:
كمينه:۲۱.۵۱°
بیشینه:۲۱.۹۹°
به‌روز شده در: ۱۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۵
هیدروکربن اینجینیرینگ در ۲۵ اکتبر ۲۰۲۲ نوشت: ممنوعیت صادرات فرآورده‌های نفتی تصفیه شده آمریکا چالش برانگیز خواهد بود. بر اساس تحلیل های جدید، پیشنهاد ممنوعیت صادرات فرآورده های نفتی، می تواند برای مشتریان پمپ بنزین های متقاضی این فرآورده‌ها سودآور باشد زیرا قیمت ها کاهش می یابد. اما برای دولت آمریکا چالشهای سختی به بار خواهد آورد و همچنین برای سیستم تصفیه خانه های بین المللی هزینه ساز خواهد بود زیرا هزینه خرید آنها را افزایش می دهد.
کد خبر: ۱۹۸۷۷۲
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۱
اقتصادگردان- وود مکنزی با استفاده از مدل های عرضه مواد تصفیه شده چنین برآورد کرده است که ممنوعیت صادرات فرآورده های نفتی می تواند باعث منافع روزانه ۵ میلیون دلاری برای مصرف کنندگان بنزین شود همچنین می تواند هزینه شرکای تجاری اروپایی را تا ۲ میلیون دلار افزایش دهد و درآمدزایی تصفیه خانه های آمریکا را تا ۳۰ میلیون دلار بالا ببرد.
 ضمن اینکه درآمدزایی صدور مواد تصفیه شده را تقویت می کند.
معاون بخش تصفیه خانه وود مکنزی میگوید مدل های ما نشان می دهد که محدود شدن صادرات نفتی آمریکا برای مشتریان آمریکایی بنزین سودآور خواهد بود اما هرگونه سودآوری موقت که بر اساس مسیرهای تازه تجارت جهانی باشد حتی اگر به قدر کافی تثبیت شود، تضمینی ندارد او افزود: قیمت ها احتمال دارد بالاتر برود و اگر خللی در این فرآیند ایجاد شوند سودآوری را برای مصرف کنندگان آمریکایی دچار فرسایش خواهد کرد و در یک دوره طولانی مصرف کننده آمریکایی در آینده شاهد سود کمتری خواهند بود و عرضه مواد تصفیه شده به خطر خواهد افتاد. برای پر کردن خلاء عرضه در فرآورده های تصفیه شده لازم است که به  سطح صادرات از چین و روسیه و خاورمیانه توجه شود.
رویل کال زادا محقق تحلیلگر در بخش مالی تصفیه خانه ها می گوید: برای پوشش دادن صادرات آمریکا به اروپا و آمریکای لاتین به قدر کافی ظرفیت های جهانی وجود دارد اما لازمه آن موقعیت های خاص و فوق العاده است که صادرات و سطوح بهره‌وری مواد تصفیه شده از چین و روسیه و خاورمیانه نیز مورد توجه قرار گیرد.  محصولات تصفیه خانه های چین بیش از دوبرابر سال۲۰۲۱ می توانند نیازهای کشورهای متقاضی را برآورده کند. به عبارت دیگر، ممنوعیت صادرات فراورده های نفتی آمریکا تنها موجب کاهش بازار برای آمریکا می شود.
در طول هفته‌های اخیر با وجود اقدامات دولت آمریکا برای کنترل قیمت‌ها، همچنان قیمت فرآورده‌های نفتی روندی صعودی طی می‌کند. دولت آمریکا نیز قصد دارد در آستانه برگزاری انتخابات مجلس در این کشور، اقدامات خود برای کاهش قیمت‌ها در بازار داخلی را توسعه دهد که یکی از این اقدامات ممنوعیت صادرات فرآورده و محصولاتی همچون سوخت دیزل و گازوئیل است. کارشناسان معتقدند در صورت تداوم روند افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی در آمریکا، دولت این کشور در آینده نزدیک این ممنوعیت را به صورت رسمی اعلام خواهد کرد.
پالایشگاه‌های آمریکایی در تلاشند خود را برای زمان اعلام ممنوعیت صادرات فرآورده‌های نفتی از سوی دولت آماده کنند. پیش از این مقامات دولت آمریکا با ارسال نامه‌ای به پالایشگاه‌های این کشور، از آن‌ها درخواست کرده بودند ضمن افزایش میزان ذخایر خود در داخل کشور، از تولید بیشتر محصولات برای صادرات پرهیز کنند و به جای آن به دنبال پاسخگویی به نیاز روزافزون سوخت در داخل آمریکا باشند.
در صورت تداوم روند کنونی و افزایش قیمت‌ها، دولت اقداماتی اضطراری را برای جلوگیری از آن در دستورکار قرار خواهد داد که اعمال محدودیت در روند صادرات فرآورده‌های نفتی از جمله آن‌هاست. از این رو در حال حاضر پالایشگاه‌های آمریکا با شرایطی غیر قابل پیش بینی مواجهند و خود را برای هرگونه اعلام ناگهانی ممنوعیت صادرات از سوی دولت آماده می‌کنند.
کارشناسان معتقدند اعمال ممنوعیت یا محدودیت در روند صادرات فرآورده‌های نفتی از جمله سوخت دیزل، گازوئیل و دیگر فرآورده‌ها، به طور حتم بهره‌وری پالایشگاه‌های آمریکایی را پایین می‌آورد. اما هدف دولت از این اقدام سوق دادن پالایشگاه‌ها به سمت تولید فرآورده‌های مورد نیاز در داخل و همچنین کاهش قیمت‌هاست. به بیان دیگر در حال حاضر توجه به شرایط بهره‌وری در عملیات پالایشگاه‌ها در اولویت دولت قرار ندارد.
این درحالیست که برخی از تحلیلگران معتقدند اعمال محدودیت صادراتی حتی به کاهش قیمت در بازارهای داخلی نیز منجر نمی‌شود و تنها از دست رفتن بازارهای صادراتی پالایشگاه‌های آمریکایی را درپی دارد. اما آنچه مسلم است اینکه اعمال محدودیت صادراتی بر فرآورده‌های نفتی از سوی دولت آمریکا، قیمت جهانی این محصولات را افزایش می‌دهد و فشاری دوچندان به واردکنندگان این محصولات وارد می‌کند.
در دوران محدودیت‌های کرونایی، ظرفیت پالایشی آمریکا در حدود یک میلیون بشکه در روز کاهش یافت و با وجود رفع محدودیت‌ها در ماه‌های اخیر، هنوز این ظرفیت به سطح دوران قبل از کرونا نرسیده است.
نام:
ایمیل:
* نظر: