:
كمينه:۲۱.۵۱°
بیشینه:۲۱.۹۹°
Updated in: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴
وضعیت تعهدات ارزی صادرکنندگان قابل مشاهده شد

امکان مشاهده پرونده صادراتی در سامانه جامع تجارت / تسهیل ایفای تعهدات ارزی / سکه 10 میلیون و 730 هزار، دلار 24100 تومان شد

در بازار آزاد ارز، قیمت دلار 24 هزار و 100 تومان، قیمت یورو 29 هزار و 200 تومان و درهم امارات 6 هزار و 600 تومان اعلام شده است.نرخ اونس طلا 1861 دلار و سکه به 10 میلیون و 730 هزار تومان رسید. چهارشنبه، ۲۶ خردادماه نرخ دلار در صرافی‌های بانکی با ۴۰ تومان افزایش نسبت به روز گذشته به رقم ۲۳ هزار و ۶۳۳ تومان رسید.قیمت فروش یورو با ۲۰۹ تومان کاهش نسبت به روز گذشته به رقم ۲۸ هزار و ۳۰۵ تومان رسید.ز قیمت خرید هر دلار ۲۳ هزار و ۱۶۵ تومان و نرخ خرید هر یورو نیز ۲۷ هزار و ۷۴۴ تومان بود
کد خبر: ۱۷۴۷۷۲
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۹
خبراقتصادی – محسن شمشیری
 صادرکنندگان از این پس می‌توانند وضعیت ارز ناشی از بازگشت صادرات و تعهدات ارزی خود را در سامانه جامع تجارت مشاهده کنند.بانک مرکزی اعلام کرد که صادرکنندگان می‌توانند از این پس اطلاعات مربوط به وضعیت تعهدات ارزی و ارز حاصل از بازگشت صادرات خود را در بخشی که با همکاری بانک مرکزی و وزارت صمت در سامانه جامع تجارت اضافه شده است، مشاهده کنند.
 این بخش شامل تازه‌ترین اطلاعاتی است که با استفاده از داده های اطلاعاتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و سامانه های ارزی بانک مرکزی فراهم شده و در پایان هر روز کاری بارگذاری می‌شود که با مراجعه به آن، صادرکنندگان می توانند به طور دقیق آخرین وضعیت تعهد صادراتی و ایفای تعهدات ارزی خود را تا پایان روز کاری قبل مشاهده کنند.
راه‌اندازی این بخش در سامانه جامع تجارت که در واقع ارایه پرونده صادراتی صادرکنندگان به طور شفاف است و از روز ۲۲ خرداد ماه به صورت عملیاتی در اختیار کاربران قرار گرفته است، به شفافیت هرچه بیشتر فرایندهای مرتبط با تعهدات ارزی و وضعیت ارز حاصل از صادرات برای فعالان اقتصادی و صادرکنندگان کشور کمک قابل ملاحظه‌ای می‌کند.

تسهیل ایفای تعهدات ارزی

رئیس کمیته اقدام ارزی، از تسهیل ایفای تعهدات ارزی در بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات خبر داد.
احسان قمری گفت: بر اساس مفاد بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات، صادرکنندگان می‌توانند ارز حاصل از صادرات سال‌های ۹۸ تا ۱۴۰۰ خود را به یکی از روش‌های عرضه ارز در سامانه نیما، واردات در مقابل صادرات، واگذاری کوتاژهای صادراتی به غیر، فروش ارز به صورت اسکناس در سامانه سنا و بازپرداخت بدهی‌های ارزی به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند و محدودیتی برای استفاده از این روش‌ها وجود ندارد.

وی با اشاره به مباحث و موضوعات بیان شده در فضای مجازی و مطبوعاتی در خصوص عدم امکان واگذاری کوتاژهای صادراتی به غیر افزود: مبنای رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ و مصوبه جلسه ۱۷۷ ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بوده و این دستورالعمل‌ها فصل الخطاب ایفای تعهدات ارزی هستند.

قمری اضافه کرد: با توجه به اولویت‌های اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد واردات مواد اولیه، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز واحدهای تولیدی، صادرکنندگان صرفا می‌توانند نسبت به ثبت سفارش واردات با استفاده از کوتاژهای صادراتی خود بر اساس ردیف تعرفه‌های اعلامی اقدام کرده یا به دیگران واگذار کنند.

وی همچنین تصریح کرد: صادرکنندگان واجد تعهد ارزی سال ۹۷ برای رفع تعهدات ارزی صادرات خود موظفند با مراجعه به پورتال سازمان توسعه تجارت ایران و تکمیل مدارک و مستندات اعلامی جهت احراز ارز حاصل از صادرات نسبت به ارسال مدارک درخواستی به دبیرخانه کمیته اقدام ارزی در دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران اقدام کرده تا پس از بررسی در خصوص چگونگی ایفای تعهدات ارزی بر اساس مفاد بسته سیاستی برگشت ارز حاصل از صادرات تصمیم گیری شود.

