبود قیمت سهام شرکت ها و تحرک در بخش های قطعه سازی و تعمیرگاهی نیز اثرگذار هستند و در نتیجه رشد درآمد شرکت سایپا و بانک صادرات ایران و سایر بخش های مرتبط با افزایش تولید خودرو، تحرک قابل توجهی را در شرایط کنونی اقتصاد ایران ایجاد خواهد کرد و منشا برکات بسیاری در بخش های خدماتی و تولیدی خواهد بود.
در این راستا، به دنبال برنامه جهش تولید و صادرات و افزایش درآمد شرکت سایپا در سال 1401 و ادامه آن در سال آینده، که پس از دوره سه ساله اثرشیوع کرونا و تحریم و تورم و رکود نسبی، شاهد آن هستیم، بانک صادرات ایران، با امضای تفاهم نامه بزرگی با شرکت سایپا، علاوه بر ارائه انواع خدمات نوین مالی و بانکی و اعطای انواع تسهیلات، سایر خدمات بانکی در حوزه افزایش صادرات و تامین مالی شامل گشایش اعتبارات اسنادی ریالی و ارزی، صدور انواع ضمانتنامههای ریالی و ارزی و صدور اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) و ضمانت اوراق مرابحه منتشره برای شرکت سایپا و شرکتهای زیرمجموعه آن را نیز پوشش می دهد. تعهدات و تسهیلات این تفاهم نامه نسبت به دوره های قبل پنج برابر شده و با افزایش بیش از ٣٩٠ درصدی تسهیلات و تعهدات در چارچوب قوانین و مقررات، مهمترین محور خدمات بانک صادرات ایران برای حمایت از استمرار تولید و اشتغال در سایپا محسوب می شود.
براساس برآورد شاخص های عملکردی شرکت سایپا، این شرکت علاوه بر افزایش تولید داخلی، تنوع محصولات جدید، جهش فروش نسبت به سال های قبل داشته و پیش بینی می شود که در سال آینده نیز روند افزایش تولید و صادرات خود را ادامه دهد. سایپا علاوه بر عرضه محصولات جدید در بازار و بورس کالا، قرارداد صادرات به ونزوئلا را با وزیر حمل و نقل این کشور امضا کرده و پیش بینی می شود که در سال جاری، حداقل بیش از 10 هزار میلیارد تومان افزایش فروش داشته باشد که نسبت به سال های قبل از رشد بالایی برخوردار است. براین اساس 5 برابر شدن تعهدات و تسهیلات بانک صادرات ایران می تواند انواع خدمات مورد نیاز از جمله برات الکترونیکی، ضمانت نامه ها، اوراق گام، و سایر خدمات گشایش اعتبارات اسنادی را در حد نیاز سایپا تامین کند و به جهش تولید و اشتغال و درآمد زایی خودروسازان کشور کمک کند و از سوی دیگر، به دغدغه اصلی مردم در بازار خودرو نیز پاسخ گفته و تقاضای داخلی را تامین نماید.
سیدضیاء ایمانی، مدیرعامل بانک صادرات ایران در مراسم امضای این تفاهمنامه که با حضور محمدعلی تیموری، مدیرعامل و مدیران ارشد این شرکت و مدیران ارشد بانک برگزار شد، گفت: بانک صادرات ایران با امضای یک تفاهمنامه بزرگ و اثربخش در راستای ارائه خدمات بانکی و نگاه ویژه به تولید گام بزرگی برای حمایت از صنعت خودرو و خدمت به مردم برداشت. تفاهمنامه بزرگ همکاری مشترک بانک صادرات ایران و گروه خودروسازی سایپا با هدف افزایش تولید محصولات جدید و اشتغال صورت گرفته و همکاری دوجانبه بانک صادرات ایران و سایپا سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت.
