:
كمينه:۱۱.۷۹°
بیشینه:۱۳.۹۹°
Updated in: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۷
محسن احتشام کارشناس اقتصادی

تنوع در روش‌های بازگشت ارز صادراتی

تفاوت نرخ نیما و سنا و بازار آزاد برای صادرکننده به ویژه صادرکننده محصولات کشاورزی آزاردهنده است بنابراین باید نرخ ارز یکسان و باثبات شود.صادرات یعنی بازگشت ارز؛ اما راه های بازگشت ارز را باید متنوع کنیم. باید دست صادرکننده را باز بگذاریم چرا که به هر حال صادرکننده واقعی و شناسنامه دار برای ادامه فعالیت خود و ارز حاصل از صادرات را به کشور برمی گرداند
کد خبر: ۱۸۰۶۰۶
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ - ۰۶:۴۲
خبراقتصادی - دولت باید برای تسهیل و رونق صادرات، تدابیری را برای متنوع کردن راه‌های بازگشت ارز بیاندیشد.وزارت صمت باید از کلی گویی و کل نگری در درباره مشکلات تولید و صادرات دوری کند و به جزئیات حمایت از فعالان اقتصادی بپردازد تا موانع پیش روی صادرات نیز برداشته شود.
در دولت های گذشته کلی گویی وجود داشت و هرچند حمایت از صادرات را مورد تاکید قرار می دادند اما به جزئیات و چگونگی حل مشکلات این بخش بهایی داده نمی شد. مسئولان امر باید نگاه فرآیندی به مشکلات فعالان اقتصادی داشته باشند و بدانند که تولید، توزیع، مبادله، مصرف و صادرات حلقه های یک زنجیره است که هر حلقه نیز در تعامل و متناسب با زنجیره قبل و بعد خودش کار می کند. به عنوان نمونه اگر در تولید، به معنای واقعی قیمت تمام شده محصولات را کاهش ندهیم و کیفیت مناسبی را ارائه نکنیم، نمی‌توانیم به رقابت در دنیا بپردازیم.
باید تلاش کرد تا تولیدکنندگان بتوانند زنجیره های تامین خود را مستقر کنند. در استقرار زنجیره تامین که در روند صادرات غیرنفتی و بازارهای جهانی منجر به زنجیره ارزش می شود باید به تولیدکنندگان کمک کنیم تا زنجیره تامین و ارزش برای خود بسازند تا بتوانند در بازارهای جهانی موفق باشند و محصول با کیفیت و قیمت مناسب تولید کنند.
در مبادله ، بازاریابی هسته مرکزی است، بازاریابی ما سنتی است و بر همین اساس است که خام فروشی می کنیم. متاسفانه صادرکنندگان ما قدرت بازاریابی، بازارسازی و برندسازی و جایگاه یابی در بازارهای جهانی ندارند چرا که حمایت نشدند.
مشکل دیگر هزینه سنگین تبلیغات در داخل است. واحد بازرگانی صدا و سیما قیمت هایی ارائه می دهد که فقط شرکت های بزرگ قادر به پرداخت ان هستند و تبلیغ می کنند اما شرکت های کوچک از این غافله جا می مانند و نمی توانند به معرفی محصولات خود در داخل بپردازند چه برسد به اینکه بخواهند وارد بخش تبلیغاتی خارجی شوند.
باید در بخش بازاریابی به شرکت های کوچک و متوسط کمک قابل توجهی شود تا بتوانیم به سمت تولید صادرات محور موثر و اشتغالزا حرکت کنیم. صادرات زمانی مهم و موثر است که هم اشتغالزایی کند و هم ارزآوری داشته باشد.