:
كمينه:۱۶.۷۹°
بیشینه:۱۸.۹۹°
Updated in: ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۶
سکه 15 میلیون و 700 هزار تومان معامله شد / تثبیت نرخ ارز در صرافی ها با ابلاغ بخشنامه خرید و فروش توافقی ارز

با وجود افزایش عرضه ارز در صرافی‌ها، دلار در کانال 32 هزار تومان قرار گرفت / تداوم افزایش قیمت سکه و طلا در بازار تهران

قیمت دلار در بازار آزاد روز شنبه، ۱۱ تیرماه ۱۴۰۱ بار دیگر افزایش یافت و به کانال 32 هزار تومانی صعود کرد و با قیمت 32580 تا 32650 تومان معامله شد. همچنین با اعلام هر اونس طلا به قیمت 1814 دلار، سکه 15 میلیون و 700 هزار تومان داد و ستد شد
کد خبر: ۱۹۳۹۹۴
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۳
خبراقتصادی – محسن شمشیری

دلار در صرافی‌های بانکی با ۶ تومان افزایش نسبت به روز کاری گذشته (پنجشنبه، ۹ تیرماه) ۲۷ هزار و ۷۳۳ تومان معامله شد. نرخ فروش یورو  در صرافی‌های بانکی با ۹ تومان افزایش قیمت نسبت به روز کاری گذشته ۲۸ هزار و ۶۶۲ تومان معامله شد.قیمت خرید هر دلار توسط صرافی‌های بانکی  ۲۷ هزار و ۴۵۷ تومان و نرخ خرید هر یورو نیز ۲۸ هزار و ۳۷۷ تومان اعلام شد.علاوه بر این، بهای خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۷ هزار و ۴۸۰ تومان و نرخ فروش آن ۲۷ هزار و ۷۲۹ تومان بود.این در حالی است که نرخ خرید یورو در این بازار ۲۸‌هزار و ۶۱۰ تومان و نرخ فروش آن نیز ۲۸ هزار و ۸۷۰ تومان اعلام شد.همچنین، در سامانه نیما در معاملات ، حواله یورو به قیمت ۲۶ هزار و ۸۱۰ تومان فروخته و حواله دلار به بهای ۲۵ هزار و ۷۵۱ تومان معامله شد.

تداوم افزایش قیمت سکه و طلا در بازار تهران

قیمت سکه طرح جدید  (شنبه، ۱۱ تیرماه) با ۲۳۰ هزار تومان افزایش قیمت نسبت به روز کاری گذشته (پنجشنبه، ۹ تیرماه) به ۱۵ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان رسید.سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز با قیمت ۱۴ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان معامله شد.همچنین  نیم‌سکه هشت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، ربع‌سکه پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی سه میلیون و ۱۵۰ تومان قیمت خورد.علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۴۴۲ هزار تومان رسید و قیمت هر مثقال طلا ۶ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان شد.قیمت اُنس جهانی طلا یک‌هزار و ۸۱۳ دلار و ۵۰ سنت شد.
کامران سلطانی‌زاده دبیرکل کانون صرافان کشور گفت: در هفته‌های اخیر شاهد بودیم که بسیاری از هم وطنان دغدغه‌ای برای خرید ارز نداشتند و برای تامین ارز مورد نیاز خود، به شبکه صرافی‌های مجاز و مورد تایید بانک مرکزی مراجعه کردند.
وی با اشاره به مصوبه‌های اخیر بانک مرکزی در خصوص کنترل و مدیریت بازار ارز اظهار داشت: با اقدام بانک مرکزی در جهت توافقی شدن نرخ خرید و فروش ارز صادرکنندگان در شبکه صرافی‌ها، امکان خرید ارز توسط هم وطنان از طریق صرافی ها برای تامین ارز مورد نیازشان با کارت ملی فراهم شد. بنابراین در هفته‌های اخیر شاهد بودیم که بسیاری از هم‌وطنان دغدغه‌ای برای خرید از ارز بازار غیررسمی نداشتند و برای تامین ارز خود به شبکه صرافی‌های مجاز و مورد تایید بانک مرکزی مراجعه کردند. بنابراین در حال حاضر با توجه به افزایش قابل توجه ارز در شبکه صرافی‌ها، هم وطنان می‌توانند به راحتی برای خرید ارز به صرافی‌های مجاز در سراسر کشور مراجعه کنند. زیرا در هفته‌های اخیر، به دلیل برنامه‌ها و دستورالعمل‌های بانک مرکزی، شاهد پیشی گرفتن عرضه در برابر تقاضا در بازار ارز هستیم.

به گفته سلطانی‌زاده، وقتی عرضه و تقاضا را به صورت شفاف در شبکه صرافی‌های سراسر کشور داشته باشیم، به نوعی قطع ارتباط دلالان و متقاضیان توسط بانک مرکزی کلید زده شده و در این مدت، شاهد این بودیم که بسیاری هم‌وطنانی که در گذشته ناچار بودند برای تهیه ارز مورد نیاز خود به بازار غیررسمی و دلالان مراجعه کنند، با رویکرد مناسب و اثرگذار بانک مرکزی، این مسیر تغییر کرده و هم‌وطنان در این شرایط می‌توانند برای خرید ارز به صرافی‌های رسمی مراجعه و نیازهای ارزی را تامین کنند. انشاالله شاهد باشیم که در آینده بسیار نزدیک ارزهای متفرقه هم توسط هم وطنان در شبکه صرافی‌های رسمی خرید و فروش شود و نیاز ارزی این گروه نیز به خوبی تامین شود.
وی در ادامه ضمن تشکر از نهادهای نظارتی، اطلاعاتی و امنیتی در برخورد با مدیریت کانال‌های تلگرامی، سایت‌های غیررسمی، گردانندگان سایت‌های نرخ‌دهی و سفته بازان در بازار افزود: این رویه مناسب همسو با اقدامات و برنامه‌ریزی بانک مرکزی، اثرگذاری مثبتی در تعدیل نرخ ارز داشته است.
به هر حال هم زمان با مصوبات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز، نیاز است تا نظارت‌ها و تلاش‌های نهادهای نظارتی و اطلاعاتی تداوم داشته باشد تا شاهد حذف فضای دلالی و سفته‌بازی و در نهایت ایجاد یک بستر شفاف در سمت عرضه و تقاضا در بازار ارز باشیم.