جلب رضایت مردم به عنوان سهامداران دو شرکت قرارداد همکاری بانک صادرات ایران و سایپا که به جهش تولید، فروش، صادرات، جلب رضایت مردم و رشد درآمد دو طرف کمک می کند، موجب بهبود شاخص های بورس و سهام بانک صادرات و سایپا خواهد شد و مردم به عنوان سهامداران اصلی دو شرکت نه تنها از محل رشد درآمد دو شرکت سود می برند، بلکه این تحولات، منجر به جلب رضایت مردم در بازار خودرو و خرید محصولات مورد نیاز در جامعه خواهد شد.
ایمانی مدیرعامل بانک صادرات ایران، امضای این تفاهمنامه را در راستای خدمت بیشتر به مردم، تولید و اشتغال مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: صنعت خودرو اهمیت ویژهای برای شبکه بانکی کشور دارد و مجموعه سایپا به عنوان یکی از برندهای اصلی این صنعت، جایگاه ویژه و ممتازی در حوزه اشتغال، ارزآوری و استفاده از نیروهای توانمند دارد.حمایت از صنعت با استفاده از تمامی ابزارهای پولی و مالی برای مدیران و کارکنان بانک صادرات ایران افتخار است و از آنجایی که بخش اعظم سهامداران این بانک و شرکت سایپا آحاد مردم جامعه هستند، نگاه همکاری در این تفاهمنامه نگاه برد برد است و برکت آن نصیب قشر عظیمی از مردم جامعه خواهد شد. این تفاهمنامه که با رعایت الزامات و مقررات بانک مرکزی امضا شده است، میتواند الگوی مناسبی برای همکاری با سایر بخشهای صنعت کشور نیز باشد.
جهش تولید در سایپا
محمد علی تیموری مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا نیز با ارائه گزارشی از فعالیتها و روند سودآوری شرکت، با قدردانی از حمایت و نگاه ویژه مدیران و کارکنان بانک صادرات ایران به مجموعه خودروسازی کشور و به ویژه سایپا گفت: مجموعه سایپا نیز با توجه به برنامهریزی جدید، جهش فروش قابل توجهی را در سال جاری تجربه خواهد کرد و با فروش محصولات جدید در سال آینده، شاهد جهش دیگری خواهیم بود و برای تامین اعتبار مورد نیاز برای تولید این محصولات، بانک صادرات ایران به عنوان یکی از بانکهای بزرگ کشور حداکثر مساعدت و حمایت از سایپا را در چارچوب قوانین و مقررات بانک مرکزی به عمل آورد تا بتوانیم بستر لازم برای جهش تولید را در این شرکت فراهم کنیم.
تنها در هشت ماهه اول سال جاری شرکتهای قطعهسازی زیرمجموعه سایپا تلاش ویژهای برای جذب نیروهای جدید بهکار گرفتهاند. رسالت همه بخشها از جمله نظام بانکی و بخش صنعت این است که جهش تولید را به نحوی عملیاتی کنیم که جذب نیروی جدید را به همراه داشته باشد.
افزایش تولید و کیفیت در سایپا
پس از سه سال رکود نسبی بخش های مختلف اقتصادی و صنعتی کشور به خاطر شیوع کرونا، تشدید تحریم ها و مشکلات تورمی، عملکرد سایپا در 9 ماه اخیر، نشان دهنده تحولات عظیم در این خودروسازی از نظر شاخص های کمی و کیفی تولید، تنوع محصولات جدید وجلب رضایت مشتریان، افزایش صادرات و درآمد زایی شرکت است.
در سایپا شاهین و SP-100 به عنوان یک پلت فرم اختصاصی پایهگذار محصولات جدیدی چون آریا، سهند و اطلس شد.افزایش کیفیت محصولات، تمرکز بر تحقیق و توسعه، طراحی پیشرانه جدید، افزایش و رشد 130 درصدی تیراژ تولید در طی 5 ماه و تاکید بر تولید محصول اقتصادی قابل دسترس برای عموم مردم، از جمله اقدامات اساسی یکسال اخیر بوده است
معوقات بالای این خودروساز در سال گذشته که 80 هزار دستگاه بود، پایان یافته و سایپا به تعهدات خود عمل کرده و افزایش 90 درصدی تولید در سایپا در یک بازه زمانی حدودا 6 ماهه(از دی ماه 1400 تا ابتدای مرداد1401) تحقق یافته است.
از اواخر دی ماه سال گذشته که تیم مدیریتی گروه خودروسازی سایپا، تغییر کرد، این مجموعه با۸۰ هزار خودرو ناقص، ۵ هزار و ۲۰۰خودرو یورو۴ و 1700خودرو بدون گارانتی روبرو بوده که اکنون با افزایش 64 درصدی برنامه تولید نسبت به سال گذشته، 80 هزار خودرو ناقص تکمیل شده و این مجموعه، (همچون سال گذشته)دیگر با معضل تعهدات معوق روبرو نیست. مجموعهای از اقدامات که علاوه بر بازگشت سرمایه، با افزایش 131 درصدی تولید خودروی کامل ، موجب کاهش هزینههای سرباری پارکینگها و پرداخت سود تاخیر به مشتریان شده است. ضمن اینکه کاهش 23 درصدی تعهدات گروه سایپا و 75 درصدی تعهدات معوق را نسبت به همین مدت در سال گذشته، به همراه داشته است.
تولید اقتصادی درحال حاضر با اتخاذ رویکرد تولید اقتصادی در سایپا، شاهد افزایش 73 درصدی متوسط تولید روزانه از 1057 دستگاه (دربهمن ماه 1400) به 1832 دستگاه (در مرداد 1401) هستیم. رویکردی که افزایش 40 درصدی تولید محصولات اقتصادی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته را به همراه داشته است. با این توصیف، تولید 208 هزار دستگاه خودرو مطابق با استانداردهای تولید تا 28 شهریور ماه سال 1401 را نیز باید در راستای تحقق شعار «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» دانست. درحال حاضر با عبور مستقیم تولید، بيش از 300 درصد از مراجعه مردم به نمايندگی ها كاهش يافته است.
تولید و عرضه شاهین با موتور جدیدی است که نتیجه همگرایی دوخودروساز بزرگ کشور است. اتحادی که منجر به افزايش كيفيت در تامين و توليد قطعات و محصولات ميشود. اهداف اصلی توسعه همكاريهاي سايپا و ايران خودرو شامل تولید اقتصادی محصولات و قطعات از طريق پوشش ظرفيت مازاد شركتها، توسعه هستههای اكتساب فناوری در زنجيره ساخت، تامین قطعات، تجهيزات و خدمات در صنعت خودرو، مدیریت و بهرهبرداری بهینه استفاده از منابع با هدف کاهش هزینههای تمام شده، ارتقای فناوریهای عملياتی توليد و به اشتراک گذاشتن تجارب و ظرفيتهای مهندسی و افزايش عمق ساخت داخل محصولات و قطعات با هدف افزايش كيفيت و کاهش ارزبری عنوان شده است.
تولید پارس خودرو شرکت پارس خودرو نیز توانست بیش از ۹۰ هزار دستگاه خودروی کوییک.آر، کوییک معمولی، کوییک.اس، کوییک.آر اتوماتیک و ساینا.اس را در ۸ ماه ابتدایی امسال تولید و به بازار عرضه کند.
ارسال اولین محموله صادراتی سایپا به ونزوئلابا حضور مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا، وزیر حمل ونقل ونزوئلا و سفیر ونزوئلا در ایران اولین محموله هزار دستگاهی سایپا شامل خودروهای کوییک و ساینا به ونزوئلا ارسال شد. گفتنی است این محموله هزار دستگاهی خودرو، بعد از دریافت کامل مبلغ خودروها و تسویه حساب با کشور ونزوئلا به این کشور ارسال خواهد شد. علاوه بر این در حوزه خدمات پس از فروش و قطعات یدکی هم قراردادهایی تنظیم شده و همراه خودروهای ارسالی، قطعات و لوازم مورد نیاز ارسال خواهد شد.