ثبات نرخ دلار در کانال ۲۳ هزار تومان

در بازار آزاد ارز، قیمت دلار 24 هزار و 100 تومان، قیمت یورو 29 هزار و 200 تومان و درهم امارات  6 هزار و  600 تومان اعلام شده است.نرخ اونس طلا 1861 دلار و سکه به 10 میلیون و 730 هزار تومان رسید.
چهارشنبه، ۲۶ خردادماه  نرخ دلار در صرافی‌های بانکی با ۴۰ تومان افزایش نسبت به روز گذشته به رقم ۲۳ هزار و ۶۳۳ تومان رسید.قیمت فروش یورو با ۲۰۹ تومان کاهش نسبت به روز گذشته به رقم ۲۸ هزار و ۳۰۵ تومان رسید.ز قیمت خرید هر دلار ۲۳ هزار و ۱۶۵ تومان و نرخ خرید هر یورو نیز ۲۷ هزار و ۷۴۴ تومان بود.
علاوه بر این، نرخ خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۳ هزار و ۱۴۶ تومان و نرخ فروش آن ۲۳ هزار و ۳۵۷ تومان اعلام شد.   نرخ خرید یورو در این بازار ۲۸ هزار و ۵۷ تومان و نرخ فروش آن نیز ۲۸ هزار و ۳۱۲ تومان اعلام شد.همچنین در سامانه نیما در معاملات دیروز، حواله یورو به قیمت ۲۴ هزار و ۹۶۰ تومان فروخته و حواله دلار به قیمت ۲۰ هزار و ۵۹۱ تومان معامله شد.دلار از هشتم خردادماه وارد کانال ۲۳ هزار تومانی شد و تاکنون در این محدوده نوسان داشته است.


افزایش ۴۰ هزار تومانی نرخ سکه
قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار تهران با افزایش ۴۰ هزار تومانی نسبت به روز گذشته به رقم ۱۰ میلیون و ۷۳۰ هزار تومان رسید.سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معامله شد.نیم‌سکه بهار آزادی پنج‌میلیون و ۸۵۰ هزار تومان، ربع سکه سه میلیون و ۷۵۰ هزار تومان و سکه یک گرمی هم ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قیمت خورد. علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۷۵ هزار تومان رسید.قیمت مثقال طلا نیز چهار میلیون و ۶۶۰ هزار تومان شد.همچنین هر اونس جهانی طلا نیز  یک‌هزار و ۸۵۹ دلار و ۹۷ سنت فروخته شد.  

قیمت سکه در آغاز سال جدید ۱۱ میلیون تومان بود که به‌تدریج روند نزولی را شروع کرد تا به بهای ۹ میلیون تومان رسید. اما از نیمه اردیبهشت‌ماه، بهای سکه اندکی رشد کرد و در این مدت در کانال ۱۰ میلیون تومان در نوسان بوده و حرکت آرام و رو به جلویی برای ورود به کانال ۱۱ میلیون تومانی در پیش گرفته است.

۱۵۰ میلیون دلار در سامانه نیما معامله شد
بانک مرکزی اعلام کرد: سامانه نیما سه شنبه، ۲۵ خرداد شاهد عرضه حدود ۱۵۰ میلیون دلار به صورت حواله ارزی به منظور تامین ارز واردات کشور بوده است.از عرضه های مذکور حدود ۹۳ میلیون دلار معامله شده است. بر اساس معاملات انجام شده، میانگین موزون نرخ دلاری معاملات ۲۰ هزار و ۴۹۷ تومان بوده است.  این امر حاکی از این است که نرخ ارز موثر در واردات کشور نرخ مذکور بوده است.  
سامانه نیما از نیمه نخست سال ۹۷ پس از تعدیل سیاست‌های ارزی دولت به عنوان مرجع تعیین نرخ خرید و فروش حواله‌های ارزی تعیین شد.نظام یکپارچه‌ معاملات ارزی (سامانه نیما) با هدف تسهیل تامین ارز راه‌اندازی شده و با استفاده از آن، خریداران (واردکنندگان) و فروشندگان (صادرکنندگان) ارز متناسب با نیازهای خود نسبت به انجام عملیات ارزی در محیط الکترونیک اقدام می‌کنند.سامانه نیما محل تامین ارز کالاهای وارداتی و محل تبادل میان صادرکنندگان و واردکنندگان است و حجم و قیمت معاملات انجام شده در آن در فرایند تعیین نرخ ارز، نقشی تعیین‌کننده دارد.

