:
كمينه:۱۴.۷۹°
بیشینه:۱۸.۹۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴

نوسان قیمت نفت در پی کاهش عرضه اوپک و تصمیم فدرال رزرو

قیمت نفت پس از ریزش سنگینی که سه شنبه داشت، در معاملات روز چهارشنبه تحت تاثیر آماری که تقاضای قوی برای سوخت در آمریکا را نشان داد، بهبود ملایمی پیدا کرد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۹۰ سنت معادل یک درصد افزایش، به ۹۲ دلار و۵۴ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا با پنج دلار و ۳۷ سنت کاهش، بسته شده بود. همچنین هفته گذشته با کاهش عرضه اوپک و خنثی شدن نگرانی‌های تقاضای نفت، قیمت نفت نوسان داشت.
کد خبر: ۱۹۶۶۴۳
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۰
اقتصاد گردان

اقتصادگردان- به گزارش سی ان بی سی، هفته گذشته قیمت‌های نفت نوسان داشت، کاهش تولید اوپک به منظور حمایت از قیمت‌ها برخلاف نگرانی‌هایی که جروم پاول، رئیس فدرال رزرو درمورد مواجهه موقت ایالات متحده با رشد آهسته بیان کرد، پیش بینی‌های سرمایه گذاران را تحت تاثیر قرار داد.
قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) در ساعت۶:۳۰ صبح به وقت تهران، با ۲ سنت افزایش به ۹۳.۰۸ دلار در هر بشکه رسید که بر افزایش قیمت روز جمعه اضافه کرد. بهای معاملات آتی نفت برنت با ۲۷ سنت یا ۰.۳ درصد کاهش به ۱۰۰.۷۲ دلار در هر بشکه رسید که نسبت به روز گذشته کاهش داشت.
پاول در سخنرانی روز جمعه خود گفت که مهار تورم مستلزم یک دوره رشد آهسته است و دردسر خانوار‌ها و کسب‌وکار‌ها به همراه خواهد داشت که بازار‌های سهام را متزلزل کرده و در عین حال دلار را تقویت می‌کند. روز دوشنبه شاخص دلار با افزایش ۰.۳ درصدی در معاملات اولیه تا ۱۰۹.۱۶ ادامه داد. ارزش بیشتر دلار به قیمت نفت فشار وارد می‌کند و قیمت نفت خام را برای خریداران سایر ارزها، گران‌تر می‌کند.
 با این حال، قیمت نفت با صحبت‌های عربستان سعودی و دیگر اعضای اوپک پلاس، افزایش یافته و آن‌ها می‌توانند تولید خود را کاهش دهند تا این بازار را متعادل کنند. روز جمعه یک منبع آگاه به رویترز گفت: امارات متحده عربی با رویکرد سیاسی عربستان در مورد تولید همسو است، در حالی که وزارت نفت عمان نیز گفت که از تلاش‌های اوپک پلاس برای حفظ ثبات بازار حمایت می‌کند.
منابع هفته گذشته گفتند که اوپک، کاهش تولید را برای جبران هرگونه افزایش از سوی ایران در صورت لغو تحریم‌های نفتی در صورت موافقت تهران با احیای توافق هسته‌ای بررسی خواهد کرد. به گفته یک تحلیل گر بازار: تمرکز معامله گران روی عامل عرضه-تقاضا برمی گردد و مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در حال پیشرفت است. تحلیلگران گفتند که حمایت از قیمت ها، نشانه‌ی افزایش تقاضا است که تا حدی به دلیل افزایش قیمت گاز طبیعی در اروپا است که ژنراتور‌های برق و کاربران صنعتی را به گازوئیل و نفت کوره سوق می‌دهد.
کمیته فنی مشترک اوپک پلاس پیش بینی کرد مازاد عرضه بازار نفت امسال به ۹۰۰ هزار بشکه در روز می رسد که ۱۰۰ هزار بشکه در روز بالاتر از پیش بینی قبل این کمیته است.
کمیته فنی مشترک اوپک پلاس تحت سناریوی پایه خود، انتظار دارد مازاد عرضه نفت در سپتامبر به ۳.۱ میلیون بشکه در روز می‌رسد و به ۰.۶ میلیون بشکه در روز در اکتبر کاهش پیدا کرده و سپس به ۱.۴ میلیون بشکه در روز در نوامبر رشد می‌کند.
پس از اظهارات شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی که هفته گذشته اعلام کرد اوپک ممکن است لازم باشد تولید نفت را محدود کند، اعضای این گروه شامل عراق، الجزایر، کویت، گینه استوایی و ونزوئلا با انتشار بیانیه‌هایی، حمایت خود را از این پیشنهاد اعلام کردند. لیبی و کنگو هم چند روز بعد به جمع حامیان این پیشنهاد پیوستند.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در مصاحبه‌ای به بلومبرگ گفت: بازار معاملات آتی نفت گرفتار دور باطل خود ساخته نقدینگی بسیار اندک و نوسان بسیار شدید شده است و هزینه مدیریت ریسک برای فعالان بازار را گران کرده است. قیمت‌ها بر اساس اخبار بدون مدرک که درباره نابودی تقاضا وجود داشته و سردرگمی درباره تحریمها، بایکوت و سقف قیمت که از سوی آمریکا برای نفت روسیه پیشنهاد شده، سقوط کرده‌اند.
این شاهزاده سعودی گفت: سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش، آماده کاهش تولید به منظور برگرداندن دو طرف بازار به تعادل هستند.بر اساس گزارش رویترز، نشست بعدی وزیران اوپک پلاس پنجم سپتامبر برگزار می‌شود.