تثبیت نرخ ارز با ابلاغ بخشنامه خرید و فروش توافقی ارز
عضو شورای‌عالی کانون صرافان ابلاغ بخشنامه خریدوفروش توافقی ارز عاملی در تثبیت نرخ ارز در بازار دانست و گفت: مدتی است که عرضه ارز بر تقاضا پیشی گرفته و دامنه تغییر قیمت‌ها به ثبات نسبی سه تا پنج درصد رسیده است.
۲۶ خردادماه بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به صرافی‌های مجاز سراسر کشور اجازه داد علاوه بر صادرکنندگان، نسبت به خرید ارز از همه اشخاص حقیقی و حقوقی با نرخ توافقی به منظور فروش به متقاضیان اقدام کنند.
این بخشنامه از همان ابتدا مورد استقبال صرافان و صادرکنندگان قرار گرفت و آن را اقدام مناسبی برای کنترل بازار ارز و تامین ارز مورد نیاز افراد اعلام کردند.
حال با گذشته دو هفته از ابلاغ این بخشنامه به صرافی‌های سراسر کشور و اجرای آن در بازار ارز، عضو شورای‌عالی کانون صرافان در خصوص تاثیر این بخشنامه بر قیمت ارز به خبرنگار ایرنا، گفت: مصوبه خرید توافقی ارز یکی از مصوبات خوب بانک مرکزی است.
کامران سلطان‌زاده افزود: در گذشته ما ممنوعیت خریدوفروش توافقی ارز را داشتم و بر این اساس خیلی از صادرکنندگان نمی‌توانستند ارز خود را بفروشند، اما با مصوبه اخیر بانک مرکزی مبنی بر خرید ارز از همه اشخاص، هم صرافی‌ها برای تعیین قیمت خرید مختار هستند و هم صادرکنندگان برای تعیین قیمت فروش اختیار دارند و می‌توانند ارز خود را بفروشند.
با اجرای بخشنامه خرید ارز توافقی در نتیجه حجم بسیار زیادی ارز حاصل از صادرات که در چرخه صرافی‌ها وارد نمی‌شد، ورود کرد.

زمانی که ارز از منابعی که در گذشته وجود نداشت، وارد چرخه معاملات صرافی‌ها می‌شود، هم صادرکننده ارز خود را می‌فروشد و هم صراف ارز را با قیمت دلخواه می‌خرد و آخر اینکه مردم می‌توانند ارز موردنیاز خود را تهیه کنند؛ در حالی که مردم پیش از این متقاضیان تنها از طریق کارت ملی می‌توانستند ارز مورد نیاز خود را تامین کنند.
با اجرای خرید و فروش ارز با قیمت توافقی سه دسته مصرف‌کننده ارز، واسطه ارز و فروشنده ارز به این چرخه معاملات صرافی‌ها ورود کردند و چرخه کامل شد و تبعات ابلاغ بخشنامه نیز در هفته‌های گذشته آشکار شد و خیل عظیمی از افراد با مراجعه به صرافی‌ها ارز مورد نیاز خود را تهیه کردند و باعث کاهش قیمت ارز شد.
زمانی که افراد برای خرید ارز به صرافی‌ها مراجعه می‌کنند و صرافی‌ها نیز قیمت مناسبی را پیشنهاد می‌کنند، ناخودآگاه مردم ذهنشان به این سمت می‌رود که ارز در صرافی‌ها موجود است و هر زمان که بخواهند ارز دریافت می‌کنند؛ بنابراین از خرید احساسی پرهیز خواهند کرد که این اتفاق رخ داد.
زمانی که نرخ ارز توافقی شد تعداد صادرکنندگانی که برای فروش ارز به صرافی‌ها مراجعه می‌کردند، بیشتر شدند و با اطمینان خاطر افراد از تامین ارز، خریدار کم شد و در نتیجه عرضه بر تقاضا پیشی گرفت و ما شاهد تعدیل قیمت بودیم و هجوم مردم برای خرید در هفته‌های گذشته کاهش یافت و بسیاری از خریداران دست نگه داشته‌اند و فروشنده از خریدار پیشی گرفته است.
عضو شورای‌عالی کانون صرافان با بیان اینکه اتفاقات و جریان سیاسی خارجی و وضعیت اقتصادی، تولید نقدینگی و تورم بر قیمت ارز تاثیرگذار است، تصریح کرد: با ابلاغ بخشنامه خریدوفروش توافقی ارز در کوتاه‌مدت شاهد بودیم که افزایش نرخ ارز متوقف شد و هفته گذشته تا قیمت ۲۹ و ۳۰ هزار تومان رسید و دامنه نوسان نرخ ارز کوتاه‌تر شده است.در هفته‌های گذشته دامنه نوسان نرخ ارز در بازار به ثبات قیمتی سه تا پنج درصد رسیده است.