دوام بیتکوین بالای ۴۱ هزار دلار

موفقیت بیتکوین در باقی ماندن در بالای ۴۰ هزار دلار باعث افزایش امیدواری ها نسبت به آغاز رالی جدید آن شده است.
همزمان با افزایش امیدواری ها نسبت به آغاز دور جدید صعود بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتالی، شرکت مایکرواستراتژی- از جمله بزرگ ترین سرمایه گذاران سازمانی در بیتکوین- اعلام کرد حدود نیم میلیارد دلار دیگر بیتکوین خریداری می کند. آمارها همچنین حاکی از آن است که دارندگان بزرگ بیتکوین موسوم به نهنگ ها در حال انتقال مقادیر قابل توجهی از دارایی های خود از صرافی ها به کیف های پولشان هستند.  
رمزارزها روز به روز در حال محکم تر کردن جای پای خود در بازارهای مالی هستند: پس از ممنوعیت موقت مبادلات دلاری در کوبا، فعالان ارزی این کشور از دولت خواسته اند تا بیتکوین را جانشین دلار در معاملات ارزی کند. منابع خبری از احتمال پذیرش رسمی بیتکوین در نیجریه و تانزانیا خبر می دهند که در صورت تحقق، آن ها را به مقاصد رسمی بعدی بعد از السالوادور تبدیل خواهد کرد.

ایلان ماسک که پیشتر با اعلام خبر توقف پذیرش بیتکوین توسط تسلا به دلیل نگرانی های محیط زیستی باعث آغاز ریزش بزرگ و گسترده بازار ارزهای دیجیتالی شد، این بار در توییتی مجددا از بیتکوین حمایت کرده است! وی با اشاره به اینکه تسلا تنها ۱۰ درصد بیتکوین در اختیار خود را با هدف اثبات نقدشوندگی این رمزارز به فروش رسانده، از پذیرش مجدد استفاده از بیتکوین در تراکنش های تسلا در صورت استفاده از انرژی های پاک برای استخراج آن خبر داده است.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۷۳۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۰.۱۲ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۳ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۶ درصد در اختیار اتریوم است. بیت‌ کوین ۱۲ سال پیش توسط گروه گمنامی از معامله‌گران بر بستر بلاک‌چین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.  


قیمت جهانی طلا
قیمت هر اونس طلا  با ۰.۱۲ درصد افزایش به ۱۸۶۱ دلار و ۱۸ سنت رسید.به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، در حالی که سرمایه گذاران منتظر نتیجه نشست فدرال رزرو هستند تا سرنخ هایی از سیاست انقباضی احتمالی این بانک به دست بیاورند، قیمت طلا روز چهارشنبه اندکی افزایش داشت.

بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا  با 0.12 درصد افزایش به 1861 دلار و 18 سنت رسید. قیمت فلز زرد در معاملات آتی  برای تحویل در ماه اوت با 0.33 درصد افزایش به 1862 دلار و 60 سنت رسید.

ایلیا اسپیواک، تحلیلگر بازارهای مالی در موسسه دیلی اف ایکس گفت: «طلا طی روزهای اخیر کاهشی بوده و این نشان دهنده افزایش گمانه زنی ها در مورد احتمال انقباضی شدن سیاست پولی فدرال رزرو بوده است.»

وی افزود: «سطح مقاومت فنی در حال حاضر روی حدود 1850 دلار قرار دارد. اگر بعد از انتشار گزارش فدرال رزرو طی 24 ساعت آینده این سطح مقاومت شکسته شد، قیمت طلا ممکن است به سمت 1800 دلار حرکت کند.»

روز سه شنبه آمارها نشان داد که میزان خرده فروشی در بازار آمریکا در ماه می بیش از حد انتظار کاهش داشته، در حالی که قیمت های مصرف کننده طی این ماه 6.6 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل جهش داشته است که بیشترین افزایش از نوامبر 2010 تاکنون به شمار می رود.

آمارهای اخیر در مورد جهش قیمت های مصرف کننده نگرانی ها بالا رفتن نرخ تورم را تشدید کرده است. اما مقام های فدرال رزرو گفته اند افزایش فشارهای تورمی موقتی است و سیاست پولی انبساطی فعلا برای مدتی پابرجا باقی خواهد ماند.

در همین حال موسسه مشورتی متالز فوکوس گفته، تقاضای جواهرسازان و بانک های مرکزی برای خرید طلا در سال 2021 ترمیم خواهد شد، اما همچنان پایین تر از دوران قبل از کرونا باقی خواهد ماند.