به گفته مدیرعامل سایپا، درحال برنامه ریزی برای تولید و ارسال محموله 2 هزار دستگاهی بعدی است. امیدواریم علاوه بر اینکه خودروها به صورت کامل به کشور ونزوئلا صادر می شود، بتوانیم خط تولیدی را در آن کشور ایجاد کنیم که تمام فرایند تولید بدنه و رنگ آمیزی در آن صورت پذیرد و بتوان حداقل در سال 100 هزار تولید انجام شود. شهروندان ونزوئلایی برای خرید محصولات ایرانی حدود 80 هزار درخواست خرید ثبت کرده اند.
صادرات 50 میلیون دلاری سایپا
تا پایان سال صادرات خودروهای گروه سایپا به عراق و ونزوئلا 40 میلیون دلار خواهد بود و در حوزه لوازم یدکی هم 10 میلیون دلار ارزآوری ایجاد خواهد شد.
زنجیره 1000 قطعه ساز سایپا
در گروه خودروسازی سایپا تمام زیر ساخت فرایندهای تولید از بدنه،رنگ، مونتاژ و پرس و همچنین زنجیره قطعه سازی شامل هزار قطعه ساز وجود دارد و این خودروساز در طول 40 سال به دانش مناسبی در این حوزه رسیده است.
تیموری مدیرعامل سایپاگفت: در بدترین شرایط تحریم در شرکت سایپا 2 هزار خودرو به صورت روزانه تولید می شود که نشان از وجود توانمندی بالای این گروه خودروساز است.
شایان ذکر است با توجه به حجم بالای درخواست 200 هزار دستگاهی محصولات سایپا از سوی ونزوئلا، دو طرف خواهان راه اندازی مجدد خط تولید خودروهای سایپا در این کشور هستند و به زودی خط توليد خودرو ونيراتو، در آن کشور مجددا راه اندازی خواهد شد و آغاز روند صادرات به کشور ونزوئلا، قطعا زمینه پرداخت بدهی های قبلی کشور ونزوئلا به ایران را مهیا خواهد کرد.
از حذف قرعه کشی تا افزایش تولیداصغر سلیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: حذف قرعه کشی و تحویل به موقع خودرو از سوی خودروسازی سایپا گام بسیار مثبتی در راستای جلب نظر مشتریان بوده و می تواند اعتماد و رضایت عمومی به این خودروسازی را بیشتر کند.
کوییک بالاتر از ساینا و تیبا می تازدکوییک هاچ بکی با طراحی مینی کراس به عنوان سگمنت پرطرفدار بازار ایران است که طراحی بخش دماغه آن بر اساس استاندارد محافظت از عابر پیاده طراحی شده و بستر پلتفرم، طراحی بدنه و دیگر بخش های آن به گونه ای در نظر گرفته شده تا بتواند طی سال های طولانی برای توسعه مورد استفاده قرار بگیرد. کوییک در زمانی طراحی و معرفی شد که استاندارد های 85گانه در صنعت خودرو ایران الزامی نبود اما شرایط بهره گیری از این امکانات در کوییک بسترسازی شده تا بتواند در هر شرایطی با استانداردها تطبیق پیدا کند.
بازه قیمت شرکتی خانواده کوییک در نسخه های دنده ای از 168 تا 184 میلیون تومان است و قیمت کارخانه ای نسخه اتوماتیک پلاس آن به حدود 277 میلیون تومان می رسد.
این تفاوت ها و قیمت مناسب موجب شده که تقاضا برای خانواده کوییک روبه افزایش باشد و حتی برای صادرات نیز مورد توجه قرار گرفته است.