:
كمينه:۱۹.۸۴°
بیشینه:۲۱.۷۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۶
در مراسم بازدید خبرنگاران از کارخانجات چینی مقصود مطرح شد؛

صادرات 3 میلیون و 935 هزار یورویی محصولات کارخانجات مقصود

عضو هیات رئیسه انجمن تولیدکنندگان شیشه ایران می‌گوید در مورد محصولات چینی 25 درصد نیازداخلی و اپال حدود 100 درصد سهم بازار توسط محصولات این کارخانه در حال تامین است.
کد خبر: ۱۸۷۷۲۹
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۶
اقتصادگردان - مهدی ایمانی، عضو هیأت رئیسه انجمن شیشه ایران  در نشست بازدید خبرنگاران از خط تولید کارخانجات چینی مقصود گفت: عدم تامین پایدار انرژی به گونه‌ای است که امسال در اوج مصرف برق چندین‌بار برق کارخانه قطع شده و ضررهای زیادی وارد شده است، همچنین برای اجرای طرح توسعه، سرمایه‌گذاری‌های زیادی انجام شده اما هنوز برق مورد نظر تامین نشده است.

وی افزود:  115 میلیارد تومان مابه‌التفاوت نرخ ارز که در کنار خسارت‌های ناشی از ریزش کوره ناشی از قطع برق و گاز به این مجموعه تولیدی آسیب وارد کرده است.

ایمانی با اشاره به مشکلاتی که در تامین مواد اولیه وجود دارد، تصریح کرد:  بزرگترین معدن کائولن کشور دولتی و زیرمجموعه شستا است در حالی که می‌توان از مدل‌های موفق جهان برای واگذاری یا بهره‌برداری از آن به چهار تولیدکننده ظروف چینی در کشور استفاده کرد.

وی با اشاره به بازار بزرگ و ظرفیت مناسب کشورهای همسایه ایران خاطرنشان کرد: ایران در شمال کشور روسیه را با 170 میلیون نفر جمعیت، کشورهای جنوبی همسایه با ایران 125 میلیون نفر، شمال غرب ایران 125میلیون نفر و در مجموع 710 میلیون نفر ظرفیت بازار همسایگان ایران است که می‌تواند در جهت بازار هدف صادراتی برای آن برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داد.

عضو هیات رئیسه انجمن شیشه ایران و رییس هیات مدیره کارخانجات چینی مقصود با بیان اینکه تکنولوژی تولید در این کارخانه المانی است، تصریح کرد:‌ کارخانجات وابسته و زیرمجموعه چینی مقصود در تلاش هستند تا تمامی صنایع وابسته مانند نقش و طراحی را برای این کارخانه انجام دهند. به طور مثال شرکت گل نقش اکنون بیش از 2 هزار نقش متنوع را برای تولیدات این کارخانجات طراحی و اماده می‌کند.

وی میزان صادرات این کارخانه را 3 میلیون و 935 هزار یورو اعلام کرد و افزود: تمامی این میزان صادرات رفع تعهد ارزی شده است و از سوی دیگر 8 میلیون دلار واردات مواد اولیه انجام شده است.

ایمانی کشورهای هدف صادراتی چینی مقصود را کشورهای سی آی اس، عراق، ترکیه، المان و برخی دیگر از کشورهای اروپایی اعلام کرد و افزود: کل سهم بازار اپال کشور در دست کارخانجات چینی مقصود است و به نوعی هیچ رقیبی در بازار داخلی ندارد و تنها شرکت رقیب کمتر از یک درصد از سهم بازار را در اختیار دارد.

وی ادامه داد:‌ در تولید قاشق و چنگال دو شرکت دیگر وجود دارند و 40 درصد از سهم بازار قاشق و چنگال کشور توسط این کارخانه تامین می‌شود.در مورد محصولات چینی 25 درصد نیازداخلی و اپال حدود 100 درصد سهم بازار توسط محصولات این کارخانه در حال تامین است.

رییس هیات مدیره کارخانجات چینی مقصود قیمت را به عنوان یکی از مزیت‌های تولید در این گروه تولیدی عنوان کرد و افزود: هدف ما این است که کالا به صورت مستقیم به دست مصرف‌کننده برسد به همین دلیل سه نمایشگاه در اصفهان، شوش تهران و مشهد احداث شده است و تولیدات ما 35 درصد زیر قیمت سایر تولیدکنندگان به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

وی درباره مشکلات این واحد تولیدی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما نوسان نرخ ارز است که موجب ایجاد هزینه در طرح‌های توسعه‌ای می‌شود به گونه‌ای که طرحی که قرار بوده با 40 میلیارد تومان راه‌اندازی شود در اثر افزایش نرخ یورو 80 میلیارد تومان صرف آن شده و هنوز راه‌اندازی نشده است. 

ایمانی با بیان اینکه واردات کالاهای تزئینی ممنوع است، اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات، مسئله افزایش سرمایه شرکت است، در مورد واردات هم در سال‌های قبل که نرخ ارز پایین بود واردات کالاهای خارجی از مشکلات ما بود، الان واردات رسمی وجود ندارد اما قاچاق وجود دارد، البته روی بازار ظروف چینی زیاد اثر ندارد.

عضو انجمن کاشی و سرامیک در مورد اینکه آیا امکان ذخیره‌سازی گاز برای ایام قطعی گاز وجود دارد؟ اظهار داشت: تولید یک فرایند مداوم است، ذخیره‌سازی گاز برای 48 تا 72 ساعت امکان دارد؛ مثلا ما می‌توانیم گاز ال پی جی برای 72 ساعت داشته باشیم یا موتور دیزل ژنراتور برای 48 ساعت یا حداکثر یک هفته می‌تواند کار کند، اما به هر حال از اسمش پیداست که برق اضطراری است و نمی‌تواند مداوم باشد.

وی تصریح کرد: واحد بازرگانی ما این کار را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برعهده گرفته و هم اکنون سفارش خرید تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده وجود دارد و ما در صدد تامین سفارش‌های انجام‌شده هستیم.

ایمانی در مورد تامین مواد اولیه گفت:‌ ‌70 درصد ماده تولید ظروف چینی کائولن است که از مواد زنوز در شهر مرند آذربایجان به دست می‌آید، ‌در حال حاضر این معدن در اختیار شستا و زیر مجموعه تامین اجتماعی است، اگر دولت به تولیدکنندگان چینی در ایران اعتماد کند و معادن کائولن و خاک چینی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با نظارت دولت به کارخانه‌های و اعضای انجمن سرامیک ایران بدهد، آن موقع می‌تواند انتظار داشته باشد محصولی تولید شود که با تبدیل شدن به فراورده 300 درصد حاشیه سود خواهد داشت و محصول صادراتی با کیفیت تولید می‌شود.

ایمانی گفت: در حال حاضر محصولات ظروف چینی ایرانی به کشورهای آلمان، رومانی، مجارستان، روسیه، گرجستان، ارمنستان، ترکیه و افغانستان صادر می‌شود.

عضو هیأت رئیسه انجمن شیشه ایران در مورد اینکه آیا قصد دارید وارد بورس شوید؟ تصریح کرد: در حال حاضر 65 درصد از سهام این کارخانه دست بخش خصوصی و 35 درصد مربوط به گروه سرمایه‌گذاری توسعه ملی ایران با نماد وبانک است و امیدواریم به زودی از شمول ماده 141 یعنی زیاندهی خارج شویم و بعد از آنکه سه سال سودده بودیم وارد بورس شویم.

‌ایمانی بیان کرد: 670 میلیارد تومان بدهی داشت و کم‌کم از محل تولید حدود 200 میلیارد تومان بدهی به برق، مالیات،‌ تامین اجتماعی و بانک را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پرداخت کردیم و امیدواریم به زودی از زیاندهی خارج شویم.

عضو هیأت رئیسه انجمن شیشه ایران همچنین گفت: در سال‌های گذشته نداشتن بازار از یک سو و واردات کالاهای مشابه خارجی موجب شده بود تولیدات ظروف چینی در زمینی به مساحت 36 هزار مترمربع دپو شود و بعد از آن تصمیم گرفتیم این محصولات را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به بازار عرضه کنیم و از محل فروش این محصولات بخشی از بدهی شرکت را بپردازیم.